پیام سپاهان

آخرين مطالب

نماینده سابق: باید به ماجراجویی‌های تندروهای داخلی پایان داد سیاسی

نماینده سابق: باید به ماجراجویی‌های تندروهای داخلی پایان داد
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، فعال سیاسی در گفت‌وگو با «اعتماد» درخصوص آخرین تحولات در بحث مذاکره با امریکا می‌گوید: «تجربه ثابت کرده هر زمان ایران به دیپلماسی نه گفت و از آن فاصله گرفت، شکافی ایجاد شد که آشوبگرانی مانند نتانیاهو آن را پر کردند. امروز هم درست در زمانی که نتانیاهو عازم واشنگتن شده در داخل کشور این خبر منتشر شد که ایران پاسخ نامه ترامپ را با دید مثبت و با پذیرش امکان مذاکره داده است. اتفاقات دیگر هم اخیرا در ایران رخ داده‌اند و آن اینکه جریانات دلسوز و وطن‌پرستی در ایران فعال شده‌اند که دیگر نمی‌خواهند سرنوشت کشور را به دست افراطیون بسپارند. افراد و گروه‌های مردمی که شاید در برخی برهه‌ها نسبت به سرنوشت کشور بی‌تفاوت بوده‌اند، ورود کرده و تلاش می‌کنند تا اجازه ندهند افراطیون و کاسبان تحریم ابتکار عمل تصمیمات کشور را به دست بگیرند.»
فلاحت‌پیشه ادامه می‌دهد: «امروز جهان می‌داند پیامی که از ایران می‌آید، پیام جنگ و نبرد و خونریزی نیست و در قبال تهدید ایران بزرگنمایی شده است، به ویژه چهره‌هایی چون نتانیاهو در زمینه ایران‌هراسی تلاش کرده‌اند. البته پاسخ ایران به نامه ترامپ یک پاسخ کلی است که در آن ذکر شده ایران برای مذاکره آمادگی دارد. با این پاسخ ایران منتظر پیام دوم امریکا خواهد ماند. پیامی که در آن وجوه تهدیدآمیز حذف شده و امریکایی‌ها ضمن اعتمادسازی، طرحی عملیاتی برای انجام مذاکرات را بدهند. البته معتقدم ایران می‌توانست پاسخی را ارسال کند که در آن طرحی عملیاتی برای پرهیز از جنگ و ایجاد یک فضای مذاکراتی قرار داده شده باشد. امروز هم می‌توان ساز و کاری را مشخص کرد برای اینکه دغدغه‌های دو طرف رفع شوند.»
این تحلیلگر یادآور می‌شود: «ایران باید زمینه‌های لازم برای ایفای نقش نهادهای بین‌المللی ازجمله آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را فراهم سازد. نباید فراموش کرد امریکایی‌ها یک‌بار به بهانه تسلیحات غیرمتعارف، جنگی را در خاورمیانه به راه انداختند. سپس مقامات امریکایی اعتراف کردند اگر امریکایی‌ها صبر استراتژیک پیش می‌گرفته و به حاشیه‌سازی‌های جنگ‌طلبان کاخ سفید نه می‌گفتند، شرایط منطقه امروز بسیار بهتر و باثبات‌تر بود. امریکا امروز حاضر نیست وارد جنگ تازه‌ای با ایران شود، چراکه از هزینه‌های آن باخبر است. در شرایطی که ایران در قالب موافقتنامه اسفند 1401 گروسی را به تهران دعوت کرده تا این پالس را ارسال کند که به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست.»
او با اشاره به اینکه سیاستگذاران امریکایی امروز بر سر یک دو راهی درخصوص ایران قرار گرفته‌اند، ادامه می‌دهد: «هر کدام از این طرف‌ها غلبه پیدا کنند، فضا به سمت جنگ یا مذاکره پیش می‌رود. در یک بخش افرادی مانند استیون ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ به منطقه و مسوول پرونده ایران هستند که علاوه بر ایده کاهش تنش با ایران روی ظرفیت‌های همکاری‌های اقتصادی با ایران کار کرده و تلاش می‌کنند با نشان دادن جنبه‌های بکر همکاری با ایران، ترامپ را از چهره‌های جنگ‌طلب دور کنند. در نقطه مقابل اما چهره‌هایی چون مایکل والتز و هِگسِت مشاور امنیت ملی و وزیر دفاع امریکا قرار دارند که به دنبال اقدام نظامی علیه ایران هستند.»
فلاحت‌پیشه با اشاره به سفر اخیر نتانیاهو به واشنگتن یادآور می‌شود: «سفر نتانیاهو به واشنگتن هر چند به اسم مذاکرات تعرفه‌ای انجام شده اما در واقع در راستای تقویت جریان جنگ‌طلب در امریکا صورت گرفته است. هر چند از دل نامه ایران، یک طرح مذاکراتی بیرون نیامده اما همین که ایران برای مذاکره اعلام آمادگی کرده، موضع جنگ‌طلبان را ضعیف ساخته و نتانیاهو در تلاش برای تقویت این جریان است. از سوی دیگر معتقدم دولت پزشکیان در قالب دیپلماسی عمومی باید فعال‌تر عمل کند. پزشکیان و دولت او حاصل خواست تنش‌زدایانه مردم ایران هستند. یعنی مردم از آثار تنش‌های قبلی بر زندگی خود خسته شده بودند و به پزشکیان رای دادند تا اقدام به تنش‌زدایی کند.»
این فعال سیاسی می‌گوید: «واکنشی که جامعه ایرانی در روزهای اخیر به حاشیه‌سازی یک روزنامه تندرو نشان داده گویای آن است که راهبرد دولت پزشکیان می‌تواند با پشتوانه قابل توجه مردمی همراه شود. در شرایط کنونی متاسفانه به دلیل ندانم‌کاری‌های سیاست خارجی و داخلی قبلی، شکافی میان مردم و سیستم ایحاد شده است. این شکاف تنها در صورتی پوشش داده می‌شود که دولت یک طرح جامع تنش‌زدایی را ارایه کند. تنها تنش‌زدایی است که می‌تواند مردم را به عنوان پشتوانه دولت به مشارکت وادار کند. اگر دولت به دنبال راهی برای آشتی مردم و افزایش مشارکت آنهاست، این مهم از طریق تنش‌زدایی و پایان دادن به ماجراجویی پرهزینه طیف‌های تندرو امکان‌پذیر می‌شود.»
فلاحت‌پیشه در پایان یادآور می‌شود: «ترامپ اعلام کرده به دنبال اعتماد‌سازی در رابطه با ایران است. در نامه دوم، ترامپ احتمالا زمینه‌های این اعتمادسازی را فراهم می‌کند. اینکه چگونه این زمینه‌ها را فراهم می‌کند مشخص نیست اما اگر قرار باشد مذاکره‌ای صورت بگیرد، زمینه‌های آن باید در نامه دوم ترامپ گنجانده شود. البته این امر بستگی دارد که کدام جریان جنگ‌طلب یا مذاکره‌کننده پیروز می‌شود. سفر نتانیاهو به امریکا برای تقویت جریان جنگ‌طلب است و دولت ایران باید از دیپلماسی عمومی برای شکست طرح‌های نتانیاهو استفاده کند. ایران در پاسخ به نامه ترامپ ضمن پذیرش ایده مذاکره، درخواست یک طرح عملیاتی دیپلماسی را مطرح کرده است. بنابراین امروز توپ در زمین ترامپ و امریکا است.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/954123/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

3 کشته در تصادف تریلر و خودروی سواری در نیشابور

خوانندگی بی نظیر محسن تنابنده با آهنگ بندری که صدبار هم ببینی کمه/آقای تنابنده ثابت کرد همه فن حریفه

اظهارات عجیب پیشکسوت پرسپولیس: یک نفر برای کاپیتانی، جام‌ها را فدا کرد؛ 8 بازیکن جیره‌خور درویش هستند!

تصادف خودرو سواری با تریلر در جاده نیشابور با 3 کشته و یک مصدوم

3 فوتی در تصادف محور نیشابور- سبزوار

مطالبات روستاهای فریدن با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی بررسی شد

تاریخ پیش‌فروش جدید نینتندو سوییج 2 اعلام شد؛ قیمت همان 449٫99 دلار

اندروید 16 بتا 4 رسماً منتشر شد

تصادف زنجیره‌ای در کاشان 2 فوتی و 2 مصدوم برجا گذاشت

جدول لیگ برتر پس از باخت پرسپولیس و برتری تراکتور و سپاهان + عکس

10 هزار پروژه راهداری در کشور فعال است که بخشی از آن امسال و مابقی سال‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسد

اگر عدالت رفتاری حاکم بود، این اتفاق نمی افتاد که بخش هایی از سرزمین به عنوان مناطق محروم شناخته شوند

شعر ترکی استاد شهریار

لپ‌تاپ ایسوس TUF Gaming A14 2025 با نمایشگر 165 هرتزی و RTX 5060 معرفی شد

اروپا ظاهرا جریمه سنگین اپل را به‌تعویق انداخته است

ادعای رویترز: ترامپ با کمک اسپیس‌ایکس سامانه دفاع هوایی «گنبد طلایی» را راه‌اندازی می‌کند

دستاورد محققان چینی:‌ توسعه چشم مجهز به هوش مصنوعی که به نابینایان در راه رفتن کمک می‌کند

افتتاح بیش از 5 کیلومتر از باند دوم چادگان_ اصفهان با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی

سهام‌داران چشم انتظار نتیجه دور دوم مذاکرات

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

مشخصات دوربین CMF Phone 2 Pro رسماً تأیید شد: بهترین سیستم دوربین در رده قیمتی

نماینده سابق ترامپ در امور ایران: تهران برنده دور اول مذاکرات مسقط شد

دلار دیجیتال به استقبال جلسه رم رفت/ عکس

پرسپولیس صفر - سپاهان 2؛ جام از تهران خارج شد!

عوامل تأثیرگذار بر قیمت تیرآهن اصفهان

درگذشت 2 قاضی در یک سانحه تصادف+ عکس

پیکر جانباز 70 درصد در گلپایگان تشییع شد

تصاویر/ نماز عبادی سیاسی جمعه اصفهان

16 طرح بیمارستانی تا پایان سال در کشور به بهره‌برداری می‌رسد

اجرای طرح «اصفهان‌گردی» برای بازدید رایگان شهروندان منطقه 14 از اماکن تاریخی اصفهان

اجازه نمی‌دهیم به اصفهان ظلم شود

پرسپولیس صفر – سپاهان 2/ پرسپولیس به نفع سپاهان و تراکتور کنار کشید! / پایان رویای سرخ؛ شایسته مثل سپاهان، برنده مثل اصفهان!

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

رمانی تازه از نویسنده برنده نوبل در بازار کتاب ایران

ویژگی ریستارت خودکار اندروید هنوز فعال نشده است

انجام مطالعات طرح توجیهی بازگشایی جاده خور و بیابانک-عشق آباد با دستور وزیر راه و شهرسازی آغاز شد

استاندار اصفهان: پروژه‌های نهضت ملی مسکن و راه‌های استان در اولویت رسیدگی وزیر راه قرار دارد

آغاز عملیات اجرایی محوطه‌سازی راهدارخانه مرکزی خوانسار

حذف 693 هزار کیلوگرم آلایندگی با احداث مجموعه پل‌ها و زیرگذر شهید فخری‌زاده

وزیر راه و‌شهرسازی به مقام شهدای خورو بیابانک ادای احترام کرد

سرپرست فرمانداری خوروبیابانک: بیابانک نیازمند توجه فوری به جاده‌ها و رفع محرومیت است

وزیر راه و‌شهرسازی: سرمایه‌گذاری پروژه‌های زیرساختی خوروبیابانک تسهیل می‌شود

وزیر راه:راه‌های 2 بانده خور تا پایان سال جاری تکمیل می‌شود

استاندار اصفهان: مجموعه‌های صنعتی بزرگ باید به کمک مناطق محروم بیایند

امام جمعه موقت اصفهان: با تقویت تولید داخلی، میتوان تحریم را خنثی کرد

حجم سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه در سال 1403 در مقایسه با رقبای داخلی و خارجی

استاندار اصفهان: مدیریت استان متمرکز بر حل مشکلات روستاها و شهرهای کوچک در جهت رفع محرومیت است

پیش بینی هواشناسی اصفهان 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا اصفهان فردا شنبه 30 فروردین ماه 1404 | آب و هوای اصفهان

چاپ دوم رمان «چگونه قایق بسازیم» روانه بازار شد

اولترای تمام‌صفحه؛ پرچمدار متفاوت نوبیا به‌زودی از راه می‌رسد