پیام سپاهان

آخرين مطالب

اکنون توپ در زمین پوتین است سیاسی

اکنون توپ در زمین پوتین است
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اطلاعات / متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
بهرام امیراحمدیان در یادداشتی می نویسد: توپ اکنون در زمین پوتین است. اولین گام پذیرش این موضوع است که هیچ راه حل نظامی برای این درگیری وجود ندارد و هیچ یک از طرفین نمی‌تواند از نظر نظامی به اهداف خود دست یابد.
بازار
این روزها در محیط سیاسی جهان، سخن از احتمال برقراری آتش بس در جبهه های جنگ روسیه علیه اوکراین است. ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در راستای «آمریکا را دو باره قدرتمند کنیم»، می خواهد سیطره سیاسی-اقتصادی ایالات متحده را بر جهان اعمال کند، به همین سبب بدنبال کشاندن روسیه و اوکراین بر سر میز مذاکره برای برقراری آتش بس و گفت و گوهای صلح است.
ولادیمیر پوتین با بهره گیری از این فضای مه آلود، با فشار های ترامپ، آمادگی خود را برای آتش بس مشروط اعلام کرده است. ترامپ در دوره ریاست جمهوری بایدن با ایرادات زیادی که به ریاست جمهوری او می گرفت، اعلام می کرد که اگر او رئیس جمهوری بود، هرگز جنگ روسیه و اوکراین اتفاق نمی افتاد و در صورت جنگ بلافاصله در طی یک هفته آن را متوقف می کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، پس از روی کار آمدن، مذاکراتی را برای تضمین آتش بس و پایان دادن به جنگ در اوکراین آغاز کرد.
در نخستین اقدام، ایالات متحده، نمایندگانی را همراه با نمایندگان روسیه به ریاض فرستاد تا در باره جنگ روسیه و اوکراین به رایزنی بپردازند. دور اول مذاکرات بین هیأت های ایالات متحده و روسیه در17 فوریه در ریاض در عربستان سعودی برگزار شد، هر چند بظاهر برای یافتن راهی جهت آتش بس بود، ولی یکی از دو طرف اصلی جنگ(اوکراین) که مورد تجاوز قرار گرفته، در این مذاکرات مشارکت داده نشده بود. پس از مناقشه شدید بین ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید در 28فوریه، ایالات متحده کمک های نظامی و تبادل اطلاعات با اوکراین را به حالت تعلیق درآورد و کی یف را تحت فشار قرار داد تا وارد مذاکرات صلح شود.
در مذاکرات سطح بالا بین هیئت های ایالات متحده و اوکراین که در 11 مارس در جده عربستان سعودی برگزار شد، نتیجه کلیدی موافقت اوکراین با پیشنهاد ایالات متحده برای آتش بس 30روزه بود که مشروط به پایبندی روسیه به همان آتش بس بود.
به گفته مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، توپ اکنون در زمین پوتین است. اولین گام پذیرش این موضوع است که هیچ راه حل نظامی برای این درگیری وجود ندارد و هیچ یک از طرفین نمی‌تواند از نظر نظامی به اهداف خود دست یابد. این نکته نشان می دهد که روسیه با تمام قدرت نظامی خود توانایی پیروزی نظامی در این جنگ و رسیدن به اهداف نظامی خود را نداشته است و دائما این نبرد را «عملیات ویژه » نام نهاده است.
با این وجود با الحاق شبه جزیره کریمه و اشغال نظامی بخش شرقی اوکراین (که اکثریت ساکنان آن را روس تباران تشکیل می دهند) در ساحل غربی دریای آزوف که به شبه جزیره کریمه متصل و مجموعا یک چهارم خاک اوکراین را تشکیل می دهد، روسیه در مذاکرات صلح دست برتر را داراست، هرچند بخشهایی از روسیه در منطقه کورسک در اشغال اوکراین است. با این وجود جنگ روسیه علیه اوکراین به یک مناقشه بین المللی تبدیل شده است.
پذیرش شرایط روسیه برای آتش بس و برقراری صلح، برای تمامیت ارضی اوکراین، یکپارچکی اتحادیه اروپا و دیگر جمهوری های شوروی سابق، تهدیدی بالقوه و بالفعل است. زیرا در صورت رسمیت یافتن اشغال و ادغام اراضی کشورهای دیگر از سوی اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، رویه ای برای حقوق بین الملل خواهد بودکه تبعات منفی آن شامل کشورهایی خواهد شد که در برابر تجاوز نظامی ابر قدرتها، ناگزیر به گردن نهادن به افزون خواهی آنها خواهند شد.
در این راه اتحادیه اروپا همان طور که در اجلاس لندن اعلام شد، با حمایت نظامی و پشتیبانی تسلیحاتی و نظامی از اوکراین در برابر روسیه با اهرمهای فشار در اختیار، مقابله خواهد کرد.در همین روزها، کرملین ادعا کرده است که ممکن است از پیشنهاد آتش بس که اوکراین با آن موافقت کرده است، برای کسب امتیازات پیشگیرانه در مذاکرات صلح استفاده کند. بر اساس گزارش موسسه مطالعات جنگ(ISW)، پوتین به ویژه تلاش خواهد کرد تا اوکراین را از مذاکرات کنار بگذارد و فقط با ایالات متحده مذاکره کند.منابع بلندپایه روسی روز 12 مارس به رویترز گفتند که توافق آتش بس موقت باید پیشروی های روسیه در میدان نبرد را «در نظر بگیرد» و «نگرانی های روسیه را برطرف کند».
منابع آشنا با دیدگاه کرملین و وضعیت در گفتگو با بلومبرگ گفتند که پوتین «جدول زمانی» توافق آتش بس را افزایش خواهد داد. 
این به او اجازه می دهد تا اطمینان حاصل کند که شرایط او «در نظر گرفته می شود».در این زمینه روسیه ممکن است به عنوان شرط موافقت با آتش بس موقت، خواستار توقف ارسال تسلیحات به اوکراین شود. با این حال، این منبع مشخص نکرد که آیا این امر برای همه محموله های تسلیحاتی بین المللی به اوکراین اعمال می شود یا فقط در مورد تدارکات کشورهای خاص. «تعلیق کمک های نظامی ایالات متحده یا سایر کمک های نظامی به اوکراین» در طول آتش بس برای روسیه که تدارکات و کمک های نظامی از منابع خارجی دریافت می کند، بسیار سودمند خواهد بود. چنین امتیاز عظیمی همچنین اهرم ایالات متحده را در مذاکرات آینده از بین می برد، علاوه بر این شرایطی را که اوکراین در وهله اول با آتش بس موافقت کرده بود، نقض می کند».
روسیه پیش از این بارها گفته بود که شرط نپیوستن اوکراین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، عدم استقرار نیروهای خارجی در اوکراین و به رسمیت شناختن تعلق شبه جزیره کریمه و چهار استان اوکراین به روسیه، از جمله خواسته‌های اصلی کرملین برای توافق پایان جنگ است.
اگر اوکراین با این خواسته های روسیه موافقت کند، در واقع اوکراین دوره ای از ناآرامی های ملی در کشور را شاهد خواهد بود که زخم اشغال اراضی، کشتار مردم، بی خانمانی میلیون ها شهروند اوکراینی، ویرانی های گسترده سرزمینی (که بازسازی ویرانی های ناشی از تهاجم نظامی و بمباران زیرساخت های شهری و شبکه های ارتباطی و زیرساختهای اقتصادی سالها بدرازا خواهد کشید) و نسلی از مردم پدید خواهد آمد که از صدمات جنگ در عذاب خواهند بود.
مردمی که هیچ نقشی در پدید آمدن جنگ نداشتند ولی به سبب همسایگی با وسیعترن کشور جهان که تعدادی از روس تباران به سبب نقشه سیاسی جهان در داخل و محدوه اوکراین قرار گرفته بودند، به بهانه حمایت از آنان، کشوری دیگر را نابود کردند.
این مساله شبیه مورد اسرائیل است که در راستای ایدئولوژی صهیونیستی و سرزمین موعود، دهه هاست که به سرزمین مسلمانان تجاوز و به خاک خود ضمیمه می کند. کسی از رهبران روسیه سوال نکرده است که کشوری با 17 میلیون کیلومتر مربع با 145 میلیون نفر جمعیت(در مقایسه با چین با 6/9 میلیون کیلومتر حدود 4/1 میلیارد نفر و هند با 3/3 میلیون کیلومتر مربع 4/1 میلیون نفر جمعیت، وسعتی بسیار و جمعیتی اندک دارد)، اراضی بسیاری برای اسکان روس تباران شرق اوکراین دارد.
اگر خواهان سعادت روس تباران هستند و وضعیت آنها در شرق اوکراین نامناسب است، آنها را به قلمرو خود انتقال نمی دهد تا در کشوری وسیع با منابع طبیعی بیکران، زندگی سعادتمندی داشته باشند؟ چرا به بهانه تضییع حقوق روس تباران ساکن در شرق اوکراین، به این سرزمین تجاوز نظامی و با جنگ و بمباران و خونریزی در صدد احیای حقوق آنان است؟ آیا با این الگو چه تضمنی وجود دارد که هدف بعدی جمهوری قزاقستان نباشد که در آن تعداد زیادی روس تبار زندگی می کنند.
یا در جمهوری های بالتیک با جمعیتهای اقلیت روس تبار، آیا همین الگو پیاده سازی نخواهد شد؟ ظاهرا رهبران روسیه در صدد احیای شوروی سابق و انضمام قلمروهای جمهوری های سابق شوروی در قفقاز و آسیای مرکزی و اروپای شرقی به خاک خود هستند(ایدئولوژی نو اوراسیاگرائی و جهان روسی). این رویه اگر ادامه یابد، دوره ای از نا آرامی ها و جنگ و تجاوز نظامی ادامه خواهد یافت.
این همان بدعتی است که ایالات متحده بدان دامن زده است: الحاق کانادا به ایالات متحده، خرید سرزمین گریلند(از دانمارک) و تصاحب کانال پاناما. جهان با این بحران ها بسوی یک آنارشیسم واقعی در حرکت است و این فرایند با بقدرت رسیدن رونالد ترامپ در ایالات متحده تشدید شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/953022/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنجال مشاهده موجود غیرعادی در وسط غذای دانشجو بی‌نوای ایرانی +عکس

آمار نگران کننده از بیکاری فارغ التحصیلان

ثبت رکورد روزانه حمل و تحویل محصولات فولاد مبارکه پس از 13 سال

فوری / اصفهان آماده باش شد

روایت جاری شدن آب از زردکوه تا ورزنه برای کشاورزان چهارمحال و بختیاری و اصفهان + فیلم

بریتانیا ابزار پیش‌بینی قتل می‌سازد: شناسایی افرادی که احتمال ارتکاب جرم آنها بالاست

سایبرپانک 2077 یک شاهکار ادبی است

سردرگمی تازه ایرانیان در «چت جی‌پی‌تی»

چرا بلایند دیت‌ها دیده شدند؟

معامله گر کاخ سفید، چقدر قدرت و نفوذ دارد؟

«لیبی‌سازی»؛ تکرار کلیدواژه نخست وزیر اسرائیل توسط مخالفان مذاکره در ایران

ویتکاف در مذاکره، از روبیو بهتر است

چرا انتخاب استیو ویتکاف برای مذاکره مهم است؟

نیویورک تایمز: مذاکرات مسقط چقدر شانس موفقیت دارد؟

نگین فیروزه‌ای ایران با مروارید فرهنگی روسیه پیمان خواهرخواندگی بست

راز خوشمزگی قورمه سبزی مجلسی+ فیلم

استاندار اصفهان: امروز استفاده از کاربردهای صلح آمیز فناوری هسته ای بیش از پیش احساس می‌شود

تفویض برخی اختیارات سازمان حج و زیارت کشور به استان اصفهان

امام جمعه اصفهان: دهه کرامت فرصتی برای بازگو کردن مسائل دینی و ولایتی است

70 میلیون متر مکعب آب به اصفهان می‌رسد

اعلام قطعی سراسری برق از امروز / اصفهان آماده باش شد

شاعرانه/ خواب در چشم و نفس بر دل محزون بار است

قندپارسی/ حکایت شیرین دکتر الهی قمشه ای

تصویر منتسب به کیس آیفون 17 پرو تغییر ماژول دوربین را نشان می‌دهد

بحران ادامه دارد؛ های‌وب خواستار تعلیق فعالیت‌‌های پروانه UNSP شد

ابراهیم فیاض: شاهد افزایش ناهنجاری ها هستیم

مذاکرات در سطح عالی

طرح جنجالی ترامپ برای اغوای مهاجران ثروتمند

دست خالی نتانیاهو در بازگشت از آمریکا

مختصری درباره مخالفان مذاکرات

گره دیپلماسی باز شد؟

پیشنهاد محمد کبیری برای میزبانی از نشست‌های بین المللی گفتگوی ادیان و مذاهب مختلف در کیش

دیدار معاون امور طلاب حوزه‌های علمیه کشور با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و رئیس ستاد برنامه‌ریزی شاهد و ایثارگر

احداث مسیر سلامت بوستان بهاران در منطقه 9 اصفهان

خواب‌آلودگی و سرعت غیرمجاز مهمترین دلایل تصادفات در تیران است

روایت زیبای تیمور و حافظ

سامسونگ ممکن است فناوری دوربین زیر نمایشگر را در آینده کنار بگذارد

مشخصات ردمجیک 10 ایر فاش شد

روسیه و چین، تهدیدی برای اینترنت ماهواره‌ای استارلینک

توسعه حمل ریلی با توجه به سرمایه‌گذاری‌های فولاد مبارکه ضروری است

شعری از ریحانه وطن‌خواه، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

شاعرانه/همه هست آرزویم که ببینم از تو رویی

انویدیا منتشر کرد: نسخه‌ای از مدل لاما 3.1 که کوچک‌تر و قوی‌تر از DeepSeek R1 است

دیپلمات پیشین: نتانیاهو حساب‌شده موضوع لیبی را مطرح کرد

مادر شهیدان والامقام «لطیف و شاکر بهشتی» به لقاءالله پیوست

خاموشی‌های خانگی در اصفهان آغاز شد

تلاش برای ترمیم محل فرونشست زمین خیابان لاله اصفهان تا پایان امشب

مراقب اسکیمرها کلاهبرداران سیار در خوانسار باشید

غلظت خون بالا در مناطق کوهستانی، انگیزه‌ای برای اهدای خون بیشتر

فوت 9 نفر در مأموریت‌های غیرتصادفی اورژانس گلپایگان در نوروز 1404