پیام سپاهان

آخرين مطالب

نشنال اینترست: آیا تحریم‌های جدید ترامپ جریان نفت ایران را قطع می‌کند؟ سیاسی

نشنال اینترست: آیا تحریم‌های جدید ترامپ جریان نفت ایران را قطع می‌کند؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مسعود یوسف حصرچین| دولت ترامپ در تاریخ 20 مارس دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه صادرات نفت ایران اعلام کرد. این دور، هشت نفتکش دیگر را هدف قرار داد که نفت خام ایران حمل کرده بودند اما نکتۀ جدید، هدف قرار دادن شرکت پتروشیمی شاندونگ شوقوانگ لوکینگ بود؛ یکی از شرکت‌های گروه پالایشگاه‌های مستقل موسوم به «قوری» است که در استان شاندونگ متمرکز هستند. این پالایشگاه‌ها مصرف‌کنندگان اصلی نفت صادراتی ایران به شمار می‌روند اما پیش‌تر به دلیل نداشتن معاملات قابل توجه با شرکت‌ها یا نهادهای مالی آمریکایی، که توسط تحریم‌ها مسدود شده‌اند، هدف مستقیم تحریم‌های آمریکا قرار نگرفته بودند. در فوریه، ترامپ با امضای یک فرمان اجرایی به وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه دستور داد صادرات نفت ایران را «به صفر برسانند.»
به نوشته گرِگ پریدی، در نشنال اینترست، بر اساس برآوردهای ادارۀ اطلاعات انرژی آمریکا، صادرات نفت ایران در سال 2024 بالغ بر 54 میلیارد دلار درآمد داشته که تقریباً مشابه 53 میلیارد دلار در سال 2023 بوده است. حجم صادرات، شامل مقداری میعانات گازی، به طور میانگین حدود یک‌ونیم میلیون بشکه در روز بوده است. این روند در دوران ریاست‌جمهوری بایدن به تدریج صعودی بوده و دولت بایدن به دلیل این روند صعودی و آنچه سهل‌انگاری در اجرای تحریم‌ها تلقی می‌شد، بارها مورد انتقاد قرار گرفت. بخشی از این سهل‌گیری ممکن است ناشی از تفاهمات غیررسمی میان دولت بایدن و ایران بوده باشد.
در گذر زمان، ایران و چین مجموعه‌ای از راهکارهای تثبیت‌شده را برای تسهیل تجارت نفت میان خود توسعه داده‌اند که تأثیر چندانی از تحریم‌های آمریکا نپذیرفته است. همان‌طور که اشاره شد، دو شرکت بزرگ و یکپارچۀ نفتی چین، یعنی پتروچاینا و سینوپک، به دلیل شبکۀ جهانی معاملات و دارایی‌های خود، نفت خام ایران را خریداری نمی‌کنند. اما پالایشگاه‌های مستقل «قوری» به دلیل نداشتن ارتباط با شرکت‌ها یا بانک‌های آمریکایی و توانایی تسویۀ معاملات از طریق بانک‌های کوچک با ارز یوان، که ایران اکنون آن را می‌پذیرد، گزینه‌ای مناسب برای دور زدن تحریم‌ها هستند. بنادر خصوصی در شاندونگ اخیراً بخش زیادی از این تجارت را بر عهده گرفته‌اند چرا که انتظار می‌رفت دیگر ترمینال‌ها تحت تحریم آمریکا قرار بگیرند. همچنین نفتکش‌ها با انجام انتقال کشتی به کشتی در آب‌های جنوب شرق آسیا، مبدأ نفت خام را پنهان کرده‌اند.
یکی از دلایلی که دولت ترامپ در این مقطع راحت‌تر تحریم‌ها را تشدید می‌کند، وضعیت فعلی بازار فیزیکی نفت است؛ بازاری که با عرضۀ کافی و ظرفیت مازاد بیش از پنج میلیون بشکه در روز اوپک پلاس مواجه است و کشورهای عضو مایل به بازگرداندن تدریجی آن به بازار هستند. این مسئله مانع واکنش صعودی بازار به احتمال از دست دادن حجم صادرات نفت ایران شده است. چین نیز با کاهش سالانۀ تقاضا برای فرآورده‌های نفتی روبرو است؛ تقاضایی که بدون نفت خام تخفیفی ایران، احتمالاً منجر به تعطیلی برخی از پالایشگاه‌های مستقل می‌شد.
با توجه به در دسترس بودن مسیرهای مختلف برای ادامۀ این تجارت، در بازار تردیدهایی نسبت به این مسئله وجود دارد که حجم صادرات نفت ایران واقعاً به نزدیکی صفر برسد. یکی از اقدامات اضافی می‌تواند فشار جدی‌تر برای هدف قرار دادن شرکت‌های تجاری چینی باشد که فرآورده‌های نفتی تولید شده در این پالایشگاه‌های مستقل را دریافت و به فروش می‌رسانند ــ‌شرکت‌هایی که احتمالاً شامل غول‌های نفتی چین هم می‌شوند‌ــ اما اثبات این موضوع دشوار است و با توجه به شراکت بسیاری از شرکت‌های نفت و گاز غربی با این شرکت‌های چینی در پروژه‌ها و دارایی‌ها، مشکلات پیچیده‌ای ایجاد می‌کند.
رویکرد احتمالی دیگری که می‌تواند مؤثرتر باشد، استفاده از نیروهای دریایی ایالات متحده برای توقیف نفتکش‌هایی است که مظنون به حمل نفت خام ایران هستند. گزارش شده است که دولت ترامپ به طور جدی در حال بررسی این ایده است که کشتی‌ها را برای بازرسی متوقف کند و از پوشش حقوقی توافق‌نامه‌ای موسوم به «ابتکار امنیتی تکثیر» سال 2003 استفاده کند که برای متوقف کردن انتقال‌های بین‌المللی مواد مرتبط با تسلیحات کشتار جمعی طراحی شده بود. این توافق بیش از 100 کشور امضاکننده داشت، اما مشخص نیست که اکثریت آن‌ها حاضر باشند از این سازوکار برای نفت ایران استفاده کنند یا خیر. اظهارات مقامات دولت ترامپ نشان می‌دهد که این اقدام لزوماً با هدف توقیف دائم نفتکش‌ها انجام نخواهد شد، بلکه برای ایجاد تأخیر در مسیر آن‌ها و تأثیر بازدارنده بر تجارت نفت ایران طراحی شده است. در معدود موارد قبلی که ایالات متحده کشتی‌های حامل نفت ایران را توقیف کرده بود، ایران با توقیف کشتی‌های متعلق به شرکت‌های غربی یا اجاره شده توسط آن‌ها واکنش نشان داده بود. هنوز میزان تمایل دولت ترامپ به پیشبرد این اقدامات تهاجمی‌تر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/950721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واژگونی خودرو» بیشترین نقش را در تصادفات جاده‌ای استان اصفهان دارد

استقرار 3000 مسافر در شب‌های سرد باغ فدک

بازدید بیش از 32 هزار گردشگر از بناهای تاریخی کاشان

اعلام پرترددترین مسیر قطارهای نوروزی

پیام قدردانی نماینده ولی فقیه و استاندار اصفهان از حضور مردم اصفهان در راهپیمایی روز قدس

حضور پرشور مسافران نوروزی در ابنیه تاریخی کاشان+تصاویر

مسابقه زندگی با آیه‌ها در تهران؛ سوال روز 28 و پاسخ روز بیست و هفتم

خانه‌های تاریخی اصفهان، گنجینه‌هایی از هنر و معماری ایرانی

غار «کتله خور»، زمانی برای درنگ در هنرنمایی آب و بلورهای آهکی

فعالان قرآنی طرح ملی «گلشن وحی» در گنبد کاووس تجلیل شدند

استارت تراکتور از ایستگاه سخت/ بهار برای استقلال سبز می‌شود؟

زیست سبز غول صنعت فولاد ایران در 1403

برنامه سینماهای اصفهان، امروز شنبه 9 فروردین + ساعت‌ اکران دایناسور

پل خواجو در کانون توجه مسافران نوروزی اصفهان است

بازارچه راه ابریشم در سمنان | عرضه صنایع دستی به مسافران نوروزی

سهامداران منتظر این تغییر خاص در بورس باشند

ناتی داگ سه سال است که روی یک بازی معرفی نشده کار می‌کند

هکرها از هوش مصنوعی گوگل علیه خودش استفاده می‌کنند

امامزاده سید احمد(ع) و خانه قدیمی حبیبی، 2 مقصد گردشگری در خوانسار

هوای سالم اصفهان در نهمین روز بهار

روزی که دست نوشته‌ها هم فریاد شدند

آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه 9 فروردین 1404+ شاخص کیفی به تفکیک مناطق

چالش های ایمنی جاده ها در استان اصفهان/ تحلیل تصادفات و نیاز به اصلاحات زیرساختی

کشف رازهای تاریخ و هنر در خانه‌های تاریخی اصفهان

قدردانی استاندار و امام جمعه از حضور باشکوه مردم اصفهان در راهپیمایی روز قدس

محمود نیکویه درگذشت

سوال بیست و هشتمین مسابقه زندگی با آیه‌ها در اصفهان

بازی‌های نوری هدیه شهرداری اصفهان به شهروندان و گردشگران

توضیحات مهم عضو هیئت مدیره سازمان بورس در خصوص محدودیت دامنه نوسان

استقبال از عاشقانه‌های یوسفعلی میرشکاک

متد ذهنی جواد طباطبایی برای حل مسائل ایران

تقدیر امام جمعه کیش از اهتمام دولت چهاردهم به جزیره کیش

فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (نهم فروردین 1404)

بیانیه تقدیر از حضور حماسی مردم شریف اصفهان

ال‌جی بی‌سروصدا پشتیبانی از کُدک صوتی DTS را در تلویزیون‌های 2025 خود حذف کرد

سفری به جاده ابریشم؛ از خانه داروغه تا ترسناک‌ترین جنگل ایران

بازدید حدود 3 میلیون گردشگر از جادبه های گردشگری اصفهان| میراث معنوی استان معرفی می شود

نقش ویژه صنایع دستی در رونق اقتصاد محلی و اشتغال‌زایی| انتقال مهارتهای سنتی به نسل‌ جدید

دیدار مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و سیاحتی کوثر با خانواده شهید حکمت‌پناه

استارت تراکتور از ایستگاه سخت/ بهار برای استقلال سبز می شود؟

مهدی لیموچی، ستاره سپاهان اصفهان: شایعه پارگی رباطم دروغ است، منتظر نظر پزشک هستم

اهمیت تأمین 100 درصدی فرآورده‌های خون/ مراکز انتقال خون اصفهان در تعطیلات نوروزی فعال هستند

بازدید 2.8 میلیون نفر از اماکن تاریخی و گردشگری اصفهان

اسدی هافبک سپاهان و سودای جبران؛ ستاره سپاهان اصفهان در اندیشه فراموشی ناکامی‌ها

تصادف 2 پراید 6 مصدوم و فوتی داشت

اپل برنامه‌ای برای عرضه نسل جدید آیفون مینی ندارد

منتظر این تغییر در بورس باشید

روز قدس یادآور تعهد ما به دفاع از مظلومان در بهارستان دو

از پایانه‌های مسافربری تا مترو؛ گالری‌های نوروزی اصفهان با مفاهیم فرهنگی

تصادف مرگبار در شهر گلستان / زن جوان جان باخت راننده متواری شد