پیام سپاهان

آخرين مطالب

نوروز و شب قدر دو روی حقیقت «برخاستن» اجتماعی

نوروز و شب قدر دو روی حقیقت «برخاستن»
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - گروه استان های دفاع‌پرس- افرا افشاری فرد؛شب قدر، در میان تاریکی شب، در لحظه‌ای که زمان به سکوت فرو می‌رود، شبی است که از هزار ماه برتر است؛ شبی که انسان را به خویشتن بازمی‌گرداند.
شب قدر، شبی که تقدیر‌ها نوشته می‌شوند و سرنوشت‌ها رنگ می‌گیرند؛ شبی که انسان در برابر خویش می‌ایستد و با خود سخن می‌گوید.
این شب، فرصتی است برای رهایی از سنگینی گذشته و جستجوی نوری برای آغاز فردا؛ و درست در امتداد همین شب، صبحی می‌شکفد که پیام‌آور تولدی دوباره است؛ روز دیگری از نوروز. طبیعت از خواب زمستانی برمی‌خیزد و جهان لباس نو بر تن می‌کند. گویی زمین نیز از شب قدر خویش عبور کرده و اکنون در آغوش صبحی تازه، با امید و شکوفه‌های بهاری چشم به فردا دوخته است. شب قدر و نوروز، دو روی یک حقیقت‌اند؛ حقیقتی که انسان را دعوت می‌کند به برخاستن، به دگرگونی، به عبور از کهنگی و آغاز فصلی تازه. شب قدر، شب محاسبه است و نوروز، آغاز رستگاری؛ شب قدر، شب خاموشی و تفکر است و نوروز، صبح شکفتن و حرکت.
در این پیوند شگفت‌انگیز، باید از خویشتن خویش پرسید: شب قدر را چگونه به نوروز بدل کنیم؟ چگونه گریه‌های پنهان در دل شب را به لبخند روشن در سپیده‌دم بدل سازیم؟ پاسخش روشن است: با توبه‌ای از گذشته، با عزمی راسخ برای آینده و با ایمانی که در دل شب می‌روید و در روشنای صبح می‌بالد.
نوروزی که پس از شب قدر طلوع می‌کند، تنها تغییر برگ و باد نیست؛ بلکه تولد دوباره‌ای است برای جان‌هایی که در تاریکی شب، راه رهایی را یافته‌اند. در این تقارن شگفت، فرصت آن است که هم، چون طبیعت، جامه کهنه از جان بتکانیم و در آغوش صبح، خود را دوباره بیابیم؛ خالص‌تر، سبک‌تر و آماده‌تر برای گام نهادن در مسیر حقیقت.
در آغاز این سفره‌ای که ما به رسم نیاکان می‌گسترانیم، پیش از سبزه‌ها، سمنو‌ها و سرکه‌ها... پیش از آنکه سکه‌ای بر سفره بدرخشد یا سماقی طعم صبر را یادآور شود... یک «سین» دیگر نشسته است؛ سنگین، سیاه و سوزان.
سین اول ما «سوگ» است؛ سوگ مردی که در شب‌های قدر، در آن تاریکی که هزاران فرشته بال می‌گستردند، فرقش شکافته شد. مردی که شمشیرِ نفاق بر پیشانی‌اش نشست، اما او جز عدالت چیزی در آینه نگاهش نداشت؛ و عید ما، این شکوه نوروز، از دل همان سوگ آغاز می‌شود؛ گویی بر پیکر خسته‌ی تاریخ، دستی مهربان گذاشته‌اند و گفته‌اند: برخیز! اینک بهار...، اما در دل این بهار، هنوز ردّ پای مردی است که درد انسان را در سکوت‌های شبانه‌اش گریست و با زخمی بر پیشانی، معراجی دوباره ساخت.
سین اول سفره ما سوگ است...، اما سوگی که امید می‌رویاند، اشک‌هایی که شکوفه می‌دهند، و اندوهی که انسان را به فردایی روشن‌تر می‌رساند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/950216/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده مجلسی که نقش پدر شهیدش را بازی کرد + فیلم

مجلسی: تعمیق حمایت از اسرائیل علیه غزه/ تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین/ شروع مجدد نزاع تعرفه‌ای

بیانیه حوزه بسیج شهدای شهرداری اصفهان به‌مناسبت روز جهانی قدس

دست پر «جمالی‌نژاد» در مدیریت استان اصفهان؛ از پیگیری ویژه پروژه‌های آب تا مسائل اقتصادی

اپل تاریخ برگزاری WWDC 2025 را اعلام کرد

خروج تریلی از جاده در مسیر تربت جام - نصرآباد + فیلم

برگزاری دومین دوره از مسابقات ملی تفسیر قرآن "مشکات النور" در عراق

عکس/سفره هفت سین به سبک نفس بازغی

لزوم توسعه و فعال‌بودن باغ فدک در تمام ایام سال

از ظرفیت اتوبوس‌های گردشگری اصفهان به‌طور کامل استفاده نمی‌شود

رتبه اول فولاد مبارکه در معاملات رینگ صنعتی بورس کالا طی سال 1403

رئیس انجمن زغالسنگ ایران درگذشت

فولادینفو : عرضه محصولات صادراتی فولاد مبارکه در بورس کالا

رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی در فولاد مبارکه شکسته شد

به این شعر زیبا گوش دهید

پرچمدار بعدی اوپو باتری بسیار بزرگ‌تری خواهد داشت

حسگر اثرانگشت در اندروید 16 بدون روشن کردن صفحه‌نمایش کار خواهد کرد

نسخه‌ای کمیاب از Apple-1 با قیمت 375 هزار دلار فروخته شد

تاشدنی‌های جدید سامسونگ با بتای سوم One UI 7 به ویژگی Audio Eraser مجهز می‌شوند

معمار تحریم ایران: مسیر اختلافات واشنگتن و تهران به کجا ختم می‌شود؟

طوفان سکه در سال03/ بازده سکه در بازار چقدر بود؟

اهدای 62 هزار بسته معیشتی بین مددجویان اصفهانی

اصفهان نیازمند هتل‌های بیشتر برای تقویت صنعت گردشگری است

آرزوی به حقیقت پیوسته فرزندان شهیدان جمشیدی و دشتبان در هیاهوی بازار اصفهان

غزلی زیبا از مولانا

داستانک/سیرت زیبا

سامسونگ قیمت مانیتور Odyssey 3D را اعلام کرد؛ تماشای محتوای سه‌بعدی بدون عینک

چرا ایران باید هر دو گزینه مذاکره و جنگ را جدی بگیرد؟

صدور هشدار سطح زرد بارندگی برای پنج شنبه

سرقت چک 600میلیاردی از صاحب کارخانه در خمینی شهر

برپایی نمایشگاه اقوام ایرانی در شهرضا

خدمت در هلال احمر مصداق بارز عمل صالح است

جای خالی متولی بافت تاریخی اصفهان در باغ فدک احساس می‌شود

رژه اقتدار دریایی در یادمان اروندکنار برگزار می شود

کشف 26 هزار لیتر گازوییل قاچاق

لزوم توجه به مدل‌های اقتصادی برای باغ فدک

تصویر نادیده از فروغ فرخزاد در کنار سفره هفت سین

هواوی حالا شرکت جدیدی برای تولید خودرو رده‌بالا دارد

علت تأخیر عرضه پیکسل 9a مشکل گرمای بیش از حد این گوشی است

نشنال اینترست: آیا تحریم‌های جدید ترامپ جریان نفت ایران را قطع می‌کند؟

اعلام حضور اصفهانی‌ها در راهپیمایی روز قدس

خلاقیت پلیس راه اصفهان برای کاهش تصادفات + فیلم

هوش مصنوعی و انرژی خورشیدی مصداق سرمایه‌گذاری برای تولید است

ضرورت آگاه‌سازی مسافران درباره شرایط اسکان و تغییرات جوی

حفظ سلامت گردشگران در اولویت است

حکایتی شنیدنی از شهید بلخی

هدست واقعیت ترکیبی ویوو رونمایی شد؛ رقیب چینی اپل ویژن پرو

ریاست‌ جمهوری ترامپ؛ عصر طلایی برای آمریکا یا عصر سیاه برای جهان؟

وال استریت ژورنال: اروپا به دنبال سپر هسته‌ای خود است

تهران مخوف