پیام سپاهان

آخرين مطالب

جامعه‏ بی‌‏اعتناست نه ناامید سیاسی

جامعه‏ بی‌‏اعتناست نه ناامید
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تقی آزاد‏ارمکی| در سال 1403 که روزهای پایانی‌اش را می‌گذراند، آنچه بیش از همه مورد توجه است، مشکلات اقتصادی، تورم، افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی ا‌ست. البته این‌ها را هر سال تجربه می‌کنیم اما در سالی که گذشت، بیشتر از هر زمان دیگری خودش را نشان داد. در کنار این مسئله، با اینکه با تغییر دولت، در بخش سیاسی، مسئله وفاق از سوی آقای پزشکیان مطرح شد و خیلی از اختلافات از میان رفت، اما آنچه بیش از همه مورد توجه است و فرآیند جامعه را به سمت سراشیبی برده، کاهش سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد مردم به دولت و نظام سیاسی است.‌
بی‌اعتنایی مردم نسبت به تمام مسائل در جامعه بالا رفته و ما با جامعه در خود فرو رفته مواجهیم که تنها به خودش فکر می‌کند. یعنی یک نوع جدایی از نظام سیاسی حکومت را تجربه می‌کند. شاید بعد از نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری‌ این موضوع مطرح شد که نیمی از مردم مشارکتی نداشتند و این مسئله بسیار نگران‌کننده است. در این مورد باید گفت که در جوامع با دموکراسی‌های عادی، هیچ‌وقت 90-80 درصد مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند، انتخابات 50درصد به‌اضافه یک، انتخابات طبیعی در دنیاست.
بااینکه خیلی‌ها معتقد بودند که میزان مشارکت در انتخابات بسیار پایین بود اما باید گفت که مهم نیست مشارکت مثلاً 80 درصدی باشد، مهم این است که حتی همان شرکت‌کنندگان 40 درصدی را نگه داشت تا با دولت همراه باشند، این زمان است که می‌توان گفت که رئیس دولت، موفق عمل کرده. البته ما مکانیزم‌های دموکراتیک در کشور نداریم، به همین دلیل آن 50 درصدی که در انتخابات شرکت کردند، به 15 درصد کاهش پیدا کردند که این اتفاق به‌دلیل فقدان نظام حزبی رخ دارد. گرفتاری ما در جای دیگری است که هیچ‌وقت نتوانستیم آن را حل کنیم.
همیشه هم انتخابات خشونت‌آمیزی داشتیم و درگیری، توهین و... را شاهد بودیم. به‌هر‌حال مردم نگاه می‌کنند و می‌بینند رؤسای دولت‌ها، کاری از پیش نبرده‌اند، حتی در انتخابات شرکت می‌کنند تا شاهد تغییراتی باشند اما چون نتیجه‌ای از این مشارکت نمی‌بینند، در دوره‌های بعدی دیگر مشارکتی نخواهند داشت. مردم اساساً به دولت‌ها بدبین‌اند، به همین دلیل هم به تمام اتفاقات بی‌توجهی می‌کنند. من اسم این وضعیت را ناامیدی نمی‌گذارم، می‌گویم مردم دچار بی‌اعتنایی شده‌اند، آنها از نظام سیاسی عبور کرده‌اند و کار خودشان را می‌کنند تا زمانی که یا دولت اصلاح شود یا از میان برود.
مردم همین حالا هم دنبال جایگزین‌ نظام سیاسی هستند و در این میان برخی افراد مطرح می‌شوند، محبوب می‌شوند و بعد منفور و از چرخه خارج می‌شوند. تنها کاری که باید انجام شود این است که از دولت و حکومت مراقبت کرد. درحال‌حاضر اصلاً جامعه مسئله‌ساز نیست، بلکه باید نیروهای میانی وجود داشته باشند که مراقب تصمیمات نظام سیاسی باشند، تا پول‌هایش را هدر ندهد، درگیری‌های جهانی ایجاد نکند و... جامعه در این مرحله باید تیمارداری کند، باید از فروپاشی نظام سیاسی دولت جلوگیری کند تا بتواند در فرآیندی با مکانیزم‌های دموکراتیک اصلاحاتی رقم بزند.
از آن طرف، کشور هم شیب خطرناکی از جداافتادگی از نظام جهانی را هم تجربه می‌کند که این مسئله می‌تواند خطرناک باشد و کشور را وارد فاز جدیدی کند. در کنار همه اینها در سالی که گذشت، ما با مسائل دیگری هم مواجه بودیم، مانند افزایش بزه‌های اجتماعی، سرقت و خفت‌گیری‌های خشن. آمار طلاق بالا رفته، موارد خودکشی افزایش پیدا کرده و... اینها نشانه‌های بدی است که می‌توان گفت نسبت به سال قبل، تعداد بالاتری از آنها ثبت شده که هشداردهنده است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/948725/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(عکس) ایران عصر قاجار؛ از خیابان 15 خرداد تهران تا سی‌وسه‌پل اصفهان

تحقق شعار جهش تولید در بزرگترین گروه فولادسازی کشور| افزاش 39 درصدی سرمایه فولادمبارکه

المیرا دهقانی بازیگر لحظه گرگ و میش با سفره هفت‌سین متفاوتش همه را شگفت‌زده کرد

درخواست جالب استقلال از هوادارانش + عکس

ارزش سهام عدالت چقدر است؟

لحظه سال تحویل 1404 قمر در عقرب است / این 4 توصیه را جدی بگیرید!

شعار جهش تولید در بزرگترین گروه فولادسازی کشور محقق شد

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مرورگر ویوالدی در آپدیت جدید برطرف شد

حوادث چهارشنبه سوری در اصفهان 11 مصدوم داشت

روش تهیه ته چین مرغ و بادمجان مجلسی، غذای اصیل شیرازی مخصوص اعیاد

نخستین مصدوم چهارشنبه‌سوری کاشان به ثبت رسید

افزایش کمی و کیفی خدمات گردشگری و رفاهی در باغ فدک

80 کیلومتر خط‌کشی ترافیکی در منطقه 3 اصفهان

مصدومیت 11 نفر در اصفهان بر اثر حوادث چهارشنبه سوری

انفجار ترقه و اسپری گاز در آتش 2 نفر را راهی بیمارستان کرد

مصدومیت و ضربه به سر یک عابر در پی انفجار ترقه

عملیات اجرایی اتصال یاسوج به آزادراه شیراز - اصفهان سال آینده آغاز می‌شود

نمایشگاه کتاب چقدر برای دولت آب خورد؟

اپن‌سورس شدیم؛ مرور وضعیت امنیت سایبری ایران در سال 1403

ویدیوهای بررسی پیکسل 9A پیش از رونمایی رسمی منتشر شد

تا کی باید منتظر آیفون تاشو اپل باشیم؟

اولین چراغ سبز مجمع تشخیص به پالرمو و CFT

محمدباقر قالیباف در 1403: حسرت بر دل مانده

آیا ترامپ واقعا قصدی برای تعامل با ایران دارد؟

خاتمی در 1403: رئیس‌جمهورساز

چرا عربستان خود را وارد منازعه شرق اروپا کرده است؟

بخش دوم قانون بودجه سال 1404 کل کشور ابلاغ شد

عکس/ رونمایی صبا راد از سفره هفت سین طلایی‌اش

پیشرفت 23 و 15 درصدی پروژه‌های مشارکتی سپهر و اطلس

افزایش کشف 85 درصدی مواد محترقه در اردستان

رونمایی از ترکیب اصلی ذوب‌آهن و استقلال

کاشت 250 هزار گلدان گل در منطقه 9 اصفهان

اقدامات ستاد سفر شهر اصفهان نویدبخش نوروزی بدون حادثه در باغ فدک است

افزایش ظرفیت اسکان مسافران نوروزی در اصفهان

نبض زندگی با این شعر زیبا!

داستانک/ جوجه و آسیب

تست مقاومت آیفون 16e؛ ارزان‌ترین گوشی اپل دوام خوبی دارد

بازی Resident Evil 3 برای آیفون و آیپد و مک منتشر شد

روایت سی‏‏‌ان‏‏‌ان از گورهای دسته‌جمعی علوی‌ها

جامعه‏ بی‌‏اعتناست نه ناامید

استقبال از آزادی کروبی

ایران، دچار فرسودگی اجتماعی

فعال اصلاح‌طلب مطرح کرد: رفع حصر؛ دیر، ناقص اما ضروری

«گروسی» به پزشکیان چه قولی داد؟

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

«خوانسار»؛ همچون تکه‌ای از بهار، همواره سرزنده و زیبا

17 خودرو مسروقه در شهر اصفهان طی شبانه‌روز گذشته پیدا شد

4 نوجوان بر اثر انفجار ترقه در گز برخوار دچار سوختگی شدند

فولاد مبارکه موفق به کسب عنوان «شرکت برتر ورزش کارگری» کشور شد

قرارگاه اطلاع‌رسانی باغ فدک مرجع اصلی اطلاعات ستاد خدمات سفر شهر اصفهان است