پیام سپاهان

آخرين مطالب

تاثیر برکناری همتی بر بازار ارز سیاسی

تاثیر برکناری همتی بر بازار ارز
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی و مشاور وزیر اقتصاد در دولت یازدهم و دوازدهم در گفت و گو با گروه رسانه ای شرق با اشاره به استیضاح و برکناری عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد اظهار داشت: متاسفانه وزیر اقتصاد و تیم پارلمانی ایشان نتوانستند تبیین درستی از وضعیت و برنامه های اقتصادی خود به مجلس ارائه دهند و خود همتی نیز امروز نتوانست دفاع خوبی داشته باشد، مشکلاتی که اقتصادی نیست اما وجود دارد را عنوان کند و برنامه های اقتصادی خود را بیان کند.
همتی سعی کرد به نوعی از مسئولیت گرانی شانه خالی کند
وی افزود: با توجه به جو وسیعی که در حوزه اقتصاد مانند افزایش نرخ دلار، طلا و معیشت مردم شاهد بودیم، همتی سعی کرد به نوعی از مسئولیت آن شانه خالی کند و آن را با دیگران شریک بداند. وزیر اقتصاد باید با مطالعه مسئولیت را بپذیرد و بحث هایی که در مورد شورای رقابت عنوان شد، مورد قبول نبود و ایشان می توانستند زودتر این موضوع را بیان کند و اگر کلید حل آن به دست مجلس بود باید در قالب لایحه دو فوریتی به مجلس ارائه می‌شد و اگر انجام نمیشد، کوتاهی مجلس بود.
مستخدمین حسینی ادامه داد: در طی این مدت تعامل و هم فکری درست و سازنده مابین وزیر اقتصاد و مجلس صورت نگرفته است، هرچند زمینه بحث استیضاح می توانست یک زمینه سیاسی باشد اما در روز استیضاح صحبت های نمایندگان موافق و مخالف و بحث همتی با زنگنه که موجب شد اظهارات ایشان توهین به نمایندگان تلقی شود و دسته جمعی تصمیم به برکناری وزیر اقتصاد بگیرند.
برخی در بدنه دولت نیز بدشان نمی آمد همتی قربانی شود
این اقتصاددان تصریح کرد: کسی پیش بینی نمی‌کرد که مجلس بالای 180 رای استیضاح بدهد اما ایشان نیز دفاع خوب و قابل قبولی انجام ندادند. عدم رایزنی مناسب معاونت پارلمانی وزارت اقتصاد و دولت نیز در اتفاق سهیم است. برخی در بدنه دولت نیز بدشان نمی آمد همتی قربانی شود و اشخاص مورد نظر خود را جایگزین ایشان کنند.
وی اظهار داشت: زمانی که بحث برکناری رئیس کل بانک مرکزی نیز مطرح شد، نام برخی از این افراد در لیست دیده می شد بعد از آن این خبر تکذیب شد اما این بحث مطرح شد که همان تیم به دنبال برکناری آقای همتی هستند.
مستخدمین حسینی گفت: این اقدام برای مردم نیز پیامی را به همراه داشت که اگر افزایش نرخ دلار و گرانی به وجود آمده است، ما مسبب اصلی آن که وزیر اقتصاد دولت بود را استیضاح و برکنار کردیم و شب عید خبری را هم از این دریچه به مردم بدهند.
افزایش نرخ ارز عامل سیاسی دارد
مشاور وزیر اقتصاد در دولت روحانی با اشاره به تاثیرات برکناری همتی بر بازار ارز و معیشت مردم عنوان کرد: تا زمانی که عامل عرضه مناسب که دلیل آن یک موضوع سیاسی است برطرف نشود، نمیتوان به کاهش نرخ ارز امیدوار بود. در کوتاه مدت ممکن است تاثیر اندکی داشته باشد اما اصل این مشکل پا بر جا است مگر اینکه عامل سیاسی برطرف شود.
سیاست های دولت در حوزه اقتصاد موفق نبود
وی در پاسخ به اینکه آیا ایراد اساسی به عملکرد همتی وارد است که استیضاح او را توجیه کند، مطرح کرد: مهمترین نکته عدم تعامل همتی و تیم ایشان با مجلس و مردم بود. در واقع زمانی که بحثی مبنی بر تحول بازار سرمایه و رشد آن عنوان می شود باید دید بازار سرمایه چند درصد رشد یافته است و در کنار آن نرخ دلار چند درصد افزایش یافته است.
مستخدمین حسینی افزود: علت افزایش نرخ دلار، برخی به ارز توافقی که مربوط به صادرات است مربوط است و بسیاری از این شرکت ها بورسی هستند و در بازار تاثیر دارند. این به معنای تغییر ساختار بورس نیست، ساختار بورس همچنان به حالت بیمارگونه خود پا برجا است. لازم است بورس از حالت دولتی خود خارج شود و در دست مردم قرار بگیرد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: اگر شاخص بورس تغییر یافت به دلیل افزایش نرخ دلار بوده است و هر زمان طلا عرضه شد نقدینگی از بازار سرمایه خارج و به بازار طلا وارد شد. اتخاذ این سیاست ها در حوزه ارز و طلا نتوانست پاسخگوی کاهش تورم باشد و قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم را کاهش دهد. این نشان‌دهنده آن است که سیاست های دولت در حوزه اقتصاد موفق نبوده است.
حاکمیت و دولت اقتصاد را از چنبره سیاست رها کنند
وی با اشاره به راهکارهای مناسب برای کاهش تورم بیان کرد: کاهش تورم راهکار به خصوصی ندارد اما بهترین راه این اسکه مجموعه حاکمیت و دولت اراده کنند و اقتصاد را از چنبره سیاست رها کنند زیرا مجموعه اقتصادی اسیر مجموعه سیاست شده است و اگر می‌خواهیم معیشت مردم بهبود یابد باید تکلیف حوزه سیاسی را روشن کنیم.
مستخدمین حسینی در ادامه تصریح کرد: باید در سیاست از این ستون به آن ستون بپرهیزیم و با جوامع بین المللی مشکلات را حل کنیم. در این شرایط که اقتصاد به شدت تحت تاثیر سیاست است نمی توان توقع داشت تورم کاهش یابد. اقتصاد فقط هم تورم نیست و نیازمند آن است سیاست های بخش های دیگر نظیر بودجه، بازرگانی، کشاورزی و .... در کنار هم قرار گیرند.
مشاور وزیر اقتصاد در دولت یازدهم و دوازدهم گفت: توصیه من به دولت رسیدگی به ساختار حوزه اقتصادی است. دولت شدیدا نیاز به یک برنامه اقتصادی مطلوب دارد و ساختار فعلی پاسخگو نخواهد بود. تمام کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته برنامه مدون و مطلوبی داشتند که توانست اقتصاد کشور را به خوبی راهبری و هدایت کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/945025/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

زیر مجموعه‌‌ی خودم هستم!

کیت دوربین شیائومی تجربه عکاسی شیائومی 15 اولترا را به سطح دوربین‌های حرفه‌ای نزدیک می‌کند

مودم 5G اسنپدراگون X85 با سرعت دانلود 12.5 گیگابیت‌برثانیه معرفی شد

برندگان نوبل خواستار لغو عضویت ماسک از آکادمی علوم بریتانیا شدند

طرح مفهومی ریلمی: لنزهای قابل تعویضی که تجربه عکاسی موبایل را به سطح دوربین‌های DSLR نزدیک می‌کنند

نارضایتی از شبه دولت جولانی

پیام استیضاح؛ نوسان‌گیری بین وفاق و استقلال

فاتحه وفاق

استیضاح همتی؛ بازی پایداری در زمین تفرقه

فعال اصلاح‌طلب: مجلسی‌ها تیغ به چشم دولت فرو کردند

همتی چرا استیضاح شد؟

دستور توزیع 800 تن سیب‌زمینی مکشوفه در انبار غیرمجاز مبارکه

نوروزی متفاوت در کیش؛ تجهیز کمپ‌های اسکان و آماده‌سازی اسکله تفریحی

سخنان شنیدنی امیرحسین ماحوزی

داستانک/ بهلول و مرد فقیر

دوربین گلکسی S25 اولترا در بررسی DxOMark از رقبا شکست خورد

تعهد اپراتورها برای دسترسی کاربران به اینترنت 5G

تکنو «سبک‌ترین لپ‌تاپ 14 اینچی دنیا» را به‌همراه گوشی Camon 40 رونمایی کرد

شیائومی از کانسپت گوشی ماژولار با قابلیت اتصال به لنز و سنسور دوربین حرفه‌ای رونمایی کرد

تمدید مهلت ارسال آثار به جایزه جهانی شهر شعر

شاعرانه/ خلقی از شمعِ جمال تو چو پروانه بسوخت

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

پنل OLED جدید سامسونگ برای گوشی‌ها معرفی شد؛ روشنایی خیره‌کننده 5 هزار نیت

شیائومی وارد بازار گوشی‌های گران قیمت شد

تیک‌تاک و ردیت زیر ذره‌بین بریتانیا؛ تحقیق درباره حفاظت از داده‌های کودکان

گوشی تاشو جدید اینفینیکس معرفی شد؛ موبایلی که دو بار عمودی تا می‌شود

لپ‌تاپ Yoga Pro 9i Aura edition با نمایشگر OLED و انبوهی از قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

دلار آدم شناس است همتی را می‌بیند بالا می‌رود دیگری را می‌بیند پایین می‌آید!

کاهش 14 درصدی پرونده‌های طلاق در اصفهان

کالاهای ضروری گلپایگانی‌ها در 5 مرکز عرضه می‌شود

808 زندانی در اصفهان آزاد شدند

ارزیابی بندر تجاری کیش به عنوان بهترین پایانه مسافری دریایی کشور

بخشی از کتاب/ ناامیدی، واگیر بدی است...

در سایه سانسور و سکوت

اچ‌پی تا اکتبر 2025 حدود 90 درصد از محصولاتش در آمریکا را در خارج از چین تولید می‌کند

سرمقاله وطن امروز/ مجازات غرب توسط غرب!

پوتین به توافق‌ با تهران پایبند می‌ماند؟

سرمقاله اطلاعات/ خشم‌های چندلایه و جنگ اوکراین

سرمقاله فرهیختگان/ پیشنهادهایی به وزارت خزانه‌داری ایران

دلار و تتر کاهشی شدند

واکنش بورس به استیضاح همتی؛ تالار شیشه ای ریخت

حقوق کارگران چگونه تا 23 میلیون تومان بالا می‌رود؟

جمع‌آوری زباله‌های حاشیه مسیر‌های ورودی به شهر نیک‌آباد جرقویه

اصفهان از فردا در انتظار بارش‌های جدید

فراگیری پوشش بیمه دی توازن و ثبات ایجاد می‌کند/ پیشنهاد ایجاد شعبه در غرب مازندران

چاپ دو کتاب نادر ابراهیمی توسط انتشارات امیرکبیر

داستانک/ هندوانه پرماجرا

این گوشی از انرژی خورشیدی برای شارژشدن استفاده می‌کند

نسخه مکالمه‌محور سیری احتمالاً در iOS 19 نیز عرضه نخواهد شد