پیام سپاهان

آخرين مطالب

فصل جدایی اروپا از آمریکا، آیا چین جای آمریکا را می‌گیرد؟ سیاسی

فصل جدایی اروپا از آمریکا، آیا چین جای آمریکا را می‌گیرد؟
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کنفرانس 2‌روزه امنیتی مونیخ، امسال به عرصه رسمی نمایش شدید اختلافات میان اروپا و آمریکا تبدیل شد، طوری که کارشناسان از آن تحت عنوان «طلاق سیاسی آمریکا و اروپا» نام بردند. همزمان «دویچه ‌وله» نوشت چین شاید از این اختلاف استفاده کرده و جای آمریکا را بگیرد.
دنیا شاهد شدیدترین بحران در روابط بین اتحادیه اروپا و ناتو در یک طرف با آمریکا، در طرف دیگر است و بار دیگر می‌توان این گزاره را تایید کرد که اگر پای منافع آمریکا در میان باشد این کشور به متحدانش هم رحم نخواهد کرد. اصرار ترامپ به دور‌زدن اروپا و نادیده‌گرفتن آن در جنگ اوکراین، اصرار به وضع تعرفه‌های سنگین علیه اروپا و درخواست از دولت‌های اروپایی ناتو برای ارائه ضمانت‌های امنیتی به کیف و افزایش بودجه نظامی خود در کنار مداخله در امور داخلی دولت‌های اروپایی که اوج آن در سخنرانی «جی‌ دی ونس» در نشست روز اول کنفرانس امنیتی مونیخ بود، دولت‌های اروپایی را به شدت عصبانی و کلافه کرده و حتی آنها را ترسانده است. معاون ترامپ در این نشست رسماً دموکراسی اروپا را زیر سؤال برد و اعلام کرد که چتر امنیتی و نظامی آمریکا نمی‌تواند تا ابد روی سر اروپا باز باشد.
 همزمان اظهارات «کیت کلاگ» نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین که گفته است «اتحادیه اروپا در مذاکرات صلح اوکراین جایی نخواهد داشت»، مقامات اروپایی را مقابل گزینه دشواری قرار داده است: ادامه تحمل این حقارت یا اتخاذ سیاست مستقل اروپایی!؟

ساز جدایی که در مونیخ کوک شد
 کارشناسان و تحلیلگران غربی اتفاقات امسال کنفرانس امنیتی مونیخ را فصل جدایی روابط میان دو طرف می‌دانند و بر این باورند که زمان خروج اروپا از چتر حمایتی آمریکا و ارائه یک سیاست مستقل اروپایی فرا رسیده است. مثلا کارشناس و محقق آلمانی« الکساندر راهر» با اشاره به مواضع بی‌سابقه مقامات آمریکایی و اروپایی علیه یکدیگر در این کنفرانس تاکید کرد که کنفرانس امسال ممکن است «پایانی بر روابط فرا آتلانتیک» باشد. به گفته وی اروپایی‌هایی که تا دیروز «از واشنگتن اطاعت می‌کردند»، حالا باید روابط خود را با برادر بزرگ‌تر قطع کنند.
چینِ خوشحال!
تارنمای آلمانی «دویچه ‌وله» هم با اشاره به بحران به‌وجود آمده در روابط بین اروپا و آمریکا و مواضع ترامپ در مقابل نهادهای بین‌المللی نوشته است: برخی انتظار دارند که چین این شکاف و خلاء را پُر کند، اما آیا پکن قادر به گرفتن آمریکا هست و اصلا می‌خواهد این کار را انجام دهد یا خیر؟! به گزارش ایرنا به نقل از این رسانه آلمانی، بازگشت ترامپ به کاخ سفید، سران کشورهای اتحادیه اروپا را بسیار عصبی کرده است و احساس بلاتکلیفی در کنفرانس مونیخ نیز کاملا محسوس بود. بنابراین، نگاه کشورها به «وَنس» (معاون رئیس‌جمهور آمریکا) معطوف شد که چگونه سیاست‌های آمریکا را تشریح می‌کند. اما سخنرانی روز جمعه ونس در کنفرانس امنیتی مونیخ، فقط اوضاع را بدتر کرد. انتقاد شدید او از اروپا باعث عصبانیت بسیاری از شرکت‌کنندگان شد.
«دویچه وله» سپس با اشاره به استفاده چین از این وضعیت نوشت: «اما وانگ یی، وزیر خارجه چین، که در کنفرانس امنیتی مونیخ نیز سخنرانی کرد، از لحن سازگارتر و آشتی‌جویانه‌تری در مقابل اروپایی‌ها استفاده کرد. وی گفت که کشورش اروپا را به عنوان یک شریک می‌بیند نه یک رقیب، و تاکید کرد که در مذاکرات صلح اوکراین و روسیه، پکن «نقش سازنده» ایفا کند. وی به اولاف شولتس صدراعظم آلمان هم گفت که چین مایل به تعمیق همکاری همه‌جانبه با برلین به عنوان بخشی از تلاش‌های مثبت دوجانبه برای حفظ صلح و ثبات جهانی است.»
در ادامه این گزارش می‌خوانیم: «در حالی که آمریکا ترامپ با خروج از مجامع و معاهدات بین‌المللی و تهدید به خروج از سازمان ناتو به طور فزاینده‌ای به اوضاع داخلی خود می‌پردازد، به نظر می‌رسد چین بیشتر درگیر امور جهانی شده است. گراهام آلیسون، استاد دانشگاه ‌هاروارد و کارشناس حوزه چین، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ به ما گفت: از نظر من شکی وجود ندارد که چین به عنوان یک قدرت در حال ظهور، می‌خواهد تمام چیزی باشد که می‌تواند باشد... اگر ایالات متحده از توافقات تجاری خارج شود، کشورهایی مانند چین که برای رشد اقتصادی خواهان توافقات تجاری هستند، این خلاء را پر می‌کنند... اگر ترامپ به ترک نهادهای بین‌المللی ادامه دهد، چین قهرمان خواهد شد. شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین متوجه شده است که فرصت‌های زیادی در آنجا وجود دارد و اگر آمریکا بد بازی کند، موفقیت پکن را آسان‌تر می‌کند...چین در بسیاری از نقاط جهان، از جمله آسیا و آفریقا، سرمایه‌گذاری زیادی انجام و در دهه‌های گذشته نفوذ خود را در این مناطق افزایش داده است. چه افغانستان باشد و چه خاورمیانه، چین از نفوذ خود برای میانجی‌گری در درگیری‌ها در آنجا استفاده کرده است.» دویچه وله در پایان می‌افزاید: «وزیر خارجه چین در اجلاس مونیخ سعی کرد به سران اروپایی اطمینان دهد که می‌توان به این کشور اعتماد کرد و در صورتی که همه طرف‌های ذی‌نفع در مذاکرات شرکت کنند، می‌توان به صلح در اوکراین هم دست یافت.»
اروپا محاصره در چالش‌ها
روزنامه «فایننشال تایمز» هم در مطلبی با اشاره به گفت‌وگوی «ترامپ» و «پوتین» در ارتباط با جنگ اوکراین، هشدار داد که «اختلافات داخلی اروپا به اندازه فشارهای خارجی از سوی آمریکا و روسیه، یک مشکل جدی است». این روزنامه انگلیسی نوشت: «طرح ترامپ برای پایان‌دادن به جنگ اوکراین و گفت‌وگوهای مستقیم واشنگتن و مسکو بدون مشارکت دولت‌های اروپایی و کیف، ممکن است کارساز باشد یا نباشد. اما این دقیقاً همان چیزی است که بیشتر رهبران اروپایی از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر 2024 (آبان 1403) از آن بیم داشته‌اند.»
«فایننشال تایمز» سپس در حالی‌که آمریکا را «غیرقابل اعتماد» و روسیه را «متخاصم» توصیف می‌کند می‌افزاید: «مشکلات تقریباً در تمام مرزهای اروپا در حال افزایش است و جهان در سال 2025 به سرعت به منبع تهدیداتی تبدیل می‌شود که جدی‌تر از آن چیزی است که اروپایی‌ها در نسل‌های گذشته تجربه کرده‌اند... اروپا خود را در نقطه عطفی در تاریخ مدرن خود می‌بیند، جایی که با یک خودکامگی مخرب در روسیه و با یک متحد تبدیل‌شده به زورگو در آمریکا مواجه است... دیگر کارشناسان هم‌نظر هستند، به‌ویژه در این نکته که آنچه به‌واقع برای اروپا جدید و خطرناک است، اهانت آشکار دولت ترامپ به دموکراسی لیبرال، نظم جهانی چندجانبه و اتحاد فرا آتلانتیک است.»
اتحادیه اروپا مراقب باشد
طبق این گزارش، اتحادیه اروپا باید ضرورت‌یافتن هدف راهبردی و توانایی نظامی خود را جدی بگیرد. این امر بدون مشارکت کشورهای اروپایی خارج از اتحادیه، به‌ویژه انگلیس، ترکیه و نروژ، قابل دستیابی نیست. فایننشال تایمز در ادامه به «اقتصاد کم‌رونق» اروپا اشاره کرده و می‌نویسد مشکلات اروپا به هیچ وجه محدود به حوزه نظامی یا دیپلماتیک نیست. نفوذ این قاره در امور بین‌المللی نیز به دلیل عملکرد ضعیف اقتصادی و تقلای آن در رقابت با آمریکا و چین در حوزه فناوری‌های پیشرفته، از جمله هوش مصنوعی و خودروهای برقی، محدود شده است.
نشست اضطراری اتحادیه اروپا
گفته می‌شود نشست پوتین و ترامپ درباره بحران اوکراین قرار است در روزهای آینده در عربستان برگزار شود و خبری از دعوت اتحادیه اروپا و خود زلنسکی برای حضور در این نشست و آنها به این مذاکرات دعوت نشده‌اند و همین مسئله سران اروپا را مجبور به برگزاری نشست اضطراری کرده است. به گزارش ایسنا به نقل از سی‌ان‌ان «رادوسلاو سیکورسکی» وزیر خارجه لهستان روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که رئیس‌جمهور فرانسه خواستار برگزاری نشست سران اروپایی در پاریس شده است. او همچنین گفت که انتظار دارد رهبران اروپایی این موضوع را «به شکلی بسیار جدی» بررسی کنند. سی‌ان‌ان می‌افزاید: اروپا اکنون خود را در یک رقابت ناامیدکننده برای توافق بر سر برنامه‌هایی برای امنیت اوکراین می‌بیند. ترس بسیاری از مقاماتی که برای کنفرانس امنیتی مونیخ جمع شده بودند، این است که ترامپ با عدم حمایت از اوکراین، از پوتین دعوت کند تا تمایل ناتو برای دفاع از مرزهای شرقی این اتحاد را بررسی کند. گفته می‌شود این نشست قرار است امروز(دوشنبه) در فرانسه برگزار شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/943247/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دو خط کتاب/ دنیای سوفی

و آنچه می‌بری آخر به گور، مردن ماست

باتری حجیم و شارژ‌ 100 وات؛ اطلاعات جدیدی از ردمی K80 اولترا لو رفت

تراشه آیفون 16E نسخه ضعیف‌تری از A18 است

ایلان ماسک می‌خواهد از مدار زمین خارج شویم

داستانک/ آخرین مشتری

قمر در عقرب در شعر و ادب فارسی

تمام مدل‌های سری آیفون 17 احتمالاً به تراشه وای‌فای خود اپل مجهز می‌شوند

حالا کاربران نسخه رایگان جمنای می‌توانند اسناد را تجزیه‌و‌تحلیل کنند

طبق ادعای اپل عدم وجود مگ سیف در آیفون 16e ارتباطی به مودم جدید C1 ندارد

سرویس رقیب زوم تعطیل شد

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت/ رقم جدید یارانه و زمان واریز مشخص شد

نگاهی به مجموعه رمان نوجوان میراث لورین

ساعت‌های فیت‌بیت با مشکل شارژدهی مواجه شده‌اند

اشتباه عجیب وان پلاس در ساعت هوشمند واچ 3: Meda in China

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

واریزی بزرگ برای بازنشستگان/ حساب این گروه 35.000.000 تومان شارژ شد

دو خط کتاب/ باشگاه پنج صبحی ها

تجهیزات بومی اینترنت پرسرعت جایگزین هواوی و نوکیا می‌شود

سخنان بنیانگذار هواوی در دیدار با رئیس جمهور چین: کمبود تراشه‌ها دیگر مشکل نیست

تصاویر و مشخصات کامل ناتینگ فون 3a و 3a پرو لو رفت

ChatGPT هر هفته میزبان 400 میلیون کاربر است

Grok 3 خطرات جدی برای دنیای هوش مصنوعی و امنیت سایبری به همراه دارد

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

انتشار تفسیر عرفانی داستان حضرت موسی (ع)

«همبرگر» از کجا آمده است؟

هوای اصفهان سالم است

«مهاجر هندیجان» راهی بازار نشر شد

اوپو فایند N5 معرفی شد؛ نازک‌ترین گوشی تاشو جهان

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟

توصیه فعال رسانه ای در مورد بازار ارز

تتر آلوده و مسدود شده چیست و چطور از آن پیشگیری کنیم؟

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

تکنو فناوری Universal Tone جدید خود را با سری Camon 40 ارائه خواهد کرد

بزرگترین غول های اقتصادی ایران را بشناسید/ ویدئو

نسخه پی‌سی بازی GTA V با آپدیتی بزرگ و رایگان، جذاب‌تر از همیشه می‌شود

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

شاعرانه/ برکن دل از کسی که دلش مایل تو نیست

شاعری که زیر بار پیشنهاد حکومت نرفت!

داستان اپل و پورت لایتنینگ رسما به پایان رسید

گلکسی S25 اج با بدنه سرامیکی راهی بازار می‌شود

قیمت آیفون 16e در ایران؛ ارزان‌ترین گوشی اپل چند میلیون تومان خواهد بود؟

ژست حرکتی خاص و متفاوتی به گوشی‌های هواوی می‌آید

شنل نامرئی کننده هم اختراع شد

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!