پیام سپاهان

آخرين مطالب

آب سرد روی سر طرفداران مذاکره سیاسی

آب سرد روی سر طرفداران مذاکره
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مصاحبه اخیر دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا با شبکه خبری فاکس نیوز، حاوی نکات و درس‌های بسیاری برای عاشقان و بزک کنندگان غرب و آمریکا در داخل کشور است، مصاحبه‌ای که به نوبه خود به بهترین شکل طینت واقعی سردمداران آمریکا را آشکار می‌سازد.
رئیس‌جمهور آمریکا در طی روزها و هفته‌های اخیر، با اعلام صریح مواضع قلدرمآبانه خود در قبال ایران و دیگر مسائل جهان، اندک امید غرب گرایان داخلی را به ادامه مسیر مذاکره با آمریکا علی رغم تجربه شکست خورده برجام را بر باد داد.
انتشار یادداشت امنیت ملی ریاست جمهوری از سوی ترامپ که با لحنی بسیار تند و با نگارشی بسیار شبیه به بیانیه 12 شرطی پمپئو، بخش زیادی از دستورالعمل‌های پیشین برای فشار حداکثری بر ایران را فعال ساخت، موضع‌گیری‌های وی در نشست‌های خبری در حمایت از رژیم کودک‌کش صهیونیستی و فشار بر کشورمان و نهایتا انتشار مصاحبه‌ای از وی با «برد بایر» تحلیلگر و برنامه‌ساز شبکه فاکس نیوز، هر نوع گمانه‌زنی درباره تغییر ترامپ نسبت به دور اول ریاست جمهوری او را از میان برد و همچون آب سردی بر چهره سفید شویان ترامپ در داخل کشور فرو ریخت.

گستاخی جدید ترامپ: توافق یا بمباران
ترامپ در مصاحبه‌ای با «برت بایر» از فاکس نیوز اظهار داشت: «فکر می‌کنم ما درباره ایران توافقی خواهیم داشت.»
ترامپ همچنین می‌گوید که ترجیح می‌دهد رژیم صهیونیستی اقدام نظامی نکند، همان‌طور که بسیاری فکر می‌کنند با کمک یا تایید ایالات متحده انجام خواهد شد.
ترامپ در این مصاحبه می‌گوید: «من ترجیح می‌دهم توافقی با ایران ببینم که در آن نظارت کنیم، بررسی کنیم، بازرسی کنیم و سپس آن را منفجر کنیم یا فقط مطمئن شویم که سلاح هسته‌ای وجود ندارد. من ترجیح می‌دهم معامله‌ای انجام دهم که به آنها آسیبی نرساند، و فکر می‌کنم آنها هم همین را می‌خواهند.»
وی افزود:«من هم دوست دارم با آنها توافق کنم، بدون اینکه آنها را بمباران کنم.»
رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در ادعایی مضحک بیان داشت:«ایران بسیار نگران و وحشت‌زده است برای اینکه (سامانه‌های) دفاعی آن‌ها تقریبا از دست رفته است. شاید آن‌ها همین حالا که ما در حال صحبت هستیم، در تلاش هستند (سامانه‌های) دفاع هوائی جدیدی به‌دست آورند اما (سامانه‌های) دفاعی آن‌ها تا حد زیادی از دست رفته است. آن‌ها لحظات بسیار بدی داشته‌اند. پیجرها برای آن‌ها فاجعه بوده است. تعداد بسیاری از رهبری (حزب‌الله لبنان) را از بین برد و هیچ‌کس پیش از آن، چیزی شبیه به آن را ندیده بود. ایران بسیار نگران است. فکر می‌کنم آن‌ها ترسیده‌اند. فکر می‌کنم که ایران دوست داشته باشد که توافق شود و من هم دوست خواهم داشت که با آن‌ها، بدون بمباران آن‌ها توافق کنم.»
طینت آمریکایی
مواضع تند و قلدرمآبانه ترامپ در این مصاحبه بیش از هر زمان دیگری این گزاره را اثبات کرد که همچون گذشته نشان دادن هرگونه سیگنال مثبت و حسن نیت در داخل نسبت به مذاکره و رفع مسائل میان دو کشور با حسن نیت متقابل رو‌به‌رو نخواهد شد و ذات استکباری آمریکا جز زبان قدرت را نخواهد فهمید.
ترامپ علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که در داخل کشور برای سفیدشویی او صورت پذیرفت و علی‌رغم تلاش ظریف در داووس برای تبرئه او و احاله مسئولیت فشارهای حداکثری بر پمپئو و جان بولتون، با تکیه و تکرار مواضع پیشین خود در هفته‌های اخیر، پشت پایی بر همه آمال ژنرال‌ها و امیرکبیرهای خودخوانده سیاست خارجی در داخل کشور زد.
کیهان پیش از این و در ماه‌های گذشته بارها و بارها، عاقبت ارسال سیگنال ضعف در درون کشور را به مسئولین گوشزد کرده بود و آنان را از تکرار روش برجام در ضعیف و مشتاق نشان دادن کشور که با نتیجه‌ای جز فشار و امتیازگیری بیشتر از سمت غرب رو‌به‌رو نشد، بر حذر داشته بود.
نگاهی به تاریخ، پر از تجربه‌هایی است که هر تحلیلگر منصف و عاقلی را به راحتی متوجه نتیجه دیپلماسی التماسی و رویکرد برجامی خواهد کرد.
تجربه حسن‌نیت مسئولان در زمان دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی نسبت به بوش پدر منجر به حسن نیت متقابل آمریکا نشد، رویکرد منفعلانه و برخورد دوستانه دولت اصلاحات نیز در ادامه این روند نه تنها کمکی به اصلاح رفتار آمریکا در قبال ایران نداشت که با تشدید برخورد‌های آمریکا در قبال ایران رو‌به‌رو شد. رویکرد عقب‌نشینی مسئولان وقت در دوران اصلاحات در بروکسل و سعدآباد نیز نه تنها کمکی به حل اختلافات و اصلاح روابط میان غرب و ایران نکرد که بالعکس با پاسخ گستاخانه سرمداران آمریکا و اروپا رو‌به‌رو شد. 
اگر از هر یک از این تجربه‌ها بتوان چشم‌پوشی کرد، برجام عیان‌تر از همیشه این طینت آمریکایی را نشان داد و حجت را بر هر تحلیلگر، سیاستگذار و مسئول نسبت به نوع برخورد با غرب تمام کرد.
شگفت‌آور اینکه در کمال ناباوری، افرادی همچون ظریف که پیش از این و پس از تجربه شکست خورده برجام بر بی‌ثمر بودن و غیر عقلانی بودن هر مذاکره و گفت‌وگویی با ترامپ اذعان داشته‌اند، به یک باره و این بار نیز با انتخاب روش ساده‌اندیشانه خود، کرنشی جدید را در قبال آمریکای ترامپ شروع کردند که سریعا با پاسخ گستاخانه سردمداران آمریکا از جمله ترامپ رو‌به‌رو شد.
عجیب آنکه فردی که کنار رفتن برایان هوک را نشانی از تغییر رفتار ترامپ می‌دانست از تصمیمات دیگر ترامپ و انتصاب افرادی همچون مارک روبیو چشم‌پوشی کرده و در عین حال خود را آمریکاشناس، خبره دیپلماسی و استاد روابط بین‌الملل می‌داند.
آمریکا شناسی که از قوانین داخلی آمریکا اطلاعی نداشت و عدم احاطه خود را در جدال با تام کاتن نشان داد، خبره دیپلماسی‌ای که از بی‌تاثیری قطعنامه‌های شورای امنیت اطلاع نداشت و با قبول سازوکار مکانیزم ماشه، در همان جسم نیم‌بند برجام نیز ابتکار عمل را به طرف مقابل داد و استاد روابط بین‌المللی که از ابتدائیات علم روابط بین‌الملل اطلاعی نداشته و و در عین حال کرسی استادی دانشگاه تهران را نیز اشغال کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/941589/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جلب مشارکت متخصصان خارج از شهرداری برای ارائه راهکارهای کاهش آلودگی هوا

مهم‌ترین سرمایه سازمان اوقاف اعتماد ملی است

تیمی در خور نام پرسپولیس تشکیل می‌دهیم!

ترکیب احتمالی تیم فوتبال پرسپولیس برای دیدار با سپاهان اصفهان

لحظه حمله گرگ به آغل گوسفندان در اصفهان + فیلم

پیش بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده امروز چهارشنبه 24 بهمن

نمایشگاه بزرگ امیدآفرینی زاینده نور در اصفهان میزبان دومین جام رسانه ای امید

جانباز 70 درصد در اصفهان به همرزمان شهیدش پیوست

اعتراض جایگاه‌داران سی ان جی به عدم پرداخت حق‌العمل جدید

آغاز اعزام دانش آموزان به عمره مفرده پس از ده سال

شورای سینما با حضور هنرمندان اصفهان تشکیل می‌شود

ثبت دمای 9 درجه زیر صفر در اصفهان/ هشدار اختلال تردد جاده‌ای در استان

پرسپولیس با بال های جدید به اصفهان رفت

پیش بینی هواشناسی اصفهان فردا 25 بهمن ماه 1403 | پیش بینی آب و هوا اصفهان فردا پنجشنبه 25 بهمن ماه 1403

30 درصد از نانوایی‌های بهارستان جریمه شدند

صحبت های شنیدنی از اردشیر رستمی

«داغ سرخ»؛ نگاهی داستانی به قیام سربداران؛ ایران فراتر از مرزهای جغرافیایی تنفس می‌کند

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

نقشه اپل هم نام «خلیج مکزیک» را به «خلیج آمریکا» تغییر می‌دهد

هیدئو کوجیما با Death Stranding 2 در رویداد SXSW امسال حضور خواهد داشت

بازدهی پایین، سامسونگ را وادار به بازنگری فرایند تولید تراشه‌های حافظه کرده است

کالبدشکافی گلکسی S25 اولترا؛ قابل تعمیرترین گوشی سامسونگ در سال‌های اخیر

سرمقاله شرق/ الزام به نظارت بر صداوسیما

سرمقاله جوان/ توسعه‌طلبی ترامپی، به چه دلایل به کدام سرانجام

سرمقاله اطلاعات/ ضرورت تسلط دولت بر بازار ارز

سرمقاله وطن امروز/ وفاق بر سر شرافت و عقلانیت

نقش مافیا در نوسان نرخ ارز؛ توصیه هایی به متقاضیان دلار

کاهش 25 درصدی حباب سکه در یک روز

اطلاعیه باشگاه سپاهان درخصوص دیدار تیم‌های سپاهان و پرسپولیس

اعلام محدودیت‌های ترافیکی بازی سپاهان ـ پرسپولیس

مبلغ کالابرگ الکترونیکی مشخص شد

ورود زنان به بازی سپاهان-پرسپولیس ممنوع شد

نمایشگاه آثار نقاشی بانوان هنرمند بین المللى در کیش

جانبازان نماد مقاومت و مایه افتخار ایران اسلامی هستند

رضایی: گفته بودم تیمی در خور پرسپولیس تشکیل می‌دهیم

تسهیل‌گری مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان برای انجام پژوهش‌های دقیق مبتنی بر داده‌های علمی

تسهیلگری مرکز پژوهش‌های شورای شهر اصفهان برای انجام پژوهش‌های دقیق بر پایه داده‌های علمی

پیست اسکی فریدونشهر به‌طور کامل فعال شد

تکمیل ساختمان مدیریت بحران شهرداری تا پایان سال جاری

ترافیک سنگین در آزادراه قزوین – کرج – تهران

واکنش تأمین اجتماعی به تحریم از سوی داروخانه‌داران

اولین برتری پرسپولیس یا هت‌تریک برد‌های سپاهان

افزایش جمعیت در راهپیمایی 22 بهمن 1403/حضور مردم دشمن‌شکن بود

ممنوعیت تردد وسایل نقلیه سنگین در محور قدیم کاشان به قم

پویش اهدای خون جوانان در استان اصفهان

تحول در روابط عمومی با هوش مصنوعی یک ضرورت است

تعطیلی ادارات استان اصفهان پنجشنبه 25 بهمن 1403 / آیا ادارات اصفهان پنجشنبه 25 بهمن تعطیل است؟

برگزاری جشن تولد ایثارگران و بازنشستگان متولد روز 22بهمن ماه یگانهای منطقه اصفهان

شعرخوانی زیبا از مهدی اخوان ثالث

نامزدهای جایزه ادبی «الوند» معرفی شدند