پیام سپاهان

آخرين مطالب

قطع همکاری جایزه گیلر با حامی اسرائیل سیاسی

قطع همکاری جایزه گیلر با حامی اسرائیل
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - ایسنا /جایزه ادبی گیلر کانادا سرانجام پس از ماه‌ها اعتراض، همکاری‌اش را با حامی مالی خود به دلیل ارتباط با ارتش اسرائیل قطع کرد.
پس از 15 ماه اعتراض از سوی فعالان ادبی کانادا، جایزه گیلر همکاری چند دهه‌ای خود با بانک اسکوشیا را قطع کرد. این اقدام در پی افزایش انتقادات از حمایت مالی این بانک از یک شرکت تولید سلاح اسرائیلی صورت گرفت، اما به نظر می‌رسد بنیاد گیلر همچنان به دلیل روابط مالی خود با نهادهای مرتبط با ارتش اسرائیل در معرض فشارهای بیشتری قرار دارد.
بر اساس بیانیه‌ای که به روزنامه گلوب اند میل کانادا ارائه شده، این همکاری خاتمه یافته است. جایزه گیلر که هر سال 100 هزار دلار به برنده خود و 10 هزار دلار به هر یک از نویسندگان فهرست نهایی اهدا می‌کند، سال‌ها با بانک اسکوشیا، یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران بین‌المللی در شرکت بدنام تولید سلاح‌های اسرائیلی «البیت سیستمز» همکاری داشت.
صدمات اعتباری واردشده به بنیاد گیلر و همچنین مدیر اجرایی آن، الانا رابینویچ، از زمان برگزاری مراسم سال 2023 که توسط معترضان حامی فلسطین مختل شد، قابل توجه بوده است.
به گزارش لیت‌هاب، مراسم سال 2024، که علی‌رغم امتناع بیش از 200 نویسنده کانادایی از ارسال آثارشان برای داوری جایزه گیلر در ماه نوامبر برگزار شد، به نوعی به یک رسوایی تبدیل شد و در بیرون از محل برگزاری مراسم، ده‌ها نویسنده و فعال صنعت نشر تجمع اعتصابی تشکیل داده و مراسمی موازی با عنوان «تحریم گیلر» برگزار کردند. در سراسر کانادا نیز رویدادهای هم‌زمانی برگزار شد که بر آزادی فلسطین و حمایت از نویسندگانی که متعهد به تحریم بنیاد گیلر شده‌اند، تمرکز داشت.
آن مایکلز برنده جایزه ادبی گیلر در سال 2024، در سخنرانی پذیرش جایزه‌اش که واکنش‌های زیادی را برانگیخت، هیچ اشاره‌ای به فلسطین، تحریم یا نویسندگان جان‌باخته در غزه نکرد، اما اعلام کرد که «امشب در همبستگی با ناشران و کتاب‌فروشان کانادایی اینجا ایستاده‌ام.» این سخنرانی که مایکلز بعداً در شبکه اجتماعی X (توئیتر سابق) منتشر کرد، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و او پس از مدتی حساب کاربری خود را حذف کرد.
با وجود اعلام قطع این همکاری به نظر می‌رسد بنیاد گیلر همچنان تحت فشار باقی بماند، زیرا همکاری‌هایش با سازمان‌هایی که با ارتش اسرائیل و بخش املاک و مستغلات اسرائیل مرتبط هستند، ادامه دارد. این سازمان‌ها شامل ایندیگو بوکس (Indigo Books)، بزرگ‌ترین زنجیره کتاب‌فروشی کانادا، می‌شود که توسط جرالد شوارتز و هدر رایزمن اداره می‌شود. شوارتز و رایزمن مؤسس بنیاد «HESEG» هستند که بورسیه‌هایی برای سربازان خارجی ارتش دفاعی اسرائیل تأمین می‌کند. همچنین بنیاد آزریلی (بخش خیریه شرکت املاک و مستغلات اسرائیلی Azrieli Group) نیز که در شهرک‌های کرانه باختری سرمایه‌گذاری دارد (شهرک‌هایی که طبق قوانین بین‌المللی غیرقانونی محسوب می‌شوند)، از دیگر شرکای بنیاد گیلر است.
جایزه ادبی گیلر که در سال 1994 پایه‌گذاری شد، از معتبرترین جایزه‌های کتاب‌های داستانی کانادا شناخته می‌شود و هرساله به بهترین رمان، کتاب مصور و یا مجموعه داستان‌ کوتاه کانادایی تعلق می‌گیرد که به زبان انگلیسی منتشر شده باشد. به برنده این جایزه ادبی 100 هزار دلار اهدا می‌شود. این جایزه از سال 2005 تاکنون با حمایت اسکوشیا بانک برگزار شده است. از چهره‌های سرشناسی که پیش‌تر جایزه گیلر را از آن خود کرده‌اند، می‌توان به مارگارت اتوود، اسی ادوگیان، آلیس مونرو و مایکل اونداجی اشاره کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/938878/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاهش حوادث جاده ای با استفاده از هوش مصنوعی

دیدار مدیرعامل ذوب‌ آهن اصفهان با جانبازان سرافراز آسایشگاه شهید مطهری

دیدار مسوولان ذوب‌ آهن اصفهان با جانبازان بیمارستان شهید رجایی نجف‌آباد در دهه فجر

بن سلمان هم‌دست نقشه ترامپ برای نفت ایران می‌شود؟

توقیف خودرو، حجاب و مساله حاکمیت قانون

پایان هفته سیزدهم لیگ برتر هندبال با ادامه صدرنشینی سپاهان اصفهان

رییس پلیس راهور اصفهان: کاهش حوادث جاده ای با استفاده از هوش مصنوعیدر دستور کار است

دومین نمایشگاه توانمندی‌های دانش آموزان ابتدایی اصفهان برگزار شد

پایان روز نخست مرحله پایانی لیگ برتر ووشو بانوان

نخستین سامانه ثبت تخلفات خودرویی پایانه مسافربری کاوه رونمایی شد

رییس پلیس راهور اصفهان: کاهش حوادث جاده‌ای با استفاده از هوش مصنوعی در دستور کار است

اولین پیوند سلول بنیادی آلوژن با روش TBI (رادیاسیون کل بدن) در ایران در بیمارستان سیدالشهدا (ع) اصفهان انجام شد

سرمای بی سابقه در کمین گیلانی ها/ کاهش 16 درجه‌ای دما از فردا 17 بهمن در سراسر گیلان

نشست آنلاین پرسش و پاسخ سهامداران و مدیران شرکت فولاد مبارکه برگزار شد

جانبازان نماد صبر، مقاومت و عشق به وطن هستند

نجاتگران هلال احمر به حالت آماده‌باش کامل درآمدند

تجهیز چراغ‌های راهنمایی چهارراه‌های اصلی منطقه 11 اصفهان به برق اضطراری

تعیین قهرمان لیگ برتر ووشو بانوان به روز پایانی کشیده شد

نجاتگران هلال احمر در 23 استان به حالت آماده‌باش کامل درآمدند

لغو کنسرت گروه «لیان» در اصفهان به دلیل حضور نوازنده خانم

نورپردازی‌های جدید در منطقه 5 اصفهان با استفاده از تجهیزات کم‌مصرف

کتاب برنده نوبل اقتصاد منتشر شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

توضیحات مدیر سابق پلی استیشن پیرامون ریشه نام این برند

ترامپ بازار ارز دیجیتال جهان رو به خاک و خون کشید!

بازی جدید بنیان‌گذار استودیوی Arkane توسط ناشر Lies of P عرضه خواهد

شاخ و شانه گوشی شیائومی 15 اولترا برای رقبا با قدرتمندترین چیپست کوالکام

خالق ChatGPT ربات انسان‌نما و جواهرات هوشمند می‌سازد؟

عجیب‌ترین گجت های نوکیا که تا امروز پنهان مانده بودند

تیر رادیکال ها به سنگ خورد

گزارش یک نظرسنجی؛ اعداد درباره وضع اجتماعی دولت چه می‌گویند؟

ماجرای دلارهای ایرانی؛ انسداد از «سئول» تا «دوحه»

ناکام بزرگ جایزه گرمی

پاسخ به مخالفان

چریک دموکرات

تجلیل از سه جانباز سرافراز دفاع مقدس در دیدار مدیرکل بنیاد شهید قم

دستیار رئیس‌جمهور: فولاد مبارکه بدون توقف در مسیر پیشرفت است

گرامیداشت دهه فجر در منطقه 2 اصفهان با اجرای 37 برنامه متنوع

گیتی‌پسند زیبا بازی می‌کند

بچه مردم روی پرده سینما ساحل در جشنواره فجر اصفهان/جدول اکران فیلم‌های امروز

آیین کلنگ‌زنی و بهره‌برداری از 10 پروژه راهداری استان اصفهان با اعتبار 4052 میلیارد تومان

شکست نزدیک گیتی پسند از مدعی قهرمانی

مفتی عمان تجاوزات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم کرد

کاروان 20 هزارنفری منتظران ظهور از اصفهان عازم جمکران می‌شود

هدفی برای سکو نداریم/ تیمی قدرتمند هستیم

هدفی برای سکو نداریم/ تیم قدرتمندی هستیم

تلاش برای ایجاد سازوکارهای مشارکت سه‌جانبه در شهر اصفهان

ترجمه جواد فاضل از «صحیفه سجادیه» به چاپ بیست و هشتم می‌رسد

به دنیا دل مبند ای دل

بازار موبایل در سال گذشته 7 درصد رشد کرد