تبادل دانش و تجربه بین یونسکو و اصفهان به منظور تحقق اهداف استان
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار مهر، حسن فرطوسی در نشست بررسی ظرفیتهای استان اصفهان در راستای همکاری با کمیسیون ملی یونسکو، اظهار کرد: برخی شهرها در گستره تاریخ درخشش بسیاری داشتهاند اما فراز و نشیب روزگار به آنها امان نداد و از آن درخشش افتادند؛ در مقابل برخی شهرها در طول تاریخ دیده نشدند اما اکنون شکوه مثالزدنی دارند.
وی افزود: معدود شهرهایی هستند که در طول تاریخ درخشیده و در برهه کنونی نیز شکوهمندانه ادامه میدهند؛ اصفهان از جمله این شهرها است که در جهانگردی و قطب فرهنگی برجسته است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه اصفهان یکی از شهرهای منحصر بهفرد در ایران است، عنوان کرد: در سرزمین ایران شهرهای بسیاری وجود دارند که در زمینه میراث ملموس، شخصیتهای تاریخی و آثار باستانی درخشیدهاند اما امروز از رونق افتادهاند؛ برخلاف آنها اصفهان هنوز پر رونق و درخشان بوده و به این روند ادامه میدهد.
وی افزود: مردم اصفهان این قابلیت را دارند که پیشروتر از بقیه حرکت کنند؛ تحولخواهی مردم اصفهان و زایا ماندن فرهنگ در این شهر یک ارزش است که باید پاسداشته شود.
فرطوسی با اشاره به رسالتهای کمیسیون ملی یونسکو در ایران بیان کرد: این کمیسیون نهادی 75 ساله است که تلاش میکند نقش رابطی بین یونسکو بهعنوان نهاد آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد و همچنین سایر نهادهای علمی و فرهنگی بینالمللی با دستگاههای داخلی دولتی، خصوصی و مردمنهاد داشته باشد.
وی با بیان اینکه نقش اصلی این کمیسیون هماهنگکنندگی است، گفت: در اساسنامه یونسکو و کمیسیون ملی آن عنوان شده که هدف نهایی این سازمان نشر صلح و فرهنگ آن از طریق گفتوگو و تبادل علم است.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو افزود: باید بررسی کرد که هدف اصفهان به عنوان استان و شهری پیشرو در کشور چیست و چه عواملی به عنوان پیشران به آن کمک میکند؛ همچنین باید تعیین شود که کمیسیون ملی یونسکو با توجه به رسالتهای خود، چه تجربیات و دانشی را میتواند در راستای نیل به اهداف در اختیار استان اصفهان قرار دهد.
وی با اشاره به تأثیرات برگزاری این رویداد دو روزه در اصفهان بیان کرد: این فضای همافزایی تأثیر مثبتی خواهد داشت و حتی اگر انتظار ما از برگزاری چنین رویدادی حداقلها باشد، نتایج حداکثری خواهیم دید.
فرطوسی با تأکید بر ضرورت گسترش همافزایی تصریح کرد: کشور ما در وضعیت بسیار حساسی است و در این شرایط باید به صورت جدی، همدلی را در پیش بگیریم؛ باید بدانیم که ما مسئول میراث ملموس و ناملموسی هستیم که از گذشتگان به ما رسیده و باید آن را برای آیندگان حفظ کنیم.
وی با اشاره به لزوم پاسداشت و حفظ فرهنگ در کشور عنوان کرد: آیندگان وارث نگرشها، تصمیمات و عملکردهای ما هستند، از این رو باید به آنچه که به ارث میگذاریم توجه کافی داشته باشیم.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ادامه داد: فرهنگ ایران سهم بسیار بزرگی در تکوین تمدن اسلامی و همچنین تمدن بشری داشته است اما باید دید که امروز در چه جایگاهی ایستادهایم.
وی تأکید کرد: اقدامات بزرگ نیازمند نگرشهای بزرگ و بقا نیازمند تعامل است.
کد خبر 6352689
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/933322/