سرمقاله وطن امروز/ جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه
مقالات
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - وطن امروز / «جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم مهدی بختیاری است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید:
تنها یک روز بعد از پیام انگیزشی فرمانده تیپ ناخال به نیروهایش برای حفظ روحیه آنها، روز دوشنبه ـ پریروز ـ 5 نفر دیگر از تروریستهای این تیپ در کمین سنگین نیروهای حماس هلاک شدند.
3 روز قبل، 3 نفر از نیروهای این تیپ در درگیریهای منطقه بیت حانون در شمال نوار غزه کشته شدند و فرمانده آنها برای حفظ روحیه نیروهایش در پیامی که به شکل گسترده در رسانههای اسرائیلی منتشر شد، از آنها خواست برای ادامه جنگی که به گفته او طولانی خواهد بود، روحیهشان را حفظ کنند.
حالا با کشته شدن 5 نفر دیگر از اعضای این تیپ (و 8 نفر دیگر که به سختی مجروح شدند) وضعیت این یگان به طور خاص و ارتش اسرائیل به طور عام خرابتر از قبل شده است.
تیپ ناخال یکی از مهمترین تیپهای پیاده ارتش اسرائیل است که هماکنون در جبهه شمال نوار غزه حضور دارد و عمده کشتههای چند روز اخیر نیز از میان سربازان همین تیپ هستند.
با شروع سال جدید میلادی، نبردها در نوار غزه همچنان ادامه دارد و تنها طی 13 روز اول ماه ژانویه، 15 نیروی نظامی اسرائیل در غزه کشته شدند که آمار جالب توجهی است.
میانگین بیش از یک کشته در هر روز طی 2 هفته ابتدایی سال 2025 و در حالی که یک سال و 4 ماه از آغاز جنگ میگذرد، نشاندهنده آن است که اسرائیل نه تنها نتوانسته اهداف اصلی خود را که یکی از آنها نابودی حماس بود، محقق کند، بلکه حالا در یک مخمصه بزرگ گیر افتاده که در صورت ادامهدار بودن آن، دست آنها در مذاکرات آتشبس بستهتر خواهد شد.
حماس اعلام کرده به دنبال آتشبس است و البته برای آن شروطی هم در نظر دارد و ادامه این روند میتواند شروط بیشتری را از طرف حماس به دولت نتانیاهو تحمیل کند.
اسرائیل نبرد زمینی در نوار غزه را 27 اکتبر 2023 با 3 هدف اصلی یعنی نابودی حماس، تغییر در ساختار حاکمیتی غزه و آزادی بدون قید و شرط اسرایش آغاز کرد اما با گذشت 16 ماه، هیچکدام از این اهداف محقق نشده است.
از طرف دیگر، گفته میشود اسرائیل در حال پذیرش برخی شروط حماس است که پیشتر اعلام کرده بود به هیچوجه آنها را نخواهد پذیرفت.
برای مثال یکی از اهداف اصلی اسرائیل باقی ماندن نیروهایش حتی بعد از آتشبس در 2 محور نتزاریم و فیلادلفی است که اولی نوار غزه را به 2 بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده و دومی ارتباط غزه با خارج یعنی مصر را در منطقه رفح قطع خواهد کرد. همه اینها در حالی است که ارتش اسرائیل این روزها با یک وضعیت بحرانی نیز دست و پنجه نرم میکند.
اختلافات میان «اسرائیل کاتس» وزیر جنگ و «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش بالا گرفته و به نظر میرسد بزودی شاهد برکناری یا استعفای هالوی از ریاست ستاد ارتش نیز باشیم.
اسرائیل در حالی جنگ را با تلفات بالا در این روزها در غزه ادامه میدهد که برای تامین نیروی انسانی خود نیز با مشکل اساسی روبهرو شده و هنوز نتوانسته قشر مذهبی اسرائیل یعنی «حریدیها» را برای رفتن به سربازی متقاعد کند؛ موضوعی که یکی از اصلیترین دلایل اختلافات «یوآو گالانت» وزیر سابق جنگ این رژیم با شخص نتانیاهو نخستوزیر هم بود.
در طرف مقابل، گروههای مقاومت فلسطینی بویژه حماس بهرغم از دست دادن برخی فرماندهان خود نظیر یحیی سنوار و محمد ضیف (دومی هنوز به صورت رسمی و قطعی اعلام نشده است) توانستهاند سازمان رزم خود را بویژه در شمال نوار غزه حفظ کنند.
یکی از برنامههای اصلی ارتش اسرائیل جدا کردن شمال نوار غزه از طریق محور نتزاریم و خالی کردن آن برای ایجاد منطقه حائل و امن بین غزه و سرزمینهای اشغالی است.
از دست دادن تعداد زیاد نیروهای نظامی در چند روز اخیر، فشارها را بر دولت نتانیاهو بیشتر هم کرده است. اپوزیسیون دولت بر حجم انتقادات خود افزود و بسیاری از ساکنان سرزمینهای اشغالی بویژه خانوادههای اسرای صهیونیست در دست مقاومت فلسطین نیز دست از تظاهرات و فشار به دولت برای رسیدن به توافق آتشبس برنمیدارند. در کنار اینها، ابهام در سرنوشت اسرای اسرائیلی در دستان حماس که گفته میشود در حال حاضر تعداد آنها 98 نفر است نیز یکی دیگر از دردسرهای بزرگ نتانیاهو و یکی از 3 هدف اصلی او برای آغاز نبرد زمینی است که هنوز محقق نشده. حماس در روزهای گذشته با انتشار تصاویری از برخی اسرای اسرائیلی و ایجاد یک جنگ روانی حساب شده، خشم ساکنان سرزمینهای اشغالی نسبت به دولتشان را بیشتر کرد و همین مسأله میتواند در فرآیند مذاکرات آتشبس نیز تاثیرات زیادی بگذارد.
هر چند با توجه به اتفاقات چند ماه اخیر در جبهههای نبرد، چندان قاطعانه نمیتوان درباره آینده پیشبینی کرد اما روندی که اکنون در میدان برقرار است، تا حد زیادی به ضرر صهیونیستهاست.
نیروهای نظامی انگیزه خود را برای ادامه جنگ از دست دادهاند و بحران در سطوح عالی ارتش نیز بر تداوم ناکامیها افزوده است.
به نظر میرسد اسرائیل مجبور خواهد شد با بسیاری از شروط حماس که یکی از اصلیترین آنها آزاد کردن تعداد کثیری از زندانیان فلسطینی است موافقت کند.
حماس میخواهد بیشتر اسرای فلسطینی را تا قبل از آنکه به سرنوشت شهید طقاطقه مبتلا شوند، آزاد کند.
اسماعیل طقاطقه از اعضای جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود که در نتیحه شکنجههای بسیار و نگه داشتنش در بدترین شرایط در زندان، به سرطان مبتلا شد و بعد از ممنوعالخروج شدن از سوی نهادهای امنیتی اسرائیل، نتوانست روند درمان خود را در اردن ادامه دهد و به همین دلیل بر اثر جراحات ناشی از شکنجه و ابتلا به بیماری سخت سرطان، در بیمارستان النجاح در نابلس به شهادت رسید. تشییع باشکوه او نشان داد وی هم به یکی از نمادهای مبارزه با صهیونیسم تبدیل شده است.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/931401/