دفع مهمترین تهدید دشمن علیه تاسیسات نطنز و فوردو/ حلقه پدافندی مستحکم تاسیسات هستهای با دزفول، 9 دی و سوم خرداد +فیلم و تصاویر
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - در بخش اصلی رزمایش پیامبر اعظم 19 سناریو انهدام بمب سنگرشکن پرتاب شده از هواگرد دشمن فرضی با استفاده از سامانه پدافندی 9 دی تمرین شد.
رزمایش اقتدار پیامبر اعظم 19 یک رزمایش چندگانه متشکل از یگانهای هوافضا، پدافند، نیروی دریایی و نیروی زمینی است که در هفته اخیر بخش پدافندی آن با حضور انواع سامانه های موشکی ساخته شده توسط مهندسین ایران اجرا شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بنا به گفته سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار بود تا محیط رزمایش بر اساس یک سناریو نزدیک به واقعیت و برای محک زدن حداکثری توان پدافند هوایی بومی کشورمان شبیه سازی شود؛ بنابراین تصمیم بر این بود که نفوذ فرضی جنگنده بمب افکن های دشمن به مرکز ایران و مقابله سامانه های حلقه آخر پدافندی کشورمان با بمب های پرتاب شده از این هواگردها مورد آزمایش قرار بگیرد.
در یکی از سناریوهای طراحی شده برای رزمایش پدافندی پیامبر اعظم 19 قرار بود سامانه های پدافندی مستقر در اطراف تاسیسات هسته ای نطنز با بمب های سنگرشکن پرتاب شده دشمن مقابله کرده و از اصابت آن به قلب تپنده صنعت هسته ای کشورمان جلوگیری شود.
حلقه پدافندی مستحکم تاسیسات هستهای با دزفول، 9 دی و سوم خرداد
با وجود بیش از 4 هزار نقطه پدافندی در سراسر کشور و حضور انواع سامانه های پدافندی بومی برد کوتاه، میانبرد و برد بلند، احتمال بسیار کمی برای نفوذ موفق دشمن تا مناطق مرکزی نظیر استان اصفهان یا قم وجود خواهد داشت و مشابه با حملات چندی پیش رژیم صهیونیستی، آنها از ترس ورود به حریم هوایی ایران و سرنگونی جنگنده هایشان تنها اقدام به پرتاب موشک های برد بلند از خارج از مرزهای ایران به سمت تعداد محدودی از اهداف می کنند.
اما حتی با در نظر گرفتن احتمال ضعیف نفوذ جنگنده های امریکایی یا اسرائیلی به مناطق مرکزی، آنها بایستی از چند لایه پدافندی دیگر نیز پیش از رسیدن به برد پرتاب تسلیحات خود عبور کنند.
بر اساس آنچه در رزمایش پدافندی اخیر به نمایش درآمد سامانه های پدافند راداری طبس و سوم خرداد با توان شلیک موشک های خانواده طائر با برد 50 تا 200 کیلومتر به عنوان حلقه نخست برای سرنگونی هواگرد دشمن در فاصله نسبتا دور از تاسیسات راهبردی مرکز کشور عمل کنند؛ در صورت عبور احتمالی هواگردهای متجاوز، با سامانه های حلقه آخر مواجه خواهند شد یعنی دزفول و 9 دی.
یکی از مهمترین و خطرناکترین تسلیحات در اختیار دشمن برای حمله به تاسیسات زیرزمینی نظامی یا هسته ای، بمب های سنگرشکن هستند که در سالهای گذشته توسط مقامات امریکایی تحت عنوان تهدید روی میز علیه برنامه اتمی صلح آمیز کشورمان معرفی شده اند.
مهمترین بمب هواپرتاب امریکایی که برای پرتاب آن بایستی از بمب افکن های استراتژیک بی2 استفاده کرد بمب GBU-57 با وزنی بیش از 13 تن است که ادعا شده قادر به نفوذ به میزان 60 متر در زمین است.
اما صهیونیست ها نیز در سالهای اخیر توسط امریکا به بمب های سنگرشکن مجهز شده و در چند عملیات ترور علیه رهبران مقاومت نظیر شهدای گردانقدر، سید حسن نصرالله، هاشم صفی الدین، فواد شکر و صالح العاروری از این بمب ها به ویژه نسخه GBU-31V3 استفاده شده است؛ روش استفاده صهیونیست ها به این شکل بود که از تعداد بسیار زیادی بمب به شکل پرتاب پیاپی روی یک نقطه استفاده می کردند تا عمق نفوذ پرتابه ها بیشتر شده و ده ها متر در زمین نفوذ کنند.
در بخش اصلی رزمایش پیامبر اعظم 19 سناریو انهدام بمب سنگرشکن پرتاب شده از هواگرد دشمن فرضی با استفاده از سامانه پدافندی 9 دی تمرین شد.
این سامانه موفق شد بمب پرتاب شده هواگرد دشمن فرضی را در مدت زمان 15 ثانیه و در فاصله 17 کیلومتری هدف قرار داده و منهدم کند.
به گفته سردار شیخیان فرمانده پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه، پس از عملکرد موفق سامانه 9 دی در رزمایش مشترک اقتدار پدافند هوایی کشور، تعداد پرشماری از این سامانه به رینگ پدافندی کشور الحاق میشود.
عملکرد موفق این سامانه در کنار سامانههایی مثل دزفول و سوم خرداد در رزمایش مشترک اقتدار پدافند هوایی کشور نشان داد ادعای نابودی پدافند ایران از سوی صهیونیستها کذب است.
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/929947/