پیام سپاهان

آخرين مطالب

لزوم ایجاد تنظیم‌گری در حوزه ارزهای دیجیتال/ صرافی‌های رمزارز می‌توانند به ابزاری برای پولشویی تبدیل شوند اقتصادی

لزوم ایجاد تنظیم‌گری در حوزه ارزهای دیجیتال/ صرافی‌های رمزارز می‌توانند به ابزاری برای پولشویی تبدیل شوند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران و پژوهشگر حوزه حقوق سایبری به تنظیم‌گری حداقلی در حوزه رمز ارز‌ها اشاره کرد و گفت: عدم نظارت بر رمز ارز‌ها به این بهانه که به حوزه‌های زیر زمینی رسوخ پیدا می‌کند کار عاقلانه‌ای نیست چرا که در لیبرال‌ترین اقتصاد‌های دنیا نیز این میزان رهایی از نظارت وجود ندارد.

همواره پدیده رمز ارزها در سالهای اخیر از سوی برخی از محققین این حوزه همزمان به عنوان فرصت و تهدید نام برده می شوند اما به طور کلی این پدیده یکی از مواردی است که تنظیم‌گری آن برای دولت‌ها در دهه اخیر تبدیل به مسئله شده است و چالش ها و تهدیدات منتسب به آنها سبب شده تا بسیاری از کشورها نتوانند موضع گیری مناسبی برای تنظیم گری در این حوزه داشته باشند از این رو برخی معتقدند که تنظیم گری و نظارت حداقلی در این حوزه می تواند بسیاری از چالش های پیش روی آنها را کاهش داده و نظامهای اقتصادی و قضایی آنها را تا حدودی در این زمینه بیمه کند.
در همین رابطه حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای رئیس دستگاه قضا در تاریخ 27 مرداد در دیدار جمعی از قضات و کارکنان دادگستری تهران درمورد موضوع رمزارز‌ها و پرونده‌های کثیرالشاکی مرتبط با این قضیه گفت که پرونده‌های کثیرالشاکی مرتبط با رمزارز‌ها می‌تواند واجد تبعات جدی اقتصادی و اجتماعی باشد.
باتوجه به اینکه تعداد این پرونده‌ها رو به افزایش است باید آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی به عموم مردم درمورد تبعات و آسیب‌های فعالیت و سرمایه‌گذاری در این حوزه‌های پرریسک و بدون پشتوانه و فاقد تضمین، بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.
رئیس عدلیه همچنین در تاریخ 29 مرداد در جلسه شورای عالی قضایی اظهار کرد که مسئولین مربوطه باید توجه کنند مقوله رمزارز‌ها از جمله مقولات جدی است که هم می‌تواند مورد سوءاستفاده عناصر مُفسد و کلاهبردار قرار گیرد و هم احیاناً در شرایطی می‌تواند مورد استفاده مطلوب و نافع قرار گیرد؛ اما در این مقوله ما با خلاء قانونی و اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی ناکافی مواجه‌ایم.
امین تویسرکانی بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران و پژوهشگر حوزه حقوق سایبری در گفت‌وگو با میزان در مورد چالش‌ها در حوزه رمز ارز‌ها گفت: نظام قضایی و کیفری کشور با چالش‌های متعددی در حوزه رمز ارز‌ها مواجه است و به نوعی در آستانه یک بحران بالفعل قرار گرفته است که این بحران‌ها در نهاد‌های انتظامی و قضایی نمود یافته و معضلات بسیاری را ایجاد کرده است.
وی گفت: با وجود تلاش‌ها برای ساماندهی رمز ارز‌ها هنوز در این حوزه فاقد قوانین خاص هستیم و تنها قانونی که در بانک مرکزی در آذرماه سال 1402 تصویب شد به طور محدود به این حوزه اشاره داشته است. از آن زمان تاکنون، بانک مرکزی هنوز آیین‌نامه‌های لازم برای اجرای این قانون را وضع نکرده است.
قوانین باید کلی و جامع باشند تا بتوانند تمام پدیده‌ها را تحت پوشش قرار دهد
بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران در پاسخ به این سوال که آیا در این حوزه نیازمند قانونی خاص هستیم یا خیر گفت: پدیده رمزارزها یک فناوری نوین است و اگر بخواهیم قانون را کاملاً منطبق بر یک فناوری خاص بنا نهیم، به نظر می‌رسد که توجیه منطقی خاصی ندارد. قوانین باید کلی و جامع باشند تا بتوانند تمام پدیده‌ها را تحت پوشش قرار دهند؛ چرا که قانونگذاری خاص و ویژه در هر حوزه ای ممکن است به سرعت دچار کهنگی و بی‌خاصیتی شود. به نظر می‌رسد که در حوزه‌های حقوقی و کیفری کشور ما کمبود خاصی وجود ندارد و ما با تورم کیفری مواجه هستیم؛ به‌طوری که برای هر رفتاری که در این زمینه اتفاق می‌افتد، چندین عنوان جرم قابل انطباق است.
وی گفت: با توجه به قانون جدید بانک مرکزی که برای حوزه رمزارزها ایجاد شده، دیگر نیازی به وضع قوانین جدید به‌معنای خاص نیست. این قانون فراهم است و باید از آن بهره‌برداری شود. هرچند که این قانون هنوز به‌طور کامل اجرایی نشده و تشریفات و آیین‌نامه‌های لازم در حال تشکیل است، اما حاکمیت، به‌ویژه بخش قضایی و دولت، باید از بانک مرکزی مطالبه کند که چرا این قانون پس از چندین ماه هنوز اجرایی نشده است.
تویسرکانی با بیان اینکه بیش از 100 صرافی رمز ارز داخلی در کشور فعال هستند و از امتیازات نظام بانکی و تبادلات ریالی بهره‌مندند، گفت: به عنوان یک قاضی، آسیب‌هایی جدی در این حوزه مشاهده می‌کنم و پرونده‌های متعددی را بررسی کرده‌ام که شامل پرونده‌های کوچک و همچنین پرونده‌های ملی و بحران‌زا با ده‌ها هزار شاکی و ارقام بسیار بالا است، به نظر می‌رسد تا زمانی که این آسیب‌ها و بحران‌ها حل نشوند نظام قضایی کشور همچنان درگیر خواهد بود.
صرافی‌های رمز ارز می‌توانند به ابزاری برای پولشویی تبدیل شوند
وی گفت: بسیاری از مردم، دارایی‌های خود را در این صرافی‌ها سپرده‌گذاری کرده‌اند و هر لحظه احتمال از بین رفتن این دارایی‌ها وجود دارد. این صرافی‌ها می‌توانند به ابزاری برای پولشویی تبدیل شوند و امکان پیگیری و جبران خسارت برای مالباختگان را دشوار سازند.
وی گفت: صرافی‌های رمز ارزی بودند که دارایی‌های مردم را جمع آوری و به یکباره آن را از حیطه اختیارشان خارج و تصاحب و به رمز ارز دیگری تبدیل کردند و بدین واسطه کلاهبرداری کردند.
وی ادامه داد: بسیاری از این صرافی‌ها در فعالیت‌های مجرمانه نیز دخالت دارند و پرونده‌های متعددی از جمله پرونده کریپتولند نشان‌دهنده ناهنجاری‌های جدی در عملکرد این پلتفرم‌هاست. از آن‌جا که این صرافی‌ها اطلاعات حساس میلیون‌ها نفر را در اختیار دارند، ابعاد امنیتی این قضیه نیز باید مدنظر قرار گیرد.
تویسرکانی با بیان اینکه عمده پرونده‌های کلان و ملی و بحران‌زا در کشور در حوزه پلتفرم‌های رمز ارز است، گفت: عمده پرونده‌های کلان در حوزه رمز ارز با انگیزه مجرمانه شکل گرفته است، رمز ارزی که فاقد ارزش بود عرضه شده و به شکل پانزی گسترش یافته است و به چند نفر اولیه سود ارائه داده و بقیه ضرر‌های هنگفتی را کرده اند.
تویسرکانی در مورد لزوم تنظیم گری در حوزه رمز ارز‌ها گفت: چماق و تهدیدی که از سوی فعالین اقتصادی در این زمینه وجود دارد این است که اگر در این حوزه ورود پیدا کنید به حوزه‌های زیر زمینی رسوخ پیدا می‌کند. چرا که برخی معتقدند که این حوزه‌ها نظارت پذیر نیست و ورود به آن باعث از بین رفتن ماهیتشان می‌شود.
عدم نظارت بر رمز ارزها به این بهانه که به حوزه های زیر زمینی رسوخ پیدا می کند کارعاقلانه‌ای نیست
بازپرس دادسرای جرایم رایانه‌ای تهران با بیان اینکه در هیچ‌کجای دنیا نمی‌توان فعالیتی را بدون نظارت و تنظیم‌گری مؤثر تصور کرد،گفت: حتی در آزادترین اقتصادها نیز این قاعده وجود دارد اینکه بخشی از اقتصاد را رها کنیم با این بهانه که ممکن است به حوزه‌های زیر زمینی رسوخ پیدا کند به نظر کار عاقلانه ای نیست، باید تدبیری جدی در این حوزه اندیشید چرا که حوزه رمز ارز‌ها از خلا نبود نهاد‌های متولی رنج می‌برد و برای نهادسازی نیازمند قانون جدی هستیم.
نیازمند تنظیم‌گری حداقلی در حوزه رمزارزها هستیم
وی گفت: سوال این است که آیا نهادسازی باید به سمت تنظیم گری برود یا نظارت حداقلی هرچه که باید این روند کامل رها را کنار بگذاریم. مطمئن هستم در هیچ کجای دنیا این میزان رهایی وجود ندارد ما هیچ نهاد ناظر یا تنظیم‌گری نداریم. حتی در لیبرال‌ترین اقتصاد‌های این وضعیت وجود ندارد تصور من این است که ما باید وارد یک حوزه تنظیم‌گری حداقلی شویم.
تویسرکانی گفت: صرافی‌ها باید مسئولیت فعالیت‌های خود را بر عهده بگیرند و با استفاده از فناوری‌های مدرن، معاملات مشکوک را شناسایی کنند.تجربه نشان داده که ایجاد نظارت حداقلی به هیچ‌وجه موجب ریزش سرمایه‌ها یا کوچ مردم به صرافی‌های خارجی نخواهد شد. مردم به فعالیت‌های رمزارزی علاقه‌مندند و این حوزه نیازمند یک نظام معقول و منطقی است که ضمن رعایت حقوق و منافع عمومی، به رونق آن نیز کمک کند، در نهایت، باید با آزمون و خطا و پیش‌بینی قابلیت‌ها، به بهبود و توسعه این سیستم بپردازیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/904278/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مستکبران عالم اهل جهنم هستند

35 روز اقدام فناورانه برای بهره‌برداری از نخستین جایگاه شارژ خودروهای برقی در اصفهان

3 نمایش برتر و چندین رتبه سهم اصفهان در تئاتر کودک

مراسم چهلمین روز درگذشت ‌مادر شهید خرازی+فیلم

مراسم چهلمین روز مادر شهید خرازی در اصفهان

برنامه سینماهای اصفهان، امروز جمعه 18 آبان + اکران «زودپز» در اصفهان و قیمت بلیت

تصادف رانندگی در محور نقده به مهاباد + 3 مصدوم

ایران سومین تولیدکننده انار جهان بعد از هندوستان و چین

مسیر تاریخی جاده ابریشم نیازمند احیاست / جاده ابریشم مستند می شود

اصفهان؛ میزبان بیست‌وششمین دوره از مسابقات هنرهای فردی

گالری‌های اداره توسعه فرهنگ شهروندی اصفهان رنگ و بوی حماسه می‌گیرد

عکس/ میدان نقش جهان اصفهان در دوران قاجاریه

حضور بازیگر کلاسیک کشور در غرفه لوکانو

هشدار رعدوبرق شدید در 4 استان | تهران بارانی می شود؟

پیش‌بینی آب و هوای اصفهان در 24 ساعت آینده؛ امروز جمعه 18 آبان

اجرای سومین مرحله پویش «کاشی حرم حضرت عقیله و تل زینبیه» در کاشان

سومین طرح نشست معارف نماز در مدارس کاشان اجرا شد

چهل‌ و دومین مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش‌ آموزان کاشانی برگزار شد

ممنوعیت مازوت سوزی؛ هوای اراک، اصفهان و البرز پاک‌تر می‌شود؟

اقتصاد از مشکلات جامعه امروز است

حفاری تونل خط 2 متروی اصفهان از دارک تا ابن سینا در 20 روز آینده تمام می شود

راه‌اندازی پژوهشکده معدن‌کاری هوشمند ایمپاسکو و دانشگاه صنعتی اصفهان

موشک‌های راهبردی ابتکار شهید طهرانی‌مقدم است

صدور 2 هشدار زرد هواشناسی به اصفهانی‌ها / کوهنوردی و تردد غیرضروری ممنوع

بی‌تفاوتی نسبت به جنایات غزه و لبنان قابل قبول نیست

برای ملت ایران فرقی بین روسای جمهور آمریکا نیست

معرفی کتاب نگرش یعنی همه چیز

اول تو ببین قلب کسی را نشکستی؟

شعر انتخابی مرضیه مرادی در رقابت شاعران

اپل بی‌سروصدا یکی از ویژگی‌های هوش مصنوعی آیفون را حذف کرد

استیکرهای داخل جعبه محصولات اپل به خاطره‌ها پیوستند

عزم جدی رگولاتوری برای جلوگیری از تماس‌های تبلیغاتی مزاحم

پلیس هندوستان به دفاتر فروشندگان آمازون یورش برد

مصوبه آزادسازی واردات آیفون ابلاغ شد

قابلیت واکنش با ایموجی به پیام‌های RCS آیفون اضافه شد

این فلاش قدرتمند به پشت آیفون می‌چسبد و عکس‌ها را واضح‌تر از همیشه می‌کند

ناکامی سیاسی ستاره‌های آمریکا برابر ماسک

آیا سیاست «فشار حداکثری» ترامپ باز می گردد؟

قیمت طلا، سکه و ارز امروز 18 آبان 1403/ سکه یک کانال پایین آمد

چرا نرخ مصوب سود بانکی به اجرا نمی‌رسد؟/«همتی» راه کاهش نرخ سود را توضیح دهد

اعتراضِ کارگران پیمانکاری پارس جنوبی ادامه دارد/ هیچ‌کس پاسخگو نبوده است

تقدیر از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بعنوان سفیر ورزش در همایش پیاده روی خانوادگی صبح و نشاط

مراسم تجلیل از همسران جانبازان نخاعی برگزار شد

تماشاچیان درباره نمایش سفیران عشق کاشان چه گفتند؟+فیلم

مازوت خداحافظ؛ اراک، اصفهان و البرز پاک‌تر می‌شوند

روکش فرسوده آسفالت در مسیر 2 هنرستان سهم دانش آموزان بهارستانی شد + عکس

تماشاچیان در مورد سفیران عشق کاشان چه گفتند؟

آخرین وضعیت آب و هوا

کمربندی صبح مکریان در مهاباد به بهره برداری رسید

پرداخت زکات در مهاباد 183 درصد افزایش یافت