پیام سپاهان

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها اجتماعی

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - به گزارش منیبان، ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است.
اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید.
اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‌های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‌های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‌دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‌های چهار سانتی‌متری خرد کنید. در‌صورتی‌که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/901364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاسخگویی مدیرکل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری در مرکز سامد

لزوم روایت‌سازی از برهه‌های حساس در تاریخ انقلاب اسلامی

85 نفر از دانش آموزان و مربیان فعال در حوزه پرورشی و فرهنگی استان اصفهان با مقام معظم رهبری

هشدار زردهواشناسی‌برای آلودگی‌هوا در تهران،اصفهان‌و کرج

هشدار آلودگی هوا در تهران، اصفهان و کرج

آغاز دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک در کاشان

قدردانی از فعالیت‌های زیست‌محیطی شرکت فولاد مبارکه

مسوولیت اجتماعی فولاد مبارکه در مسیر توسعه پایدار

سرنوشت متفاوت 2 همبازی رونالدو؛ از اصفهان تا منچستر! +عکس

کارگروه فرهنگی پدافند غیرعامل شهرداری اصفهان آغاز به‌کار کرد

تولید با 100 درصد ظرفیت در فولاد مبارکه علیرغم محدودیت‌ها/ ساخت بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور و سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومانی در شرکت‌های دانش‌بنیان/ تهیه سند پیشرفت و آبادانی برای 103 روستا در استان اصفهان

تولید 200 هزار تن الکترود گرافیتی در کشور ضروری است/ لزوم تکمیل زنجیره ارزش تولید الکترود

جشنواره نقالی سیلک زمینه‌ای برای ارتقای ظرفیت‌ گردشگری کاشان است

تأثیرگذاری جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در کاشان به تداوم آن است

برگزاری جشنواره نقالی زبان فارسی را زنده نگه می‌دارد

بخش خصوصی بازوی پرقدرت دولت در برگزاری رویدادهای فرهنگی است

محدودیت‌های ترافیکی 13 آبان در اصفهان + جزئیات

فولادینفو: خرید اُپال، ضمانت آینده فولاد مبارکه

نکته‌ای که مورایس زود ولی نکونام دیر فهمید!

توقیف 5 کامیون حامل سوخت قاچاق در نایین

حقوق کارورزان دو برابر می‌شود

صدور هشدار زرد برای تهران، اصفهان و کرج

برگزاری سی و یکمین جشنواره قرآن در شهرستان آران و بیدگل + فیلم

نمایشگاه خودرو اصفهان 1403 در حال آماده‌سازی/خودروسازان شرکت‌کننده اعلام شدند

هویج پلو مجلسی با ته‌دیگ هویج را با این دستور مخصوص درست کنید!

استقبال پرشور و رنگی از مردسال فوتسال آسیا (عکس)

برپایی همایش ویژه سالمندان در پردیس کوثر خوراسگان

حضور مؤثر فولاد مبارکه در هفتمین همایش جایزه تعالی نگهداری و مدیریت دارایی ایران

فارسی در میان ترکان آناتولی زبان رایج بود

چهارمین جشنواره شعر کودک ایران افتتاح شد

سخنان دلنشین دکتر انوشه

انتشار اولین اسناد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در کتاب «ایستگاه خیابان رزبلت»

شعری زیبا برای عشق

خسرو نمیتونست از خیر شیرین بگذرد!

هفت بازی در ماه نوامبر سرویس گیم پس را ترک خواهند کرد

هزینه تعمیر وان پلاس 13 مشخص شد

برنامه/ مجموعه ابزارهای طراحی پلان

اندونزی بعد از آیفون، فروش گوشی های گوگل پیکسل را هم ممنوع کرد!

هوش مصنوعی Runway به قابلیت کنترل‌ پیشرفته دوربین مجهز شد

پردازنده های سری AMD Ryzen 9000 به کمترین قیمت خود رسیدند

پشتیبانی از تراشه Ryzen 7 9800X3D به مادربردهای سری 600 و 800 ام‌اس‌آی اضافه شد

متا از ابزارهای هوش مصنوعی برای افزودن حس لامسه به ربات‌ها رونمایی کرد

وزارت ارتباطات: «رفع فیلترینگ از اینجا به بعد در دست رئیس‌جمهور است»

قابلیت کنترل دوربین را در مدل جدید هوش مصنوعی Runway ببینید

سناریوهای بنزینی

تهدید تمام و کمال

یحیی سریع نیاز داریم!

حبس کودکی؛ گزارشی از زندگی مادران زندانی و بچه‌‏هایشان در زندان‌ها

پوپولیسم آمریکایی

بشکه باروت بازنشستگی