اصفهان مهد پرورش زنان عالم/ افزایش چشمگیر ثبتنام در مقطع عالی حوزههای علمیه خواهران استان
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین احمد عبداللهی نژاد، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در نشست مدیران و معاونان آموزش حوزه های علمیه خواهران استان اصفهان، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت جانسوز حضرت حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله، به تشریح دستاوردهای حوزه علمیه خواهران استان اصفهان و برنامههای آینده این نهاد پرداخت.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: اصفهان، همواره به عنوان شهری پرورندهی عالمان و اندیشمندان بسیاری شناخته شده است. اگر بخواهیم نام تمام علمایی را که در این شهر پرورش یافتهاند، برشماریم، قطعاً به کتابی حجیم نیاز خواهیم داشت. اما آنچه کمتر به آن پرداخته شده، نقش زنان عالم و فاضله در تاریخ علمی اصفهان است.
وی افزود: ام الفارسیه، اولین زن مسلمان ایرانی و اهل اصفهان، سلمان فارسی را به اسلام دعوت کرد. ام الحسن ورکانیه، از اهالی فلاورجان و یکی از برجستهترین علما و واعظان قرن پنجم هجری قمری، در اصفهان میزیست. ام البها نیز از دیگر زنان عالم اصفهانی بود که شاگردان بسیاری را تربیت کرد. فاطمه عقیلی جوزبانی اصفهانی، حدیثشناس و صاحبنظر در مسائل دینی، از شاگردانش میتوان به خواجه نظام الملک طوسی اشاره کرد و آمنه بیگم، دختر علامه مجلسی و همسر ملا صالح مازندرانی، عالمه فاضلهای بود که شرح الفیه و شواهد سیوتی از آثار مکتوب اوست. حمیده رویدشتی نیز از زنان دانشمند عصر صفوی بود که حاشیه بر استبصار شیخ طوسی نوشت.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: در دورههای اخیر نیز زنان بسیاری در حوزههای مختلف علمی و اجتماعی اصفهان فعال بودهاند. دلارام خانم، جده شاه عباس دوم، مؤسس مدارس متعددی از جمله مدرسه چهارباغ بود. مریم بیگم، دختر شاه صفی نیز مدرسهای به نام خود ساخت که تاکنون پابرجا است.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی نژاد بیان کرد: امروزه ما میراثدار چنین عالمان و اندیشمندان بزرگی هستیم که با تلاشهای خستگیناپذیر خود، اصفهان را به شهری علمی و فرهنگی تبدیل کردند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان از افزایش آمار ثبتنام در سال تحصیلی 1403 خبر داد و اظهار کرد: در سال تحصیلی جدید، شاهد استقبال بینظیر بانوان علاقهمند به تحصیل علوم دینی بودهایم.
وی آمار ثبت نام در سطوح مختلف تحصیلی را به شرح زیر اعلام کرد: در سطح دو: 734 نفر ثبتنام، 594 نفر دعوت به مصاحبه و 457 نفر پذیرش قطعی. در سطح سه: با رشد نسبت به سال گذشته، 435 نفر ثبتنام شد که از این تعداد 259 نفر به مصاحبه دعوت و 222 نفر پذیرفته شدند و در سطح چهار: 30 نفر ثبتنام، 14 نفر دعوت به مصاحبه و 7 نفر پذیرش قطعی.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی نژاد، بیان کرد: در مجموع، حدود 1200 نفر در سال تحصیلی 1403 ثبتنام کردند که از این تعداد، 700 نفر پذیرش قطعی شدند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با اشاره به فعالیت 48 مدرسه در سطح استان، افزود: حوزه علمیه اصفهان در حال حاضر حدود 5000 طلبه در حال تحصیل و 9000 طلبه فارغالتحصیل دارد. همچنین، 3700 مبلغ دارای پرونده تبلیغی و 2200 مبلغ فعال در عرصه تبلیغ هستند. 118 گروه تبلیغی در سطح استان فعالیت میکنند و 16 کانون در وزارت کشور به ثبت رسیده است."
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان خاطرنشان کرد: حدود 1100 استاد دارای مجوز تدریس در سامانه ثبت شدهاند که از این تعداد، حدود 500 نفر به صورت فعال در حال تدریس هستند.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی نژاد، در ادامه از تسریع در اتمام پروژههای نیمهکاره حوزههای علمیه در این استان خبر داد و گفت: با توجه به هزینههای بالای پروژههای نیمهکاره، از سال گذشته تصمیم بر آن شد تا این پروژهها به صورت اولویتبندی شده به پایان برسند. بهعنوان مثال، مدرسه زرین شهر که پیشرفت فیزیکی بسیار کمی داشت، در مدت زمان کوتاهی به بهرهبرداری رسید.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان ادامه داد: در سال جاری نیز پروژههای ساخت مدارس در شهرهای خور و بیابانک و خوانسار در دستور کار قرار دارد. همچنین، پروژه ساخت مدرسهای در شهر مبارکه نیز با مشارکت امام جمعه محترم و خیرین محلی در حال انجام است.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی نژاد، با تأکید بر اهمیت اتمام پروژههای نیمهکاره، گفت: "رویکرد ما بر این است که با تمرکز بر اتمام پروژههای نیمهکاره و مدیریت بهینه منابع، امکان استفاده بهتر طلاب از فضاهای آموزشی را فراهم کنیم."
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/893247/