پیام سپاهان

آخرين مطالب

سرمقاله اعتماد/ آژانس هوش مصنوعی مقالات

سرمقاله اعتماد/ آژانس هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - اعتماد / « آژانس هوش مصنوعی » عنوان سرمقاله روزنامه اعتماد نوشته هادی حق‌شناس است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
در اولین دیدار رهبر معظم انقلاب با دولت چهاردهم نکات مهمی را تذکر دادند. اما به‌نظر می‌رسد که یک نکته بسیار مهم‌تر از سایر نکات مطرح شده بود چرا که نکته ذکر شده برگرفته از تجارت گذشته و نگاه به منابع نسل‌های آینده ایرانیان داشت. به عنوان مقدمه باید گفت که شاه در همان مقطع زمانی که پاکستان و هندوستان و رژیم اشغالگر قدس به تکنولوژی اتمی دست پیدا می‌کردند ایران هم می‌توانست اتمی بشود و اگر شده بود شاید امروز نیاز نبود مردم ایران برای استفاده از مزایای اتم در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و به ویژه درمانی ده‌ها میلیارد دلار هزینه اضافی بپردازند. همچنان که اگر درآمدهای افسانه‌ای نیمه اول دهه پنجاه که نفت به‌ازای هر بشکه به قیمت 4-5 برابر به فروش رفت به‌جای واردات کالاهای مصرفی و اضافه بر نیاز کشور صرف زیرساخت‌های توسعه کشور مثل شبکه راه آهن یا راه می‌شد آنگاه مدل توسعه کشور با قدرت بیشتری ثروت خلق می‌کرد.
البته در اینجا نمی‌خواهم به ابعاد توسعه‌نیافتگی کشور چه بعد و چه قبل از انقلاب بپردازم بلکه فقط می‌خواهم از یک تجربه پر هزینه اتمی شدن بهره بگیرم تا تجربه هزینه پروژه مذکور برای استفاده از پروژه هوش مصنوعی مجددا تکرار نگردد. هوش مصنوعی یعنی استفاده از ظرفیت هوش انسانی خودساخته که در بسیاری از موارد کارها را بهتر از انسان و با هزینه کمتر و در زمان کوتاه‌تر و با کیفیت و بهره‌وری بیشتر انجام می‌دهد. هوش مصنوعی به نقطه عطفی رسیده است که می‌تواند هر صنعتی را متحول کند. امروز از هوش مصنوعی در 3 سطح بهره گرفته می‌شود. در سطح اول پیش‌بینی وضعیت آب و هوا، رزرو بلیت‌های راه آهن، یا رزرو غذا، یا نوبت دهی دستگاه‌های خدمات‌رسانی مثل بانک‌ها... در سطح دوم انجام هرکاری که انسان انجام می‌دهد او می‌تواند رفتار انسان را تقلید کند و مجددا انجام دهد. و در سطح سوم هوش مصنوعی می‌تواند هرکاری را بهتر از انسان انجام دهد . هوش مصنوعی می‌تواند بهتر از کارشناس برنامه بنویسد، خلاقیت‌هایی هم سطح او داشته باشد، به کامپیوترها این امکان را می‌دهد که داده‌ها را تجزیه و تحلیل کند، الگوها را شناسایی کند، تصمیم‌سازی کند، یاد بگیرد و در نهایت مجموعه عملکرد هوش مصنوعی نتایج زیر را به دنبال داشته باشد.

افزایش بهره‌وری، تحول در الگوهای اقتصادی، حل مسائل پیچیده، تحول در بخش درمان به لحاظ تشخیص بیماری، تحول در بازار سرمایه، مدیریت بازار سرمایه، تحول در حمل و نقل و رانندگی، تحول در صنعت، کشاورزی و حتی ترجمه کتاب و در نهایت خلق بسته‌های نرم‌افزاری مثل ChatGPT برای پاسخ به هرسوال در کوتاه‌ترین زمان ممکن.
اینها از نتایج صبح هوش مصنوعی است. هنوز به تعبیر رهبری، ابرقدرت‌ها به لایه‌های زیرین هوش مصنوعی نرسیده‌اند. ما هم نرسیده‌ایم. هر کشور یا کشورهای زرنگ دنیا به تعبیر رهبری اگر به لایه‌های زیرین هوش مصنوعی برسند آنگاه آژانسی مثل آژانس انرژی اتمی می‌سازند که هدف آنها مجبور کردن کشورهای دیگر برای دست نیافتن به دانش مذکور خواهد بود؛ همچنان که پس از تشکیل آژانس اتمی چنین کردند. و در گذشته قرار گرفتن ماهواره در مدار 750 کیلومتری زمین در سال 99 چنین کرده‌اند و البته باز در گذشته حضور در قطب شمال یا شمالگان چنین شده است که جز چند کشور محدود سایر کشورها حق حضور در قطب شمال را ندارند. در مورد قطب جنوبگان در حال محدودسازی برای حضور سایر کشورها هستند. همین بحث برای حضور کشورها در عمق اقیانوس‌ها در حال برنامه‌ریزی هستند. اینگونه موارد در آینده بیشتر خواهد بود. به‌نظر می‌رسد در آینده‌ای نه چندان دور کشتی‌های خودران که با ماهواره کار می‌کنند چه بسا فقط حق کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی را محدود به کشورهایی بدانند که دارای ماهواره برای کنترل کشتی‌ها بر آب‌های بین‌المللی باشند. راهکار چیست؟ 2 راهکار مهم وجود دارد که در اینجا باید به آن تاکید کنیم. اول اینکه نمایندگان ایران چه از منظر بخش‌های دولتی چه از منظر بخش‌های خصوصی باید در مجامع بین‌المللی حضور داشته باشند تا در هنگام تصمیم‌سازی یا تصمیم‌گیری از منابع ایران دفاع کنند. برای اثر‌گزاری در مجامع بین‌المللی نباید اعزام کارشناسان مربوطه در فرآیند اداری معطل بماند یا به دلیل صرفه‌جویی هزینه‌های عرضی چنین ماموریت‌هایی با اخلال مواجه شود. پرداخت چند ده میلیون دلار هزینه ماموریت کارکنان دولت به مجامع بین‌المللی بسیار ناچیز در مقابل دفاع از منافع ملی است. اما از طرفی دیگر راهبرد کشور مهم است. نهادهای پژوهشی کشور به خصوص وزارت علوم تا دیر نشده است باید توجه به هوش مصنوعی در اولویت اول خود قرار بدهند . وگرنه نسل یا نسل‌های آینده مجبورند هزینه‌ای مثل هزینه اتمی شدن ایران را برای دسترسی به دانش هوش مصنوعی بپردازند. تازه اگر منابع چنین هزینه‌ای تا آن زمان وجود داشته باشد. در پایان ذکر این نکته بسیار مهم است که برخی از گفتارها و رفتارهای ما می‌تواند قدرت‌نمایی ظاهری باشد لذا باید حضور موثر هم در مراکز تحقیقاتی دنیا و هم در مجامع بین‌المللی داشته باشیم تا هم بتوانیم از دانش روز دنیا بهره بگیریم و هم در تصویب قوانین بین‌المللی از حق مردم ایران دفاع کنیم .

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/885099/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده (زیرنویس فارسی)

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده

دلیل گرانی طلا چه بود؟

تکریم و معارفه رئیس هلال احمر مهاباد

برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی آذربایجان شرقی

تداوم شکست ناپذیری نوجوانان گیتی پسند با شکست 10 بر یک مس سونگون

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در اولویت مدارس قرار بگیرد

مقایسه سرعت گلکسی S24 اولترا با آیفون 15 پرو مکس و پیکسل 9 پرو ایکس‌ال

تاریخ انتشار آپدیت بزرگ 2024 ویندوز 11 رسماً اعلام شد

آیفونت رو جا بذار!

کشتی‌های تفریحی Regent Seven Seas به اینترنت ماهواره‌ای استارلینک مجهز شدند

گوگل در پرونده ضدانحصار اتحادیه اروپا پیروز شد و از جریمه 1٫7 میلیارددلاری رهایی یافت

اچ‌تی‌سی از هدست پیشرفته Vive Focus Vision با قیمت 1000 دلار رونمایی کرد

همه برای جنگ در منطقه آماده می شوند

حمله اصولگراها به «پزشکیان» با اسم رمز فتنه و اغتشاش

وبسایت نزدیک به جلیلی: عملکرد دولت پزشکیان شبیه رفتار آمریکا در اوایل دهه 2000 میلادی است

چرا اسرائیل اکنون حمله تروریستی علیه لبنان را انجام داد؟

از ملا نصرالدین تا نبویان؛ دروغ اولی خنده‌دار بود و دومی فلاکت‌بار

برداشت خرمای دیمی در چاه عروس ابوزیدآباد

مدیرکل میراث‌فرهنگی اصفهان: علیه هیات امنا مسجد تاریخی کازرونی شکایت کردیم

فیلم/ قدیمی‌ترین مدرسه دنیا در اصفهان

با انجام قرعه کشی مرحله اول و دوم جام حذفی؛طلایی پوشان اراک حریف پالایش نفت اصفهان شد

برگزاری نمایش اقتدار در مقابل جنگهای نوپدید و سلاح های نامتعارف در مهاباد

المپیاد فیلم‌سازی بستری برای بها دادن به نوجوانان است

مناظره خسرو با فرهاد

من نخواهم ایستاد رو به روی تو!

اگر شارژر آیفون شما کُند باشد، iOS 18 هشدار می‌دهد

اپل پشتیبانی از چند زبان دیگر برای Apple Intelligence را تأیید کرد

کارشناسان چه نظری درباره آیفون 16 دارند؟

مشکل زوم دوربین گلکسی S23 Ultra با آپدیت One UI 6.1.1 این گوشی گزارش شد

پیجر چیست و چرا از آن استفاده می‌شود؟

روزنامه اصولگرا: چرا استخدام واژگان رئیس‌جمهور مهم است؟

تکانه‌های سخت در سیاست اسرائیل

عصبانیت اصولگرایان از پزشکیان

طرح بزرگ استعدادیابی فوتبال در اصفهان + فیلم

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی آذربایجان شرقی با عنوان تابان

حل چالش تامین برگ توت برای تغذیه کرم ابریشم

ادامه مسابقات والیبال زیر 16 سال آذربایجان‌غربی در مهاباد

صرف 60 میلیارد ریال برای تکمیل طرح تصفیه پسماند در سایت مشترک مهاباد و میاندوآب

تکریم و معارفه رئیس هلال احمر شهرستان مهاباد

قهرمانی رکابزنان فولاد سپاهان در مرحله نخست لیگ دوچرخه سواری

قهرمان مرحله اول لیگ دوچرخه سواری مشخص شد

برپایی آیین‌های مولودی‌خوانی و جشن و سرور در مهاباد

سامانه 137 چشم بینا و گوش شنوای شهر است

جمع‌آوری متکدیان در منطقه 10 اصفهان، پرتکرارترین درخواست‌ شهروندان

گاهی از دور تو را خوب ببینم کافیست

بازی بتلفیلد بعدی را چهار استودیوی EA می‌سازند

گلکسی A56 می‌تواند جهش عملکردی بزرگی نسبت به گلکسی A55 داشته باشد

سازنده تایوانی منکر تولید پیجرهای انفجاری شد

تاریخ رونمایی و مشخصات رسمی گلکسی M55s سامسونگ اعلام شد