پیام سپاهان

آخرين مطالب

غنیمت‌خواهی مدعیان اعتدال و اصلاحات بر سر کابینه بالا گرفت مقالات

غنیمت‌خواهی مدعیان اعتدال و اصلاحات بر سر کابینه بالا گرفت
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گروکشی برخی مدعیان اصلاحات و اعتدال بر سر کابینه، موجب نگرانی درباره انسجام و کارآمدی دولت جدید شده است. این نگرانی که معطوف به برخی خبرهاست، به میان فعالان سیاسی و رسانه‌های حامی پزشکیان کشیده شده است.
برخی خواهان سهم بیشتر هستند و درباره افراد مدنظر خود خبرسازی و شایعه‌پردازی می‌کنند و برخی دیگر که خود از شرکای انتخاباتی هستند، درباره «کاسبی پست و بازار مکاره فساد» و تبدیل دولت به مجموعه‌ای از آدم‌های ناهمگون هشدار می‌دهند.
روزنامه دنیای اقتصاد درباره بایدها و نبایدهای انتخاب کابینه نوشت: «در روزهای اخیر، اسامی متفاوتی درباره ترکیب تیم دولت منتشر شده. این رویکرد که رئیس‌جمهور بخواهد پست‌های کابینه را مانند غنایم جنگی میان گروه‌های نزدیک تقسیم کند، تجربه تکراری است که باعث شکست خواهد شد. ترکیب برنده دولت جدید باید متشکل از افراد باانگیزه و بادانش باشد. دغدغه اصلی سیاست‌گذاران در دولت جدید باید مهار تورم و رشد اقتصادی پایدار باشد. دستیابی به چنین هدفی نیازمند یک تیم اقتصادی هماهنگ است کند. تیم اقتصادی، غنیمت جنگی نیست! پس از پیروزی پزشکیان، برخی از افراد در زمینه انتخاب تیم اقتصادی گمانه‌زنی کردند و برخی دیگر افرادی را برای مثلث تیم اقتصادی دولت پیشنهاد دادند. شایعاتی وجود دارد که گروه‌هایی که در انتخابات حامی پزشکیان بودند، به صورت موازی در حال تشکیل تیم‌ اقتصادی هستند. در واقع حامیان رئیس‌جمهور فارغ از مباحث کارشناسی و تمرکز بر حل بحران‌ها، به پست‌های دولت به چشم غنیمت‌ جنگی نگاه می‌کردند.»
دنیای اقتصاد همچنین از قول محمد عطریانفر عضو کارگزاران نوشت: پزشکیان نسبتی با دولت روحانی ندارد.
در همین حال، آذری جهرمی وزیر دولت روحانی که در ستاد پزشکیان فعال است، خبر از «کاسبی پست» داده و ضمن فیک خواندن برخی شایعات نوشت: «چرا این اخبار دست به دست می‌شود؟ عده‌ای از شوق خدمت! حاضرند هر وعده‌ای به هر کسی بدهند تا مثلا وزیر شوند. عده‌ای هم طالب این وعده‌هایند و امروز، روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل می‌گیرد».
در مقابل خبر می‌رسد که پدرخوانده‌های جبهه اصلاحات، پیروزی پزشکیان را مدیون حمایت خود می‌دانند و توقع دارند که از آنها حرف شنوی داشته باشد. اصلاح‌طلبان دولت روحانی را رحم اجاره‌ای خود خوانده بودند که موجب خشم روحانی و مدیرانش شد. از سوی دیگر روزنامه اعتماد در نوشته‌ای با عنوان «برای رئیس‌جمهور تعیین تکلیف نکنیم» تاکید کرد: «مسلماً آقای پزشکیان هم برای انتخاب همکاران خود روشی علمی و کارشناسانه را در نظر می‌گیرد؛ ولی فشارهای سیاسی به وی آن‌هم چنین زودهنگام و از سوی برخی اصلاح‌طلبان نه‌تنها سیاستمدارانه نیست، بلکه اخلاقی هم به نظر نمی‌رسد. متأسفانه خوب می‌دانیم که در چنین موقعیت‌هایی اصحاب روز شنبه چه سان هجوم می‌آورند و عرصه را بر تصمیم‌گیران تنگ می‌کنند».
در این میان علی نظری، عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان در مجلس ششم، در تحلیلی با عنوان «هجوم بی‌محابای مجاهدان شنبه به پزشکیان»، برخی فعالان سیاسی اصلاح‌طلب را «مگسان دور شیرینی» خواند و نوشت: این مگسان بزرگ‌ترین خصیصه‌شان فرصت‌طلبی و جاه‌طلبی است، زیرا به محض استشمام بوی خوش صندلی دولتی، در حالی ‌که هیچ تعلق خاطری به اصول و آرمان‌های سیاسی ندارند، به طمعِ نزدیکی به قدرت اطراف منصب جدید حلقه می‌زنند. در این انتخابات نیز گروهی از این افراد از راه رسیدند و مانند مگسان گرد شیرینی منتظر فرصت ماندند تا در صورت پیروزی پزشکیان به جلوی صف بیایند و سهم خود را دریافت کنند. از ترفندهای این گروه، انتشار انواع لیست‌های کابینه خیالی است. از شگردهای این جماعت این است که با انتشار برخی اسامی و سپس جوسازی و ایجاد حاشیه، از دولت سهم‌خواهی می‌کنند. پیرامون پزشکیان دو دسته اصلاح‌طلب حلقه زده‌اند. یک؛ طیف اصلاح‌طلبان جامعه مدنی محور. دو؛ کسانی هستند که با عنوان اصلاح‌طلبی به‌دنبال منافع خویش دست‌وپا می‌زنند. بجا دیدم به‌عنوان دوست پزشکیان که چشم طمع به پست و مقامی در دولت ایشان ندارم، یادآور شوم که نخستین مشکل قبل از شروع کار دولت، وجود اصلاح‌طلبان قدرت‌محور است که قطعاً با سهم‌خواهی و جست‌وجوی رانت، مانع‌تراشی‌ بسیاری خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/864747/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

همراهی و ارتباط با جانباران نیاز روزِ بنیاد است

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «توکلی پسند»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «داودی»

خدمات به خانواده‌های شهدا با برنامه‌ریزی ارتقا می‌یابد

اعتماد به بورس چگونه بر می گردد؟

عفونت دهان و دندان زنان باردار؛ دغدغه‌ای فراتر از یک بیماری/ مجلسی ها وعده دادند

هفته آینده تمام ایران شوکه می‌شود

هم‌صدایی و همسویی در روابط عمومی‌های 114 شهر استان اصفهان

راه‌اندازی نخستین ایستگاه دریافت خشکاله کشور در اصفهان

ریزش بخشی از تونل مترو اصفهان

تمام ایران به حالت آماده باش درآمد

ظرفیت‌های تولید ماهی تزئینی برای توسعه اقتصادی اصفهان/ کاشان قطب تولید

هوای اصفهان و کاشان در وضعیت قرمز

مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز عنوان کرد: تک تک شاخه های ریل در ذوب آهن اصفهان آزمون می شوند

طولانی‌شدن واگذاری زمین به متقاضیان ساخت نیروگاه خورشیدی

افتتاح طرح توسعه صنعتی 210 میلیارد تومانی پالت و جعبه چوبی در رضوانشهر

فولادینفو: هدف‌گذاری افزایش تولید فولاد مبارکه متناسب با نیاز مصرف

نماز وظیفه قطعی حکومت‌داران دینی است

تعطیلی ادارات استان اصفهان پنجشنبه 18 بهمن 1403 / آیا ادارات اصفهان پنجشنبه 18 بهمن تعطیل است؟

دست اندازهای بحرانی آزاد راه قم کاشان در ایستگاه آخر

مرمت و احیای 20 بنای تاریخی در تخت فولاد اصفهان انجام شد

ریزش وحشتناک تونل خط 2 مترو

منطقه 6 شهرداری اصفهان بالغ بر 600 میلیارد تومان پروژه فعال دارد

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

«حلقه گسترنده» در کتابفروشی‌ها؛ پاسخ‌های فیلسوف استرالیایی به سوالات فلسفه اخلاق

اپل از اپلیکیشن Invites برای ساخت دعوتنامه رونمایی کرد

قلم S Pen یدکی گلکسی S25 اولترا بدون قابلیت بلوتوث به‌فروش می‌رسد

چراغ سبز گوگل برای استفاده نظامی و نظارتی از هوش مصنوعی

سرمقاله همشهری/ ترامپ نسخه 2؛ جدید یا همان همیشگی؟

سرمقاله شرق/ می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

سرمقاله جوان/ «مرگ بر امریکا» مقاومت گفتمانی در برابر استکبار

سرمقاله اعتماد/ دولت؛ زمان امید و اعتماد

قیمت طلا، سکه و ارز 17 بهمن‌ماه 1403؛ تغییر قیمت ها در بازار طلا و سکه، عجیب شد

رویای فرزین برای تسلط بر بازار ارز؛ مرجع سازی نرخ ارز با تشکیل بازار ارز تجاری

در نشست کانون عالی کارگران بازنشسته با نمایندگان مجلس چه گذشت؟

رفع کمبود نیرو در حوزه‌ قضایی فریدونشهر وبویین میاندشت

تشییع پیکر 2 شهید تازه تفحص شده فردا در اصفهان

اصفهان در مقایسه با سایر استان‌ها بیشترین شهر را دارد

پدر شهیدان والامقام «داودی» از مازندران آسمانی شد

نوزدهمین آیین ملی عطرافشانی مزار شهدای ادیان توحیدی در آرامستان کلیمیان تهران برگزار می‌شود

برف و باران کشور را فرا می‌گیرد | هوای تهران همچنان آلوده؛ وضعیت هوای پایتخت نارنجی

رزمایش کمک مومنانه غرفه داران میدان میوه و تره بار یزد

ریزش جزئی تونل دپوی خط 2 متروی اصفهان اصلاح شد

پیش بینی آب و هوای کشور؛ حسابی برف و باران کشور را فرامی‌گیرد

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از عصر امروز

حادثه در خط دو مترو اصفهان/ تونل ریزش کرد

ریزش تونل مترو در اصفهان + جزئیات

بارش برف و باران در راه گیلان

حادثه در خط دو مترو اصفهان/ ریزش جزیی در تونل

دانش‌آموز و کارکنان یک مدرسه کاشان 3 را زندانی آزاد کردند