پرنده خبر داد:
آییننامه اجرایی مقاولهنامه 155 ایمنی و بهداشت شغلی تدوین و تصویب شد/ فعالیت بیش از 25 هزار کمیته حفاظت فنی در سراسر کشور
وزارت رفاه
بزرگنمايي:
پیام سپاهان -
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیرشورای عالی حفاظت فنی از تدوین آییننامه اجرایی مقاولهنامه 155 ایمنی و بهداشت شغلی در اردیبهشتماه امسال توسط شورای عالی حفاظت فنی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و تصویب در هیئت دولت خبر داد و گفت: آییننامه اجرایی مقاولهنامه 155 ایمنی و بهداشت شغلی از فردا، 18 بهمنماه در سراسر کشور لازمالاجراست.
به گزارش مرکز روابطعمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمدرضا پرنده» در نخستین همایش تبیین قرارگاه آموزش ایمنی کار و توانمندسازی کارفرمایان کارگاههای زیر 10 نفر، گفت: جمهوری اسلامی ایران به مقاولهنامه 155 ایمنی و بهداشت شغلی پیوسته است و از 18 بهمنماه امسال این مقاولهنامه در تمامی وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی لازمالاجرا میباشد.
وی افزود: قانون مقاولهنامه 155 ایمنی و بهداشت شغلی توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و پس از تأیید توسط شورای نگهبان، آییننامه اجرایی توسط شورایعالی حفاظت فنی تدوین و توسط وزیر محترم کار به دولت ارسال و پس از طرح در کمیسیونهای فرعی و اصلی دولت در اردیبهشتماه سالجاری در هیئت دولت تصویب شد و به کلیه وزارتخانهها ابلاغ شد.
پرنده بیان کرد: کلیه کارکنان در تمامی مشاغل کشور و در تمامی دستگاههای دولتی، خصوصی و عمومی، مشمول مقاولهنامه 155 ایمنی و بهداشت شغلی میشوند.
وی تأکید کرد: براساس این مقاولهنامه کلیه وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی موظف به ارائه گزارش سالانه در زمینه ایمنی و بهداشت شغلی به وزارت کار هستند و کمیته ملّی راهبردی اجرای آییننامه ایمنی و بهداشت شغلی 155 در وزارت کار تشکیل شده و مدیرانکل مرتبط ایمنی و بهداشت شغلی تمامی وزارتخانهها و شرکای اجتماعی کارفرمای و کارگری عضو این کمیته هستند.
مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یکی از مهمترین برنامههای وزارت کار را نظارت بر حفظ و صیانت نیروی کار و ارتقای ایمنی نیروی کار، اعلام و اضافه کرد: وظیفه ایجاد شرایط ایمن محیط کار براساس ماده 95 قانون کار و فصل چهارم قانون کار برعهده کارفرمایان است و کارفرمایان باید نسبت به تأمین شرایط ایمن کار، تأمین ماشینآلات و تجهیزات ایمن، تهیه وسایل حفاظت فردی استاندارد، آموزش ایمنی به کارگران و نظارت بر انجام کار در شرایط ایمن را انجام بدهند و از طرفی نیروی کار نیز باید با توجه به آموزشهای کسب نموده در حوزه ایمنی موارد ایمنی در کار را رعایت و از وسایل حفاظت فردی که در اختیار وی قرار داده شده، استفاده نماید.
وی خاطرنشان ساخت: تأسیس کمیته حفاظت فنی برای تمامی کارگاههای بالای 25 نفر الزامی است و کارگاههای زیر 25 نفر نیز برحسب شرایط کار باید کمیته حفاظت فنی داشته باشند.
پرنده همچنین از فعالیت بیش از 25 هزار کمیته حفاظت فنی در سراسر کشور خبر داد.
17 بهمن 1402 22:12
کد خبر : 334,810
نظرات بینندگان
-
سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۰:۱۰
-
۳۰ بازديد
-
وزارت رفاه
-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/822092/