پیام سپاهان
از معماری مسجد شیخ لطف‌الله تا فناوری روز دنیا؛ تلفیق هنر و تکنولوژی در سالن اجلاس اصفهان
چهارشنبه 3 ارديبهشت 1404 - 23:05:23
پیام سپاهان - مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان گفت: در پروژه‌ای کم‌نظیر که هنر ایرانی را به رخ می‌کشد و از فناوری‌های روز دنیا بهره می‌برد، سالن اجلاس بین‌المللی اصفهان با الهام از معماری اسلامی، تجهیزات صوتی پیشرفته، خود را برای میزبانی رویدادهایی در سطح جهانی آماده می‌کند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی سلطانی امروز _چهارشنبه سوم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید مدیران اسبق بنیاد تعاون سپاه از پروژه‌های شاخص عمرانی شهرداری اصفهان با اشاره به روند آغاز و اجرای پروژه عظیم احداث مجموعه سالن اجلاس اصفهان اظهار کرد: تصمیم به اجرای پروژه سالن اجلاس در شهر اصفهان از روز نخست با ضرورت بالایی همراه بود؛ چراکه اصفهان، به‌عنوان یکی از شهرهای تاریخی و دارای ظرفیت‌های منحصربه‌فرد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، به‌شدت نیازمند فضایی با کارکردهای بین‌المللی برای میزبانی رویدادهای بزرگ ملی و فراملی بود.
وی افزود: با تصویب هیئت دولت و همراهی آن در تأمین بخشی از بودجه مورد نیاز، پروژه رسماً آغاز شد؛ با این حال از سال‌های 1390 و 1391 به بعد، تمام مسئولیت‌های اجرایی و مالی این پروژه به شهرداری اصفهان واگذار شد.
مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان تأکید کرد: پیشرفت فعلی پروژه که هم‌اکنون قابل مشاهده است، حاصل تلاش و همت شهرداری اصفهان بوده است؛ تلاشی که با بهره‌گیری از توان شرکت‌های مشاور داخلی، مهندسان متخصص و نخبگان فنی کشور، به‌صورت کامل داخلی و بدون وابستگی خارجی پیشرفته است.
سلطانی گفت: طولانی شدن زمان بهره‌برداری از پروژه بی‌ارتباط با مشکلات مالی نیست، اما در عین حال مسائل فنی نیز از جمله عوامل اصلی این تأخیر است.
وی ادامه داد: شرکت طراح پروژه، نقشه‌های اجرایی کامل را تحویل نداد و مشاوران مستقر در پروژه ناچار شدند نقشه‌های فاز اول را به نقشه‌های اجرایی تبدیل کنند که این موضوع، زمان‌بری زیادی به پروژه تحمیل کرد.
مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان تلاش کرده است تا پسوند بین‌المللی که در عنوان این مرکز لحاظ شده، به‌طور کامل محقق شود و الزامات فنی، معماری و کاربردی یک مرکز همایش بین‌المللی را بدون کم‌وکاست فراهم کند که این امر، مستلزم پشتکار، برنامه‌ریزی دقیق و ایستادگی در برابر چالش‌های متعدد بود.
سلطانی با اشاره به مشخصات فیزیکی پروژه گفت: مساحت کل پروژه حدود 72 هکتار است که بخش‌های مختلفی همچون فضای سبز، مسیرهای ارتباطی، ساختمان‌های اقامتی برای استراحت‌های کوتاه‌مدت یا شبانه و سه سالن جانبی با کاربری‌های متنوع در آن پیش‌بینی شده است، همچنین سالنی با کارکرد چندمنظوره در مرکز مجموعه قرار دارد که امکان پذیرایی در زمان برگزاری همایش‌ها را نیز دارد.
وی افزود: یکی از سالن‌ها برای برگزاری نمایشگاه‌ها یا کارگاه‌های جانبی طراحی شده و سالن دیگر، با قابلیت استفاده به‌عنوان سالن سینما، امکان ارائه (پرزنتیشن) را برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌کند.
مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان با اشاره به وجود 12 فضای موسوم به «میتینگ‌روم» یا اتاق‌های ملاقات دوجانبه که در قسمت ورودی مجموعه تعبیه شده‌اند و هدف آن‌ها تسهیل ملاقات میان شرکت‌کنندگان در حاشیه همایش‌ها است، تاکید کرد: قرینه این فضا در ضلع دیگر سالن نیز ساخته شده که مجموع ظرفیت این فضاها را به 24 اتاق می‌رساند.
سلطانی با اشاره به ظرافت‌های هنری پروژه گفت: شیشه‌هایی که در طراحی داخلی استفاده شده‌اند، دارای تزئینات منحصر به‌فرد مسی هستند که برای نخستین بار در کشور در این ابعاد اجرا شده و این طرح‌ها با هدایت استاد فرشچیان و همکاری استاد جلیل‌زاده طراحی شده‌اند و توسط شرکت‌های معتبر داخلی از جمله شرکت سایران ساخته و نصب شده است.
وی ادامه داد: این شیشه‌ها نه تنها از نظر زیبایی‌شناسی منحصر به‌فرد است، بلکه از نظر جذب نور، کنترل حرارت و مشخصات فنی نیز در سطح بسیار بالایی قرار دارند.
مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان با اشاره به سالن اصلی مجموعه خاطرنشان کرد: طراحی اولیه سالن اصلی در سال 1389 توسط شرکت اپکینز انگلستان، یکی از برترین شرکت‌های بین‌المللی در حوزه سالن‌سازی انجام شد و این سالن دارای ظرفیت 1200 نفر در طبقه همکف است، همچنین چهار جایگاه 300 نفره در مقابل این سالن تعبیه شده که ظرفیت کلی را به 2400 نفر می‌رساند.
سلطانی با اشاره به امکانات خاص سالن گفت: اتاق‌های ترجمه همزمان برای پنج زبان زنده دنیا در این سالن پیش‌بینی شده‌اند و هم‌اکنون مراحل نصب تجهیزات صوتی پیشرفته در حال اجرا است، همچنین سیستم صوتی نصب‌شده، از پیشرفته‌ترین تجهیزات موجود در کشور است که توسط شهرداری اصفهان خریداری و توسط شرکت‌های داخلی طراحی و اجرا شده است.
وی درباره نوآوری‌های فنی پروژه اضافه کرد: سن سالن برای نخستین بار در کشور به‌صورت متحرک طراحی شده و امکان بالا و پایین رفتن دارد؛ این ویژگی، انعطاف‌پذیری بسیار بالایی را در چیدمان‌های متنوع مراسم فراهم می‌آورد.
مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان تصریح کرد: الگوی طراحی سقف که برگرفته از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله است، توسط یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان اصفهانی طراحی، ساخته و نصب شده است و در بخش اعلام و اطفای حریق نیز از پیشرفته‌ترین تجهیزات و برندهای جهانی استفاده شده است.
سلطانی اظهار داشت: در تمام اجزای این پروژه، از متریال‌ها تا صندلی‌ها، مباحث آکوستیکی، مقاومت در برابر سایش و استانداردهای ایمنی، نهایت دقت و وسواس به‌خرج داده شده است.
وی افزود: مسئله اصلی، بهره‌برداری صحیح از این مجموعه است؛ چراکه این پروژه با بودجه عمومی مردم ساخته شده و باید به‌گونه‌ای مورد استفاده قرار گیرد که برای شهر اصفهان و کشور افتخارآفرین باشد.
مدیر نگهداری و تعمیرات سالن اجلاس و همایش‌های بین‌المللی اصفهان تأکید کرد: امیدواریم هرچه زودتر شاهد بهره‌برداری کامل از این پروژه بزرگ و ملی باشیم تا بتوانیم میزبانی شایسته برای رویدادهای بزرگ داخلی و بین‌المللی باشیم.
کد خبر 860291

http://www.sepahannews.ir/fa/News/959847/از-معماری-مسجد-شیخ-لطف‌الله-تا-فناوری-روز-دنیا؛-تلفیق-هنر-و-تکنولوژی-در-سالن-اجلاس-اصفهان
بستن   چاپ