پیام سپاهان - دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد به عنوان یکی از پیشگامان جذب دانشجویان بینالملل در ایران، با ارائه امکانات آموزشی و رفاهی مدرن، توانسته است محیطی پویا و بینالمللی برای دانشجویان از سراسر جهان فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد، به عنوان یکی از معتبرترین مراکز علمی ایران، توانسته است با جذب دانشجویان بینالمللی، جایگاه ویژهای در عرصه آموزش عالی کسب کند.
این دانشگاه در عین حال که محیط علمی - پژوهشی پویا را در اختیار دانشجویان قرار میدهد، فرصتی منحصر به فرد برای تعامل میان فرهنگها و گسترش افقهای علمی فراهم کرده است. با توجه به رشد روزافزون همکاریهای بینالمللی در حوزه آموزش، دانشگاه آزاد نجفآباد با ارائه امکانات آموزشی، برنامههای تحصیلی متنوع و حمایتهای ویژه، بستری مناسب برای دانشجویان خارجی ایجاد کرده تا جایی که امروزه دانشجویانی از کشورهای مختلف، از جمله عراق، افغانستان، پاکستان، سوریه و کشورهای حوزه خلیج فارس، در این دانشگاه حضور دارند.
یکی از مهمترین ویژگیهای دانشگاه آزاد نجفآباد، حمایت از دانشجویان بینالمللی از طریق خدمات آموزشی و رفاهی گسترده است، این دانشگاه با برگزاری دورههای آموزش زبان فارسی، ارائه مشاورههای تحصیلی و ایجاد محیطی دوستانه و پویا، تلاش میکند تا دانشجویان خارجی به راحتی با فضای آموزشی و فرهنگی ایران سازگار شوند، علاوه بر این امکانات رفاهی همچون خوابگاههای مجهز، کتابخانههای پیشرفته و برنامههای فرهنگی به دانشجویان این فرصت را میدهد تا علاوه بر تحصیل، با فرهنگ و سنت ایرانی آشنا شوند.
حضور دانشجویان بینالمللی در دانشگاه آزاد نجفآباد تنها یک فرصت آموزشی نیست؛ بلکه پلی برای ارتباط میان فرهنگها و تبادل ایدهها است، دانشجویان از کشورهای مختلف با همکاری در پروژههای تحقیقاتی، برگزاری رویدادهای فرهنگی و تعامل با یکدیگر، تجربهای غنی و متفاوت را از زندگی دانشگاهی کسب میکنند. این محیط چند فرهنگی موجب افزایش سطح علمی دانشگاه شده و نقش مهمی در توسعه همکاریهای بینالمللی و ارتقای دیپلماسی علمی ایفا کرده است.
دانشگاه آزاد نجفآباد، با نگاه به آینده و تعهد به گسترش تعاملات جهانی، در مسیر تبدیلشدن به یک قطب علمی بینالمللی گام برداشته و در تلاش است تا با جذب نخبگان علمی از سراسر جهان، بستری مناسب برای پژوهش و نوآوری فراهم کند و زمینهساز ارتقای سطح دانش و ارتباطات علمی بینالمللی شود.

آوید آوخ عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده بینالملل دانشگاه آزاد واحد نجف آباد در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و سیاستهای کلان نظام آموزشی کشور، بینالمللی سازی را از خرداد سال 1398 با راهاندازی دفتر جذب و هدایت دانشجویان غیر ایرانی شروع کرد.
وی افزود: این دانشگاه مجوزهای لازم همچون مجوز پذیرش دانشجوی غیر ایرانی از وزارت علوم و مجوز پذیرش دانشجویان عراقی را اخذ کرد و در آبان سال 1401 دانشکده بینالملل را راهاندازی کردیم و در حال حاضر دانشگاه نجف آباد به دانش شهر ایران معروف است، زیرا معتقدیم که یک شهر دانشگاهی را در این مکان داریم که دارای 1500 دانشجوی غیر ایرانی از چند کشور مختلف است، اما با توجه به پتانسیلها و ظرفیتهایی که این دانشگاه دارد، همچون برخورداری از بیش از 300 عضو هیئت علمی تمام و اعضای مجرب و کادر پرسنل دانشگاه، برخورداری از 12 دانشکده، 12 مرکز تحقیقاتی، برخورداری از پارک علم و فناوری مراکز رشد، برخورداری از فضای آموزشی پژوهشی مناسب و تسهیلات دانشجویی، این پتانسیل وجود دارد که در گام نخست افزایش صددرصدی دانشجو داشته باشیم و این ظرفیت را تا 3000 دانشجو هم افزایش دهیم.
رئیس دانشکده بینالملل دانشگاه آزاد واحد نجف آباد گفت: دانشگاه سه سیاست در پیش گرفته است که این سیاستها کمیت خیلی دارد اما در کیفیت از اهمیت دو چندانی برخوردار است، به همین دلیل هیچ وقت دنبال جذب هیجانی دانشجویی غیر ایرانی نیستیم، اما متناسب با امکانات و ظرفیتها به دنبال جذب دانشجو هستیم.
آوخ ادامه داد: مسئله دوم تنوع بخشیدن به ملیت دانشجویان غیر ایرانی است، ما با این امر مهم به دنبال توسعه و همکاریهای بینالمللی با دانشگاههای معتبر دنیا هستیم.
وی ادامه داد: به طور کلی وقتی که دانشجویان بینالملل وارد یک کشور میشوند با چالشهایی روبهرو هستند که این امر برای دانشجویان غیر ایرانی شاغل بیشتر است؛ شاید یکی از ابتداییترین چالشها، چالش زبان فارسی باشد، زیرا بیشتر دانشجویان غیر ایرانی در بدو ورود هیچ شناختی نسبت به زبان فارسی ندارند.
رئیس دانشکده بینالملل دانشگاه آزاد واحد نجف آباد توضیح داد: راه حل این چالش این است که در بدو ورود دانشجو و قبل از اینکه دانشجو تحصیلات آکادمیک را شروع کند، دورههای آموزش زبان فارسی گذاشته شود. مجموع دورههای آموزش زبان فارسی که دانشجو قبل از تحصیل و در حین تحصیل سپری میکند بالغ بر 480 ساعت است که در سه سطح مختلف ابتدایی، میانی و دوره تکمیلی است.
آوخ بیان کرد: دانشجویان خارجی در دانشگاه آزمون بسندگی زبان فارسی میدهند تا این اطمینان حاصل شود که دانشجو به زبان فارسی مسلط شده است، اما سعی میکنیم که با برنامههای جانبی، پلتفرمهای چند زبانهای که در نظر گرفته شده است، سایت و کانالهای چند زبانهای که وجود دارد این شکاف را پوشش دهیم، سعی بر این است که کلاسهای زبان فارسی قوی برای دانشجویان برگزار شود تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم.
وی تصریح کرد: در آبان 1401، دانشکده بینالملل با هدف تسهیل امور اداری دانشجویان غیرایرانی و متمرکز کردن این امور در یک فضای یکپارچه راهاندازی شد، در این دانشکده، همه امور اداری شامل مالی، آموزشی، پژوهشی، پذیرش دانشجویان و آموزش زبان فارسی در یک مکان متمرکز انجام میشود تا دانشجویان نیازی به مراجعه مکرر به بخشهای مختلف دانشگاه نداشته باشند، همچنین کارشناسان عربزبان و انگلیسیزبان در این دانشکده حضور دارند تا راهنماییهای لازم را به دانشجویان ارائه دهند.
به گزارش ایمنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد با راهاندازی دانشکده بینالملل در آبان 1401، گام بزرگی در راستای تبدیلشدن به یک قطب علمی بینالمللی برداشته است، این دانشکده با متمرکز کردن امور مختلف دانشجویان غیرایرانی در یک فضای یکپارچه، چالشهای دسترسی پراکنده را برطرف کرده و با ارائه خدمات تخصصی (از جمله دورههای 480 ساعتی آموزش زبان فارسی، مشاورههای چندزبانه و حمایتهای رفاهی) به دانشجویان بینالمللی، زمینهساز سازگاری آنها با فضای علمی و فرهنگی ایران شده است.
استراتژیهای کلیدی دانشگاه شامل تأکید بر کیفیت، تنوع ملیتی دانشجویان و گسترش همکاریهای بینالمللی با مراکز علمی معتبر جهان است و با وجود پتانسیل جذب 3000 دانشجوی خارجی، این دانشگاه با بهرهمندی از 300 عضو هیئت علمی مجرب، 12 دانشکده و مرکز تحقیقاتی و زیرساختهای پیشرفته، به عنوان «دانششهر ایران» شناخته میشود که ترکیبی از آموزش پژوهشمحور، نوآوری و تعامل فرهنگی را ارائه میدهد.
کد خبر 859750
http://www.sepahannews.ir/fa/News/959780/دانش-شهر-ایران؛-مقصدی-نوین-برای-دانشجویان-بینالملل