پیام سپاهان - شهر سخت افزار / در جریان یک دادگاه در آمریکا، مشخص شد که گوگل برای نصب پیش فرض اپلیکیشنهای هوش مصنوعی Gemini روی گوشیهای گلکسی، ماهانه مبالغ هنگفتی به سامسونگ پرداخت میکند، رقمی که دادستانها آن را غیرقابل تصور توصیف کردهاند. به نظر میرسد گوگل برای سلطه بیشتر بر دنیای هوش مصنوعی و موتورهای جستوجو حاضر است هر کاری انجام دهد. جزئیات بیشتر را در شهر سخت افزار دنبال کنید.
شراکت میلیاردی گوگل و سامسونگ به بهانه هوش مصنوعی
به گزارش sammobile، همکاری گوگل با تولیدکنندگان موبایل چیز تازهای نیست، اما آن چه که در دادگاه وزارت دادگستری آمریکا فاش شد چیزی بیشتر از یک همکاری ساده را نشان میدهد. بر اساس اسناد ارائه شده از یک توافق، گوگل هر ماه مبلغ قابل توجهی به سامسونگ پرداخت میکند تا اپلیکیشن هوش مصنوعی Gemini به صورت پیش فرض روی گوشیهای گلکسی نصب شود، توافقی که تا سال 2028 هم قابل تمدید است.

بازار
![]()
گوگل با این پرداختها به دنبال حفظ تسلط خود بر فضای جستوجوی آنلاین و هدایت کاربران به اکوسیستم گوگل از طریق هوش مصنوعی جمینای است. از آنجا که سامسونگ هم سهم بزرگی از بازار جهانی موبایل را در اختیار دارد، این همکاری برای گوگل یک فرصت طلایی است تا میلیونها کاربر را به استفاده از خدماتش ترغیب کند.
گوگل مجبور میشود Chrome را بفروشد؟
وزارت دادگستری آمریکا معتقد است که گوگل با استفاده از پرداختهای سنگین، به طور ناعادلانهای سلطه خود را در فضای جست و جوی اینترنتی و هوش مصنوعی حفظ کرده و به نوعی در حال سواستفاده است.
وکیل وزارت دادگستری دیوید دالکویست اعلام کرد که این نوع همکاریها حتی اگر با رضایت طرفین هم باشد، عملا مانع رشد رقبای جدید میشود. او هشدار داد که هوش مصنوعی نباید ابزاری برای تثبیت انحصار گوگل و جذب کاربران به سوی خدمات این شرکت باشد.
در پرونده قبلی علیه گوگل در سال 2024، دادگاه تشخیص داد که پرداخت میلیاردی به سامسونگ برای نصب پیش فرض موتورهای جست و جوی گوگل خلاف قوانین است و حالا اضافه شدن Gemini به این معادله اوضاع را پیچیدهتر کرده و احتمال دارد دادگاه گوگل را مجبور کند که Chrome را بفروشد یا فعالیتهایش در حوزه هوش مصنوعی را محدود کند.
همکاری استراتژیک یا انحصار غیرقانونی؟
همکاری گوگل با سامسونگ برای نصب پیش فرض Gemini روی دستگاههای گلکسی در نگاه اول ممکن است فقط یک معامله سودآور برای هر دو طرف بنظر برسد. سامسونگ پولش را میگیرد و گوگل هم نفوذ گستردهتری در بازار موبایل پیدا میکند تا بتواند سرویسهای هوش مصنوعی خود را تقویت کند. اما از دید قانونی ماجرا به این سادگی نیست.
دادگاههای آمریکا به دنبال شکستن زنجیره انحصار گوگل هستند و حالا که هوش مصنوعی نقش حیاتیتری در جلب نظر کاربران پیدا کرده است، نهادهای نظارتی نمیخواهد گوگل به کمک پیش فرض بودن به بازار مسلط شود.
اگر دادگاه آمریکا بتواند گوگل را مجبور به عقب نشینی کند، ممکن است آینده هوش مصنوعی و موتورهای جستوجو در گوشیهای اندرویدی آزادتر و متنوعتر شود. اما اگر گوگل موفق شود که این مانع قانونی را پشت سر بگذارد، احتمالا در آینده گوگل همه بخشهای تلفن شما را تصرف کند.
http://www.sepahannews.ir/fa/News/959507/گوگل-برای-نصب-جمینای-روی-گوشیهای-گلکسی-میلیاردها-دلار-خرج-میکند!