پیام سپاهان
شاد صدای مجلسی‌ها را هم درآورد / ترجیح معلم‌ها پلتفرم‌های خارجی است
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 16:10:49
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، با توجه به مشکلات گسترده‌ای که در زمینه آموزش مجازی و زیرساخت‌های پلتفرم شاد وجود دارد، به نظر می‌رسد که نیاز فوری به بازنگری و اصلاحات بنیادین در سیستم آموزشی کشور به‌ویژه در شرایط آموزش آنلاین وجود دارد. در پی این مشکلات، در روز گذشته در نشست علنی مجلس شورای اسلامی53 نماینده به وزیر آموزش و پرورش تذکر داده‌اند.
روح‌الله متفکرآزاد، نماینده تبریز، به همراه 52 نفر از نمایندگان دیگر، در تذکری رسمی از وزیر آموزش و پرورش خواسته‌اند که هرچه سریع‌تر به مشکلات زیرساخت‌های آموزش مجازی و نرم‌افزار شاد رسیدگی کند. این تذکر به‌ویژه به ضعف‌های فنی و عدم کارایی شاد در روند آموزش مجازی اشاره دارد که تأثیرات منفی بر کیفیت یادگیری دانش‌آموزان داشته است. سحر بیات کارشناس حوزه تعلیم و تربیت معتقد است که یکی از ایرادات «شاد» این است که همه چیز در بستر این پلتفرم به یک ارتباط یک‌طرفه‌ی بی‌ثمر تبدیل شده است. وی در این باره به ایسکانیوز گفت: آموزش فقط انتقال دانش نیست؛ مدارس مسئول پرورش فرزندان کشورمان هستند؛ مسئول آموزش مهارت‌هایی مانند کار گروهی، مهارت‌های اجتماعی، تعامل با معلمان و همکلاسی‌ها. آموزش آنلاین تقریباً هیچ تأثیری بر این متغیرهای روانشناختی و جامعه‌شناختی ندارد. بچه‌ها به‌صورت مجازی در کلاس حاضر می‌شوند، معلم تکلیف را ارسال می‌کند، و همه چیز به یک ارتباط یک‌طرفه‌ی بی‌ثمر تبدیل می‌شود. نه کار گروهی شکل می‌گیرد، نه تعاملی، و نه آنچه معلم برای تربیت دانش‌آموز به آن نیاز دارد.
کارشناس در ادامه گفت: پلتفرم شاد صرفاً برای ارسال فایل‌های تصویری یا ویدیویی به دانش‌آموزان طراحی شده است. این ابزار نمی‌تواند ارتباط معناداری ایجاد کند و فرایند یادگیری را بهبود بخشد. من به عنوان معلمی که در دوران کرونا و روزهای تعطیلی آموزش حضوری از این پلتفرم استفاده کرده‌ام معتقدم آموزش مجازی با وجود مشکلات برنامه شاد و اینترنت کشور، بی‌اثر، وقت‌گیر و سطحی است.
وی افزود: باید این مسئله را بررسی کنیم که آموزش آنلاین یا آموزش مبتنی بر تکنولوژی، چقدر در فرایند یادگیری مؤثر است. تحقیقات نشان داده که یادگیری از طریق تکنولوژی، تأثیر معناداری بر متغیرهای شناختی و فراشناختی دانش‌آموزان ندارد. حتی بر سطح دانش و برخی شاخص‌های فراشناختی نیز تأثیرگذار نبوده است.
کاستی‌های شاد درآموزش کارشناس با اشاره به افت تحصیلی شدید دانش‌آموزان در سال‌های‌گذشته که آموزش به صورت مجازی صورت می‌گرفت گفت: با شروع آموزش مجازی در دوران کرونا اثرات منفی آن به وضوح روی دانش‌آموزان دیده می‌شود. حضور و غیاب مجازی، استرس بی‌معنای ارتباط ناموفق، و عدم مشارکت واقعی در کلاس تاثیرات روانی منفی بر دانش‌اموزان دارد . از نظر تحصیلی نیز شاهد افت شدید دانش‌آموزان هستیم مثلاً معدل امتحانات نهایی در رشته‌های تجربی، ریاضی و انسانی به 9 یا 10 رسیده است. این اتفاق تصادفی نیست و نتیجه‌ی سال‌ها آموزش ناکارآمد است.
وی تاکید کرد: امسال در رتبه‌بندی جهانی آزمون تیمز، ایران سه پله سقوط کرد و حتی از کشورهایی مانند آنگولا عقب‌تر هستیم. این نتیجه‌ مستقیم آموزش مجازی بی‌کیفیت است. دانش‌آموزی که کلاس اول بود، اکنون چهارم ابتدایی است و با پایه‌ای ضعیف وارد مراحل بالاتر می‌شود. ابزار این آموزش ناکارآمد هم همان پلتفرم شاد است که حتی در روزهای پرترافیک، امکان آپلود ساده‌ترین فایل‌ها را هم ندارد.
بیات توضیح داد: به عنوان یک مادر، این آموزش را پیگیری نمی‌کنم. حتی ارسال تکالیف ساده‌ را نیز می‌توان از طریق دیگر پیام‌رسان‌ها انجام داد و نیازی به شاد نیست. اما مشکل اصلی برای خانواده‌های کم‌سواد یا بی‌سواد است که نمی‌توانند از عهده‌ی این فناوری برآیند. علاوه بر این، قرار دادن گوشی در اختیار کودکان، خود چالش‌های امنیتی و اخلاقی دارد. هرچند دانش‌آموزان ابتدایی کمتر در معرض خطر هستند، اما نوجوانان به راحتی به فضای نامحدود مجازی دسترسی پیدا می‌کنند.
محمد حافظ حسینی دانش‌آموز پایه نهم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز درباره‌ پلتفرم شاد و اختلالات آن توضیح می‌دهد: در روزهایی که مدارس تعطیل هستند و کلاس‌ها در شاد برگزار می‌شوند، شاد به طور مداوم دچار قطعی می‌شود. در بعضی مواقع معلمان حتی برای ارسال عکس و فیلم هم دچار مشکل هستند. در مواقعی هم که تدریس اساتید به صورت پخش زنده است، در اکثر مواقع در اواسط تدریس، معلم با قطعی صدا و گاهی قطعی تصویرمواجه می‌شود.
استفاده‌ میلیون‌ها دانش‌آموز و معلم به صورت هم‌زمان از این برنامه، ترافیک اینترنت، قطعی و اختلال مکرر در شاد، باعث نارضایتی معلمان و دانش‌آموزان از این برنامه شده است. دانش آموزان ترجیح می‌دهند به جای شاد از پلتفرم‌های خارجی استفاده کنند.
خبرنگار: مهدیه امجدیان
انتهای پیام /

پیام سپاهان


http://www.sepahannews.ir/fa/News/958986/شاد-صدای-مجلسی‌ها-را-هم-درآورد---ترجیح-معلم‌ها-پلتفرم‌های-خارجی-است
بستن   چاپ