پیام سپاهان
ضرورت توانمندسازی مادران و خودمراقبتی / تغییر رفتار در گرو افزایش سواد سلامت افراد است
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 14:27:25
پیام سپاهان - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: اگر بخواهیم جامعه‌ای سالم داشته باشیم، باید تغییر رفتار ایجاد شود که مستلزم تغییر نگرش و در گرو افزایش سواد سلامت افراد است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمید گله‌داری امروز _دوشنبه یکم اردیبهشت_ درباره هفته سلامت در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه هر سال شعاری برای روز جهانی بهداشت در نظر گرفته می‌شود و بر اساس شعار مطرح شده، فعالیت‌ها و اقداماتی مد نظر قرار می‌گیرد، اظهار کرد: از چند سال قبل، هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت مد نظر قرار گرفته می‌شود تا به فعالیت‌ها به صورت گسترده‌تر پرداخته و برنامه‌های مد نظر، جاری شود.
وی افزود: شعار مطرح شده در سال جاری، «سرآغازی سلامت، آینده‌ای سرآمد» است که شعار مطرح شده بر نقش سلامت در دوران بارداری و نوزادی تاکید دارد تا آینده‌ای سالم برای جامعه تضمین شود و اهمیت این شعار تأکیدی بر نقش سلامت در دوران بارداری و نوزادی دارد تا آینده‌ای سالم برای جامعه تضمین شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: اگر بخواهیم جامعه‌ای سالم داشته باشیم، باید تغییر رفتار ایجاد شود که مستلزم تغییر نگرش و در گرو افزایش سواد سلامت افراد است و اصحاب رسانه در این امر جایگاه ویژه‌ای دارند.
گله‌داری ادامه داد: «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، شعار نخستین روز این هفته و یکی از اولویت‌های مهم کشور است، از سال 1384 پزشکی خانواده روستایی آغاز شد و سال جاری تقویت و تکمیل این طرح به ویژه در ارجاع به سطح دو مد نظر قرار گرفته و اقدامات خوبی انجام شده است و در فاز اول، نظام ارجاع روستایی به شهرها تسری خواهد یافت.
وی گفت: «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم»، «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت و نسل توانمند»، «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت»، «ورزش همگانی و سلامت همگانی»، «مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، واکسیناسیون و آینده امیدبخش» و «نه به تصادف، آری به زندگانی»، شعار روزهای هفته سلامت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه معرفی خدمات سلامت به ویژه در سلامت مادران نوزادان و کودکان است، اضافه کرد: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است و در رده‌های سنی مختلف بسته‌های خدمتی متفاوتی ارائه می‌شود که بسیاری افراد از این خدمات اطلاعی ندارند و انتظار می‌رود درباره این بسته‌های تدوینی حداقل در حوزه سلامت مادران و نوزادان اطلاع‌رسانی شود.
گسترش پوشش واکسیناسیون در کشور نیازمند فرهنگ‌سازی است گله‌داری با بیان اینکه در حوزه مرتبط با شعار محیط سالم برای سلامت مادران و کودکان، یکی از مشکلات موجود آلودگی هوا است، افزود: یکی از موضوعاتی که مورد تاکید است، نصب اپلیکیشن محیط زیست روی تلفن همراه محسوب می‌شود تا در روزهای دارای هوای آلوده، مادران باردار و کودکان در فضای باز حضور پیدا نکنند.
وی با اشاره به اینکه تلاش بر این است که آلودگی هوا با کنترل منابع ثابت و متحرک در استان کنترل و از تأثیرگذاری عوارض آلودگی هوا بر مادران باردار و کودکان پیشگیری شود، تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که به منظور ارتقای سلامت مد نظر قرار دارد، جمع‌آوری پلاستیک‌ها، نایلون‌ها و ظروف یک‌بار مصرف از تمام فروشگاه‌ها است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه انتظار می‌رود پویش نه پلاستیک و ظروف یک‌بار مصرف غیراستاندارد اجرایی شود، ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از موضوعات جدی در کشور، سالمندی جمعیت و جوانی است و طرح آمایش امید در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت مد نظر قرار گرفته است.
گله‌داری گفت: پس از تصویب قانون فرزندآوری و جوانی جمعیت، قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه تشکیل شد و توجه به این قانون و حرکت در راستای آن باید در تمام دستگاه‌های اجرایی استان و کشور مد نظر قرار گیرد.
وی اضافه کرد: توانمندسازی مادران و خودمراقبتی از جمله دیگر موضوعات حائز اهمیت است، چراکه بسیاری اوقات افراد از این امر غافل می‌شوند و زمانی به کادر درمان مراجعه می‌کنند که زمان طلایی برای بهداشت و درمان گذشته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه سال گذشته دو واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سبد واکسیناسیون اضافه شد، افزود: در امر گسترش پوشش واکسیناسیون در کشور نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم و برخی افراد به بهانه‌های مختلف در حال ترویج واکسن‌گریزی در فضای مجازی هستند که باید در این راستا اقدامات لازم مد نظر قرار گیرد.
گله‌داری با اشاره به اینکه وظیفه داریم در خصوص پویش نه به تصادف اقدامات بیشتر و در حوزه حوادث ترافیکی مراقبت‌های بیشتری داشته باشیم، تصریح کرد: مراقبان سلامت، بار اصلی مراقبت را در شهرها برعهده دارند و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اهمیت ویژه‌ای برای کارشناسان حوزه بهداشت قائل است.
وی با اشاره به مشاوره‌های پزشکی ارائه شده به منظور پیشگیری از سقط عمدی جنین در مراکز بهداشتی و مراکز مردمی نفس ادامه داد: از 663 جنین که مادران آنها به مراکز مشاوره‌ای ارجاع شده‌اند، 240 نوزاد متولد شده است و سایر مادران باردار نیز در حال طی کردن دوران بارداری خود هستند.
کد خبر 859561

http://www.sepahannews.ir/fa/News/958941/ضرورت-توانمندسازی-مادران-و-خودمراقبتی---تغییر-رفتار-در-گرو-افزایش-سواد-سلامت-افراد-است
بستن   چاپ