پیام سپاهان
خبرنگار اسرائیلی: در تیم ترامپ بر سر مذاکره با ایران چه می‌گذرد
پنجشنبه 28 فروردين 1404 - 15:24:24
پیام سپاهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایطی که رئیس‌جمهور ایالات متحده پرونده هسته‌ای ایران را روی میز کاخ سفید قرار داده، به نظر می‌رسد در تیم امنیت ملی او بر سر بهترین راه برای مواجهه با این موضوع اختلاف نظر وجود دارد.
به نوشته باراک راوید، گزارش‌گر آکسیوس، دونالد ترامپ‌رئیس‌جمهور ایالات متحده در حالی که مذاکره‌کنندگانی را برای دستیابی به یک توافق مامور کرده، بمب‌افکن‌های B-2 و ناوهای هواپیمابر را برای پلن بی به خاورمیانه اعزام کرده است.
با این حال مقامات ایالانت متحده بر سر این‌که کدام مسیر انتخاب شود دچار اختلاف نظر هستند. با این همه، آن‌ها با در این ایده مشترکند که بدون توافق، احتمالاً جنگ رخ خواهد داد.
یک مقام آمریکایی که از مذاکرات داخلی دولت آمریکا آگاه است به آکسیوس گفت: «سیاست ایران خیلی واضح نیست، عمدتاً به این دلیل که هنوز در حال بررسی و ارزیابی است».
در این شرایط، روز دوشنبه ترامپ نشستی در اتاق وضعیت کاخ سفید با موضوع ایران و با حضور مشاوران ارشد خود برگزار کرد. این مقام آمریکایی گفت: «رویکردهای متفاوتی وجود دارد، اما آن ها بر سر یکدیگر فریاد نمی‌زنند». کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید به آکسیوس گفت: «رئیس‌جمهور افتخار می‌کند که تیمی با دیدگاه‌های متفاوت دارد. او به همه آن‌ها گوش می‌دهد و در نهایت تصمیمی را می‌گیرد که فکر می‌کند به نفع مردم آمریکا است».
به نوشته راوید، یکی از این اردوگاه‌ها که به طور غیررسمی توسط معاون رئیس‌جمهور، جی دی ونس، رهبری می شود. او معتقد است که راه‌حل دیپلماتیک هم ارجح و هم ممکن است و ایالات متحده باید آماده سازش برای تحقق آن باشد. یکی دیگر از مقامات آمریکایی گفت ونس به شدت در بحث سیاست ایران درگیر است.
این اردوگاه همچنین شامل استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در امور خاورمیانه و ماینده ایالات متحده در دور اول مذاکرات با ایران، و وزیر دفاع، پیت هگست است -این در حالی است که هگست پیش از این مواضع تندر علیه تهران اتخاذ کرده بود. آن‌ها هم‌چنین حمایت تاکر کارلسون را دارند. 
این گروه نگران است که حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، سربازان آمریکایی در منطقه را در معرض آسیب قرار دهد. آن‌ها همچنین استدلال می‌کنند که یک درگیری جدید در منطقه باعث می شود قیمت نفت در یک زمان حساس برای اقتصاد ایالات متحده افزایش یابد.
مقامات آمریکایی می‌گویند که اردوگاه دیگر که شامل مایک والتز، مشاور امنیت ملی و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه است. آن‌ها به شدت نسبت به نیات ایران مشکوک هستند و به احتمال موفقیت توافقی که به طور قابل توجهی برنامه هسته‌ای ایران را به عقب می‌اندازد، بسیار بدبین است. سناتورهای نزدیک به ترامپ مانند لیندسی گراهام و تام کاتن نیز همین دیدگاه را دارند.
این اردوگاه بر این پندار است که ایران ضعیف‌تر از همیشه است، و بنابراین، ایالات متحده نباید مصالحه کند، بلکه اصرار داشته باشد که تهران برنامه هسته‌ای خود را به طور کامل از بین ببرد - و یا باید مستقیماً به ایران حمله کند یا اگر این کار را نکردند، باید از حمله اسرائیل حمایت کند.
شاهین‌های ضدایرانی مانند مارک دوبوویتز، مدیر عامل بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، به شدت برای این رویکرد لابی می کنند. دوبوویتز به آکسیوس گفت: «رئیس جمهور زمانی توافق اوباما در سال 2015 را به شدت ناقص خواند. اکنون سوال این است که آیا او هنوز به آن اعتقاد دارد یا خیر».
یکی دیگر از مخالفان برجسته دیپلماسی با ایران، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است. مقامات آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند که سفر هفته گذشته نتانیاهو به کاخ سفید پر تنش بود، به ویژه زمانی که او و ترامپ درباره ایران گفت‌وگو کردند. یکی از مقامات با اشاره به کنفرانس مطبوعاتی که در آن ترامپ مذاکرات ایران را فاش کرد و نتانیاهو به وضوح ناراحت بود، گفت: «رئیس‌جمهور به نوعی از از این ماجرا لذت برد. همان پویایی که در ملاء عام دیدید همان چیزی است که در خلوت اتفاق افتاد». این مقام گفت: «ترامپ و بی بی در موضوع حمله نظامی به ایران مسائل را بسیار متفاوت می‌بینند. برخی در «اردوگاه توافق» نیز اصرار نتانیاهو مبنی بر اینکه ایران باید کل برنامه هسته‌ای خود را تحت هر توافقی حذف کند، غیرواقعی می‌دانند».
بازار

http://www.sepahannews.ir/fa/News/957705/خبرنگار-اسرائیلی--در-تیم-ترامپ-بر-سر-مذاکره-با-ایران-چه-می‌گذرد
بستن   چاپ