پیام سپاهان - زومیت / وزیر ارتباطات در حاشیهی جلسهی هیات دولت از برداشته شدن گامهای بعدی رفع فیلترینگ و افزایش تعرفهی اپراتورها صحبت کرد.
وزیر ارتباطات در حاشیهی جلسهی هیات دولت اعلام کرد گامهای بعدی رفع فیلترینگ با نگاه همگرایی برداشته میشود و افزایش تعرفهی اپراتورها، بدون تاثیر در سبد هزینهی مردم خواهد بود.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیهی جلسه امروز (27 فروردین 1404) هیات دولت، دربارهی رفع فیلتر پلتفرمهای خارجی گفت: «همانطور که پیشتر اعلام کرده بودیم، مردم امسال شاهد گامهای بعدی خواهند بود. نگاه دولت چهاردهم، ایجاد همگرایی بین نگاههای مختلف است اما فرآیند مذاکرات زمانبر است.»
بازار
![]()
او دربارهی افزایش تعرفهی اینترنت افزود: «امروز وضعیت اقتصادی اپراتورها بهطور کلی مناسب توسعه نیست. طراحیهایی انجام شده که هزینههای آن در سبد هزینهی مردم قرار نگیرد. در بهینهسازی و بهرهوری برنامههایی داریم که بعد از نهاییشدن، اعلام خواهیم کرد.»
افزایش قیمت به صورتی که تعرفهها زندگی مردم را بهطور مستقیم تحت تاثیر قرار دهد، در دستور کار نیست.- ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
وزیر ارتباطات دربارهی تاثیر ناترازی انرژی بر حوزهی ارتباطات به «دنیای اقتصاد» گفت: «تجهیزات مخابراتی وابستگی کامل به زیرساختهای انرژی و برق دارد. بنابراین اتفاقاتی که در حوزهی برق و ناترازی انرژی میافتد، حتما حوزهی ارتباطات را هم تحت تاثیر قرار میدهد. وقتی اختلالاتی بهواسطهی ناترازی رخ میدهد، بسیاری از شئون زندگی مردم مانند آموزش، درمان، پرداخت و کسبوکار آنها تحت تاثیر قرار میگیرد.»
هاشمی دربارهی برنامهی وزارت ارتباطات برای کمک به رفع ناترازیهای انرژی گفت: «کمک به ناترازی انرژی در دستور وزارت ارتباطات قرار دارد. یک طرح جامع ملی با نگاه هوشمندسازی داریم که نهایی شده است. این طرح در شورای سران مطرح شده و در کمیسیون انرژی و کمیسیون صنعت مجلس هم ارائه و فرآیند اجرایی آن آغاز شده است. امیدواریم با سرعت بتوانیم اجرای آن را پیش ببریم تا با هوشمندسازی در راستای رفع ناترازی انرژی، گام برداریم.»
وزیر ارتباطات اضافه کرد: «کد پستی برای همهی پلاکهایی که در شهرها و روستاهای کشور وجود دارد، میتواند کمک کند تا ما دولت هوشمند و مدیریت مصرف انرژی را دقیقتر انجام دهیم. این موضوع کمک میکند شفافیت برای مردم بهارمغان آورده شود.»
او با تاکید بر اهمیت شکلگیری دولت هوشمند گفت: «یکی از موضوعات مهمی که در مدیریت موثر منابع در کشور وجود دارد، شکلگیری دولت هوشمند و ارائهی خدمات غیرحضوری به مردم است. در این خصوص دو رکن اساسی وجود دارد که لازمهی اتفاقات بعدی و تسهیل خدمت به مردم است. یکی از این دو محور، کد ملی است که در کشور شکل گرفته و ما الان میبینیم که در سکوهای مختلف دولتی و غیردولتی خدمات با استفاده از ظرفیت کد ملی و ارسال پیامک یکبار مصرف روی گوشی مردم ارائه میشود.»
هاشمی ادامه داد: «کد پستی هنوز در جایگاه خود قرار نگرفته و در لایهی خدمات، یکپارچگی با کد پستی اتفاق نیفتاده است. یکی از موضوعاتی که رئیسجمهور در ابتدای دولت چهاردهم به آن اشاره کرد، جینف یا یکپارچهسازی کد پستی با خدماتی است که به مردم ارائه میشود.»
بهگفتهی او، دیروز وزارت ارتباطات گزارشی از اقدامات دولت چهاردهم در خصوص جینف و کد پستی به رئیس جمهور ارائه داده و جهش خوبی در این حوزه اتفاق افتاده است. او ابراز امیدواری کرد که امسال شاهد عملیاتی شدن جینف در فرآیندهای مختلف دستگاههای اجرایی کشور باشیم.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی دربارهی هک شدن «همراه اول» گفت: «در امنیت سایبری مطابق سند مصوب و تقسیم کاری که وجود دارد، حداقل 4 دستگاه متولی ارائهی خدمات امنیت سایبری هستند. در حوزههایی که در بخش خصوصی دستبندی میشوند، متولی مشخصی وجود دارد و اطلاعرسانی و پیگیری آن، از طریق بخش خصوصی انجام میشود.»
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در ادامه و در حاشیهی جلسهی هیات دولت، در پاسخ به خبرنگاران دربارهی فیلترینگ گفت: «من جواب سوال رفع فیلترینگ را به وزیر ارتباطات ارجاع میدهم و تاکید میکنم که هر مسئلهای را باید در محل قانونی خودش حل کرد. ما نمیتوانیم مسائل را از محل خودشان جابهجا کنیم.»
این موضوع درحالی است که برخی از کارشناسان باور دارند تصمیمگیری درمورد رفع فیلترینگ میتواند توسط خود رئیس جمهور پیگیری شود.
http://www.sepahannews.ir/fa/News/957288/وزیر-ارتباطات-در-حاشیه-جلسه-هیات-دولت-از-رفع-فیلترینگ-تا-افزایش-تعرفهها-گفت