پیام سپاهان - ایرنا / مدیرکل امور عشایری استان اصفهان گفت: مراتع این استان هم چنان تشنه بارندگی است به طوری که تا قبل از ورود عشایر در اردیبهشت، حداقل به سه بارش موثر باران نیاز داریم.
بنا بر اعلام سازمان هواشناسی استان اصفهان، با توجه به کاهش بارش کمتر از نرمال در منابع آبی و ذخایر نامناسب و پیش بینی بارشهای کمتر از نرمال در فصل بهار در اصفهان، شرایط وقوع تنش شدید آبی در منابع آبی این استان به ویژه در ماههای گرم سال وجود دارد.
کاهش بارش در تمام مناطق استان بویژه در حوضه زایندهرود نسبت به سال آبی گذشته محسوس است ضمن این که کاهش بارش سال آبی جاری استان در مقایسه با مقادیر بلندمدت در تمام مناطق استان بویژه حوضه یاد شده محسوس بوده و تنها میزان بارش ها در مناطق شمالی استان نرمال اعلام شده است.
مختار اسفندیاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: رویش مناسب علوفه برای استفاده دام عشایر در استان وابسته به بارشهای بهاری امسال است و امیدواریم با نزول رحمت، شاهد بهبود وضعیت این عرصهها باشیم.
وی ادامه داد: عشایر تا قبل از 25 اردیبهشت حق ورود به مراتع استان را ندارند لذا از ورود زودهنگام آنان به عرصههای طبیعی جلوگیری خواهد شد.
مدیرکل امور عشایری اصفهان با بیان اینکه مدیریت کوچ با هدف حفظ هرچه بیشتر مراتع ضروری است، تصریح کرد: اطلاع رسانی لازم به سران عشایر، اتحادیهها و دیگر تشکلهای عشایری با هدف ورود به موقع آنان به استان انجام شده است.
اسفندیاری اظهار داشت: ورود زودهنگام عشایر و به دنبال آن چرای بیش از حد دامها، تخریب مراتع و کاهش پوشش گیاهی را در پی دارد و این سبب آسیب به محیط زیست نیز میشود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته حدود 300 خانوار عشایری درباره این موضوع بی تفاوت بودند و زودهنگام به مراتع استان وارد شدند.
مدیرکل امور عشایری اصفهان افزود: این قشر سختکوش در استان حدود 60 هزار نفر هستند و ماه آینده به همراه بالغ بر یک میلیون راس دام به استان وارد میشوند و برنامه ریزی برای آبرسانی، سوخت رسانی و توزیع ارزاق مورد نیاز انجام شده است.
6.3 میلیون هکتار از 9.7 میلیون هکتار منابع طبیعی استان اصفهان را مراتع تشکیل میدهد و حفظ و احیای این داشتههای با ارزش طبیعی، اهمیت زیادی دارد و همگان باید در باره آن احساس مسوولیت داشته باشند.
طبق آمار اداره کل امور عشایر اصفهان، 9 هزار و 605 خانوار عشایری در این استان زندگی میکنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.
5.6 میلیون هکتار معادل 89 درصد از مراتع این استان تراکم گیاهی و میزان علوفه کمی دارد و به اصطلاح فقیر است، تنها 11 درصد از مراتع این استان از وضعیت نیمه متراکم و متراکم برخوردار است و علوفه و پوشش گیاهی قابل ملاحظهای در آن به چشم میخورد.
بازار
![]()
http://www.sepahannews.ir/fa/News/954674/مراتع-استان-اصفهان-همچنان-تشنه-بارندگی-است