پیام سپاهان
زنگ آغاز پرورش ابریشم در گلستان؛ توزیع تخم نوغان کلید خورد
پنجشنبه 21 فروردين 1404 - 11:29:36
پیام سپاهان - ناظمی مجری طرح نوغانداری در گلستان می‌گوید: اگرچه توزیع تخم نوغان در گلستان تا 20 روز آینده ادامه دارد، اما بخاطر گرم شدن هوا، نوغانداران گلستانی باید زودتر دست به کار شوند تا به گرمای خرداد ماه برخورد نکنند.
عطارچی رئیس امور دام جهادکشاورزی استان هم اعلام کرد: امسال هشت هزار جعبه تخم نوغان در گلستان توزیع می‌شود که یک هزار جعبه بیشتر از پارسال است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی همچنین افزود: بهتر است نوغانداران تخم نوغان تفریخ شده یا به زبان عامیانه کرم ِ زنده شده را از مراکز توزیع تهیه کنند تا تمامی کرم‌های ابریشم در یک زمان شروع به پیله دهی کنند و محصول پیله ی‌تر یکدست و با قیمت بیشتری از آنها خریداری شود.
ممشلی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مینودشت با اعلام خبر آغاز توزیع تخم نوغان در استان گلستان، نوید یک فصل پررونق برای پرورش‌دهندگان کرم ابریشم داد.
او افزود: این تخم‌ها در نمایندگی‌های منتخب شهر‌های مینودشت، گنبدکاووس، کلاله، مراوه‌تپه، آزادشهر، رامیان، علی‌آبادکتول و گرگان توزیع خواهد شد.
ممشلی گفت: قیمت هر جعبه تخم نوغان 400 هزار ریال تعیین شده، اما برای آنهایی که دنبال گزینه‌ای آماده‌تر هستند، تخم نوغان تفریخ‌شده (کرم ابریشم رشدیافته) با قیمت 900 هزار ریال عرضه می‌شود.
ممشلی ادامه داد: مینودشت با پنج هزار جعبه، پیشتاز این طرح است و پس از آن کلاله با هزار و 500، مراوه‌تپه با 900 و گالیکش با 550 جعبه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به تولید 270 تُن پیله‌تر ابریشم در سال گذشته، پیش‌بینی کرد که امسال این رقم به 300 تا 320 تُن برسد.
هر جعبه تخم نوغان، که حدود 35 تا 40 کیلوگرم پیله‌تر تولید می‌کند، با قیمت تضمینی حدود چهار میلیون ریال به ازای هر کیلوگرم (در سال‌های اخیر)، درآمدی بالغ بر 160 میلیون ریال برای پرورش‌دهندگان به ارمغان می‌آورد.
منبع: صدا و سیما

http://www.sepahannews.ir/fa/News/954666/زنگ-آغاز-پرورش-ابریشم-در-گلستان؛-توزیع-تخم-نوغان-کلید-خورد
بستن   چاپ