پیام سپاهان
در آخرین روز کاری هفته
تداوم سبزپوشی بورس
چهارشنبه 20 فروردين 1404 - 14:11:58
پیام سپاهان - بازار پس از صعود چشمگیر روز گذشته امروز نیز 24 هزار واحد افزایش یافت و شاخص کل به دو میلیون و 830 هزار واحد رسید اما شاخص فرابورس 76 واحد کاهش پیدا کرد.

روز 20 فروردین 1404 شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 24 هزار و 436 واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و 830 هزار و 539 واحد رسید. دیروز هم این بازار بیش از 59 هزار واحد رشد کرده بود. امروز شاخص هم‌وزن هم 202 واحد افزایش داشت و در عدد 818 هزار و 269 واحد ایستاد.
در آخرین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس 149 عدد و سهام منفی 192 عدد بود. تعداد خریداران به 86 هزار نفر رسید. به طور کلی بازار 0.87 درصد افزایش داشت.
امروز 456 هزار فقره معامله به ارزش حدود 14 هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
فارس، نوری و فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به وبملت، وبصادر و نوری اشاره کرد.
روز 20 فروردین 1404 شاخص فرابورس ایران اما برخلاف بورس 76 واحد کاهش داشت و به 24 هزار و 998 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 259 هزار فقره و ارزش آن رقم قابل توجه 133 هزار میلیارد تومان بود.
آریا، زاگرس و فزر بیشترین بیشترین منفی مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. کانسار، فزر و مهرمام نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
تالار شیشه‌ای در روزهای 16 تا 18 فروردین تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی ریزش کرده بود. البته بورسهای جهانی نیز بر اثر تعرفه‌هایی صادراتی که ترامپ برای 135 کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفه‌هایی که تا 97 درصد نیز می‌رسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را مشمول 67 درصد تعرفه گمرکی کرد. اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورس‌ها در جهان و ایران شد.
روز 19 فروردین اما پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که قرار است روز شنبه در عمان انجام شود بورس ایران سبزپوش شد.
بازار سهام از روز دوم آبان 1403 روند صعودی به خود گرفت و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد، اما 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد.
به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل در اولین روز کاری 1404 داشته است. در روزهای پایانی سال گذشته سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.
امروز هم هادی خانی ـ معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: علی‌رغم حضور و دشمنی‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر با اتکا به دیپلماسی هوشمندانه و ارائه مستندات حقوقی، توانسته گام‌های مؤثری در جهت مدیریت رفتارهای این نهاد بین‌المللی بردارد.
عبور سی‌اف‌تی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به خروج ایران از لیست سیاه FATF می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کند؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازند.
برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال 2.9 میلیون واحد شده بود.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/954473/تداوم-سبزپوشی-بورس
بستن   چاپ