پیام سپاهان
مدرسۀ تراز سند تحول بنیادین، باید کانون پیشرفت محله باشد
يکشنبه 17 فروردين 1404 - 13:21:39
پیام سپاهان - مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان در آیین افتتاحیه همایش تبیین الگوی مدرسه تراز سند تحول بنیادین ویژه قطب 3 کشوری، با اشاره به تأخیر در عملیاتی‌سازی سند تحول، بر لزوم تدوین نقشه راه اجرایی، تغییر نگرش معلمان و ارتقای صلاحیت‌های حرفه‌ای آن‌ها تأکید کرد.

به گزارش ادارۀ اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، محمدرضا نظریان، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان در همایش تبیین الگوی مدرسۀ تراز سند تحول بنیادین ویژه استان‌های قطب 3 کشور شامل فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان، ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان و تبریک سال نو، اظهار داشت: این همایش سه‌روزه با هدف تبیین نقشۀ راه اجرایی سند تحول بنیادین برگزار شده و فرصتی ارزشمند برای توسعۀ حرفه‌ای راهبران تحول در سطح مدارس است.
وی با بیان اینکه سند تحول بنیادین یکی از مهم‌ترین اقدامات زیربنایی نظام تعلیم و تربیت پس از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود، افزود: این سند که بر پایۀ آموزه‌های دینی، اسناد فرادستی، منویات مقام معظم رهبری و برنامۀ درسی ملی نگاشته شده است که در سال 1390 به تأیید معظم‌له رسید اما به دلیل نبود نقشۀ راه اجرایی مشخص، به‌طور کامل در سطح مدارس پیاده‌سازی نشد.
نظریان بیان داشت: نقشۀ راه اجرای سند، که توسط پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش تدوین شده، مبنای طراحی الگوی مدرسۀ تراز سند تحول است؛ این الگو تلاش می‌کند جایگاه مدرسه را به‌عنوان کانون پیشرفت محله تبیین کند، شایستگی‌های حرفه‌ای معلمان را ارتقا دهد و مناسبات صحیحی با ذی‌نفعان مانند خانواده‌ها و جامعۀ محلی برقرار کند.
مدیرکل آموز‌ش‌وپرورش استان اصفهان با بیان اینکه تحول بنیادین زمانی رخ می‌دهد که در نگرش معلم و سپس در رفتار و منش دانش‌آموز تغییر ایجاد شود، ادامه داد: اگر این تغییر نگرش محقق نشود، نمی‌توان گفت که سند تحول اجرایی شده است. نقش معلم در این مسیر، کلیدی و محوری است.
وی تصریح کرد: چهار مرحلۀ اصلی در نقشۀ راه اجرای سند تحول تعریف شده که شامل توصیف وضعیت موجود، ترسیم وضعیت مطلوب، تدوین برنامه تحولی مدرسه و ارزیابی درونی و بیرونی است؛ این مراحل بر پایۀ تجربیات موفق برنامه‌هایی همچون تعالی مدیریت مدرسه و تدبیر، بازطراحی و تقویت شده‌اند.
نظریان با تأکید بر استفاده از فناوری‌های نوین، محتوای متناسب با اقتضائات محیطی و مشارکت خانواده‌ها در مسیر تحول مدرسه، گفت: هدف نهایی اجرای این الگو، تحقق عدالت آموزشی، توسعۀ حرفه‌ای معلمان، ارتقای کیفیت آموزش، و تقویت هویت ایرانی اسلامی در دانش‌آموزان است.
وی در پایان ضمن تشکر از عوامل برگزاری همایش، ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به انتقال مؤثر تجربیات و شکل‌گیری باور عمیق نسبت به سند تحول در سطح مدارس شود و شرکت‌کنندگان با خاطره‌ای خوش از میزبانی اصفهان به استان‌های خود بازگردند.
انتهای پیام/

http://www.sepahannews.ir/fa/News/953741/مدرسۀ-تراز-سند-تحول-بنیادین،-باید-کانون-پیشرفت-محله-باشد
بستن   چاپ