اهمیت رعایت اصول تغذیه مناسب برای روزهدارن در وعده افطاری
جمعه 24 اسفند 1403 - 09:43:53
|
|
پیام سپاهان - متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: ماه رمضان فرصت مناسبی است که افراد با داشتن رژیم غذایی متعادل بتوانند کاهش وزن داشته باشند، باید در این ماه روزهداران در وعده افطاری انتخابهای غذایی مناسب را در برنامه غذایی خود قرار دهند و از مصرف بیرویه شیرینیها پرهیز کنند. فاطمه شیرانی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اهمیت توجه به تعادل غذایی در هنگام افطار برای روزه داران اظهار کرد: در ماه رمضان بسیاری از افراد این تفکر را دارند به دلیل اینکه در طول روز مواد غذایی مصرف نکرده و روزه بودند هنگام افطاری مجاز هستند که همه نوع مواد غذایی را بخورند، واقعیت این است اگر روزه داران هنگام افطاری به طور متعادل غذا مصرف نکنند و رعایت رژیم غذایی را مدنظر نداشته باشند به طور یقین در انتهای ماه رمضان کاهش وزن ندارند و چند کیلو اضافه وزن را هم خواهند داشت. وی افزود: شواهد علمی نشان میدهد که ماه رمضان فرصت مناسبی است که افراد با داشتن رژیم غذایی متعادل بتوانند کاهش وزن هم داشته باشند، باید در این ماه روزه داران انتخابهای غذایی مناسب را داشته باشند، بسیاری از روزه داران هنگام افطاری به خوردن آب جوش با نبات اعتقاد دارند و با توجه به اینکه در هنگام افطار مقدار قند خون روزه داران پایین است مقدار زیادی قند ساده را در قالب نبات با آب جوش و خرما استفاده میکنند و بعد از آن میان وعدههای غیر تغذیهای و شیرین را هم میخورند و این روند باعث میشود که این گروه از روزه دارن نتوانند وعده سحری را به خوبی استفاده کنند و در انتهای ماه رمضان هم دچار اضافه وزن و چاقی هم شوند. لزوم مصرف آب ولرم با قند ساده هنگام افطار متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: با توجه به اینکه در هنگام افطار و ساعتهای پایانی روز فرد روزه دار مواد غذایی مصرف نکرده و قند خون او در پایینترین سطح خود قرار دارد به روزهدارن توصیه میشود که حتماً با یک لیوان چای کم رنگ و آب ولرم افطار کنند و در کنار آن مصرف یک قند ساده مانند کشمش، خرما و یا نبات را در اولویت قرار دهند، مهم این است که افراد روزه دار به مقدار مصرف این مواد در سفره افطاری توجه کنند. وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد فرد روزه داری هنگام افطار خوردن را با یک لیوان شیر ولرم و چند عدد خرما شروع کند و این روند قند خون را بالا آورده و ولع زیاد فرد روزه دار را به خوردن زیاد شیرینیها را از بین میبرد، اما کربوهیدارتها در گروه کربوهیدراتهای ساده و پیچیده تقسیم میشوند و به طور کلی پایه رژیم افراد را در طول روز تشکیل میدهند و قریب به 60 درصد کالری روزانه بدن افراد میتواند از کربوهیدراتها باشد که 10 درصد آن را قندهای ساده تشکیل میدهد. شیرانی ادامه داد: اما اتفاقی که در جامعه و در تغذیه خانوادهها میبینیم اینکه بسیاری از افراد نان و برنج را که کربوهیدرات پیچیدهای دارد مصرف کرده و بعد از آن خرما میخورند و وقتی با این افراد صحبت میشود معتقدند که خرما قند طبیعی است، باید روزه داران بدانند در واقعیت خرما قند طبیعی است اما قند ساده دارد که قند آن به سرعت جذب میشود بنابراین اگر قرار است که فرد در طول روز 10 درصد کالری را از قندهای ساده دریافت کند و اگر بخواهد این قند را به طور کامل استفاده کند میتواند شش عدد حبه قند یا سه عدد پولکی یا 18 عدد توت خشک و یا مویز را مصرف کند. وی عنوان کرد: اما خرما در خانواده میوهها قرار میگیرد که مصرف هر سه عدد خرما یک واحد میوه است که 60 عدد کالری را دارد، به همین علت برای افراد خوردن سه تا پنج عدد خرما در روز با رعایت فاصله زمانی توصیه میشود و در ماه رمضان و هنگام افطاری روزه داران میتوانند دو یا سه عدد خرما را بخورند و دو عدد خرما را هم هنگام سحری استفاده کنند. پرهیز از ولع زیاد به خوردن شیرینیها هنگام افطار عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: بسیاری از افراد میگویند هنگام افطاری شش قاشق برنج میخورند در حالی که همراه با این مقدار برنج 16 عدد خرما را هم میخورند و این میزان مصرف خرما در هنگام افطاری و وعده شام برای افراد روزه دار بسیار آسیب زننده است و روزه داران باید بدانن با این حجم مصرف قند ساده این مواد خوراکی جذب شده و به چربی در بدن آنها تبدیل میشود. وی تاکید کرد: افراد روزه دار نباید هنگام افطاری و سحری پرخوری کنند و باید در مصرف مواد غذایی تعادل را رعایت کرده و در ایام ماه رمضان اراده خود را تقویت کرده و صبوری کنند و انتخابهای غذایی آنها در هنگام افطاری کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان و غلات سبوس دار، ترکیب نان و برنج با حبوبات باشد و خوردن غذاهای سنتی مانند عدس پلو و پلو ماش به روزه داران هنگام افطاری توصیه میشود. متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: روزه داران باید بدانند مصرف تمام مواد غذایی خوشمزه و شیرین چاق کننده است و گرایش به خوردن شیرینیها و زولبیا و بامیه هنگام افطاری زیاد است، باید روزه داران به این موارد دقت کنند و در ماه رمضان از مصرف زیاد این مواد غذایی پرهیز کرده و به تعادل غذایی توجه کنند و سر سفره افطاری بی رویه مواد غذایی را نخورند، کسانی که بیسکویت رژیمی میخورند باید بدانند علاوه بر کربوهیدرات، مقداری چربی هم با خوردن بیسکویت استفاده میکنند و باید به تعداد مصرف بیسکویت توجه کرده و مجاز به مصرف بی رویه نیستند. وی عنوان کرد: کالری یک عدد بامیه با یک خرما برابری میکند و خوردن یک عدد بامیه معادل خوردن یک قاشق برنج است و فردی که پنج عدد بامیه را هنگام افطار میخورد یعنی معادل پنج عدد قاشق برنج را مصرف کرده است، نکته مهم اینکه ولع فرد روزه دار به خوردن شیرینیها در هنگام افطار بسیار زیاد است و باید روزه داران به این موارد در سر سفره افطاری بسیار توجه کنند و متعادل مصرف کنند. کد خبر 845363
http://www.sepahannews.ir/fa/News/946834/اهمیت-رعایت-اصول-تغذیه-مناسب-برای-روزهدارن-در-وعده-افطاری
|