پیام سپاهان
100میلیون دلار برای اختلاف‌افکنی
پنجشنبه 16 اسفند 1403 - 19:42:03
پیام سپاهان - همشهری /متن پیش رو در همشهری منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پخش سریال معاویه‌ واکنش‌های زیادی در کشورهای اسلامی منطقه داشته است
فهیمه پناه آذر| پخش سریال تاریخی «معاویه» که از آن به‌عنوان گران‌ترین سریال جهان عرب یاد می‌شود، واکنش‌های گسترده‌ای ‌در کشورهای اسلامی منطقه ازجمله عراق و مصر داشت. ساترا هم این سریال را به‌دلیل ارائه روایت جدیدی از زندگی معاویه و سعی در تطهیر خاندان بنی‌امیه، در تمام رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر کشور، غیرقابل انتشار خوانده است.
‌‌سریال تلویزیونی معاویه که درباره زندگی معاویه است و به‌عنوان گران‌ترین سریال ساخته‌شده در جهان عرب معرفی شده، ‌ 100میلیون دلار هزینه ساختش شده است.
 2قسمت سریال «معاویه» که یک مجموعه 30 قسمتی ویژه‌ ماه رمضان درباره بنیانگذار و نخستین خلیفه سلسله اموی است، آخر هفته گذشته پخش شد. اما پخش این سریال در کشورهای مختلف ازجمله عراق و مصر نیز با مخالفت همراه بود.
ساترا‌ عنوان کرده‌ برخی رسانه‌های کاربر محور اقدام به انتشار نسخه زبان اصلی قسمت 1 و 2 کرده بودند که با همکاری دادستانی کل کشور اقدام به حذف 2قسمت یادشده از تمام رسانه‌های کاربر محور شد.
بازار
در فضای مجازی و آنلاین نیز بحث‌های زیادی درباره انتشار این سریال وجود دارد. به‌دنبال پخش 2قسمت سریال، الأزهر تماشای سریال رمضانی «معاویه» را ممنوع کرد. در گزارش نیوعرب آمده: به‌دلیل به تصویر کشیدن چندین شخصیت تاریخی برجسته و مورد احترام اسلامی این سریال نامناسب است.‌‌براساس این گزارش، هیأت عمومی علمای ارشد دانشگاه الأزهر در مصر فتوایی صادر کرده که تماشای درام تاریخی «معاویه» را ممنوع می‌کند. این سریال قرار است در‌ ماه رمضان امسال پس از 2سال تأخیر پخش شود. این ممنوعیت به‌دلیل به تصویر کشیدن یاران پیامبر اسلام(ص) در این سریال است که هیأت آن را از نظر دینی نامناسب می‌داند.
نقش‌های خلیفه دوم و سوم، عمر بن خطاب و عثمان بن عفان، همراه با عمرو بن العاص و ابوسفیان بن حرب، توسط بازیگران سوری‌‌ سامر المصری، ایمن زیدان، وائل شرف و فادی صبیح ایفا شده‌اند و نایف الظفیری از عربستان نقش حسن بن علی را بازی می‌کند. سهیر بن عماره تونسی نقش هند بنت عتبه را بر عهده دارد و اسماء جلال مصری نقش همسر معاویه را ایفا می‌کند.
‌این نخستین بار نیست که شبکه ام‌بی‌سی عربستان برای تولید یک‌سریال تلویزیونی درباره رویدادهای تاریخ اسلام که به‌شدت مورد مناقشه مسلمانان شیعه و سنی
قرار دارد، با اعتراض روبه‌رو می‌شود. این گروه در سال 2003 سریال «الحجاج» و سال 2005 سریال «فارس بنی مروان» را درباره خلفای اموی حجاج بن یوسف (714-694) و مروان اول (85-684) تولید کرد که با نظر مخالف‌ مسلمانان شیعه روبه‌رو شد. سال 2012 هم سریالی درباره زندگی خلیفه عمر بن‌الخطاب (‌44 -634‌) تولید شد که به‌طور قابل توجهی اهل سنت را برای نشان دادن چهره خلیفه دوم ناراحت کرد‌

http://www.sepahannews.ir/fa/News/945521/100میلیون-دلار-برای-اختلاف‌افکنی
بستن   چاپ