پیام سپاهان
«میلی» در دام کریپتو
سه شنبه 30 بهمن 1403 - 17:43:36
پیام سپاهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
طی روزهای اخیر، میم‌کوین لیبرا که پیش‌تر خاویر میلی از آن حمایت کرده بود، با سقوط ارزش چشم‌گیری مواجه و باعث شد که انگشت اتهام برخی از مال‌باختگان و رسانه‌ها به سوی میلی دراز شود. پس از این اتفاق، میلی بابت تبلیغ این توکن، ابراز تاسف و عذر‌خواهی کرد. این رئیس‌جمهور لیبرتارین که در ماه‌های اخیر موفق شد نرخ تورم آرژانتین را به کف پنج‌ساله برساند، اکنون با چالش بزرگی روبه‌رو شده است. باید دید که محبوبیت او تا چه حد آسیب خواهد دید؟

دولت آرژانتین تحقیقاتی را درباره سقوط توکن لیبرا آغاز کرده است. این در حالی است که رئیس‌جمهور آرژانتین برای دیدار با دونالد ترامپ و جلب حمایت او جهت تامین بودجه جدید از صندوق بین‌المللی پول، آماده سفر به واشنگتن می‌شود. میلی که به فعالیت در شبکه‌های اجتماعی معروف است، چند شب پیش در صفحه ایکس‌(توییتر) خود، یک توکن را معرفی کرد که ادعا می‌شد هدف آن احیای اقتصاد بحران‌زده آرژانتین است. در سوی دیگر جهان، هایدن دیویس، کارآفرین حوزه رمزارز، شاهد افزایش شدید ارزش توکن لیبرا بود که او در راه‌اندازی آن نقش داشت.
ارزش بازار این توکن پس از حمایت میلی تا بیش از 4 میلیارد دلار رسید. اما مانند بسیاری از میم‌کوین‌ها، ناگهان سقوط کرد و تنها 200 میلیون دلار آن باقی ماند. تنها چند ساعت پس از راه‌اندازی لیبرا، داده‌ها نشان داد که 82 درصد از عرضه این توکن در اختیار کمتر از 10 کیف پول قرار داشته است. چند ساعت بعد، میلی پست خود را حذف و تلاش کرد از این ماجرا فاصله بگیرد. او اعلام کرد که در ابتدا از جزئیات پروژه آگاه نبوده و پس از بررسی بیشتر تصمیم گرفته که دیگر آن را تبلیغ نکند. در بیانیه‌ای رسمی که از سوی دفتر ریاست‌جمهوری منتشر شد، حمایت او از این رمزارز صرفا به عنوان یک معرفی معمولی از کسب‌وکارها توصیف شد. همچنین میلی دستور تحقیقات درباره این ماجرا را صادر کرد تا مشخص شود آیا افراد دولتی، از جمله خودش، مرتکب تخلفی شده‌اند یا خیر؟
او ضمن عذرخواهی در بیانیه‌ای نوشت: «چند ساعت پیش، مانند دفعات بی‌شمار دیگر، از یک پروژه خصوصی حمایت کردم که هیچ ارتباطی با آن ندارم. از جزئیات آن بی‌اطلاع بودم و پس از آگاهی، تصمیم گرفتم تبلیغ آن را متوقف کنم.» به دنبال سقوط این توکن، روز گذشته، وکلای آرژانتینی علیه میلی یک شکایت کیفری تنظیم کرده و او را به کلاهبرداری متهم کردند. در بین شاکیان میلی، نام رئیس پیشین بانک مرکزی آرژانتین، کلودیو لوزانو نیز دیده می‌شود.
 با سقوط لیبرا، برخی سرمایه‌گذاران مانند دیو پورتنوی، فعال رسانه‌ای، متحمل ضررهای سنگینی شدند. او این ماجرا را «بزرگ‌ترین کلاهبرداری تاریخ رمزارز» خواند. حتی دیویس یکی از توسعه دهندگان توکن لیبرا که بعدا اعتراف کرد از این ماجرا سود برده است، مجبور شد برای جبران خسارت‌ها اعلام کند که قصد دارد سود حاصل را به توکن بازگرداند. این بحران، دولت آرژانتین را وادار به تحقیق درباره این ماجرا کرد.
در این میان، میلی سعی دارد از آسیب سیاسی ناشی از این ماجرا نجات پیدا کند. با این حال، تناقضات قابل توجهی بین اظهارات میلی و دیویس دیده می‌شود. هایدن دیویس، مدیرعامل شرکت کلسیر ونچور، ابتدا در ویدئویی اعلام کرد که مشاور میلی بوده و با او روی پروژه‌های توکن‌سازی بزرگی در آرژانتین کار می‌کند. اما دفتر رئیس‌جمهور آرژانتین بلافاصله این ادعا را رد و اعلام کرد که دیویس هیچ ارتباطی با دولت ندارد. میلی تایید کرد که ماه گذشته با دیویس در کاخ ریاست‌جمهوری در بوئنوس‌آیرس ملاقات کرده است، زیرا این کارآفرین کریپتو قرار بود زیرساخت دیجیتال پروژه لیبرا را فراهم کند. 
رئیس‌جمهور آرژانتین چند ماه پیش برای نخستین بار از این پروژه مطلع شده بود. اما روز شنبه، اعلام کرد که اطلاعات دقیقی درباره این توکن نداشته و صرفا از یک ابتکار خصوصی حمایت کرده که به نظرش نیت خوبی داشته است. در مقابل، دیویس ادعا کرد که میلی مستقیما از این توکن حمایت کرده اما بعدا ناگهان عقب‌نشینی کرده است. بسیاری از رسانه‌های منتقد، این اتفاق را به عنوان یک رسوایی بزرگ برای میلی تلقی کردند. این اقتصاددان لیبرتارین که برای بازسازی اقتصاد بحران‌زده آرژانتین تلاش می‌کند، محبوبیت بالایی در میان سرمایه‌داران جهانی دارد. با این حال، مشخص نیست که این ماجرا چه تاثیری بر آینده سیاسی او خواهد داشت. 
احزاب مخالف تهدید کرده‌اند که علیه او شکایت خواهند کرد و حتی احتمال استیضاحش را مطرح کرده‌اند. در این شرایط احتمال استیضاح بعید به نظر می‌رسد؛ زیرا دستاوردهای قابل ستایش او در بهبود وضعیت اقتصادی آرژانتین را نمی‌توان نادیده گرفت.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/943586/«میلی»-در-دام-کریپتو
بستن   چاپ