پیام سپاهان
اصفهان میزبان مراسم اختتامیه دومین جایزه ملی فناوری نکست
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 14:03:21
پیام سپاهان - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، پس از ماه‌ها ارزیابی دقیق و بررسی‌های کارشناسی، شرکت‌های راه‌یافته به مرحله نهایی دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست مشخص شدند.
این جایزه که با هدف شناسایی و تقدیر از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور پیشرو در کشور برگزار می‌شود، در دومین دوره خود شاهد حضور پرشور 380 شرکت در سه محور فناوری‌های اپتیک و کوانتوم، زیست فناوری و پزشکی دقیق و مواد و فناوری‌های ساخت پیشرفته بود.
فراخوان این دوره از جایزه شهریور ماه امسال منتشر شد و شرکت‌ها پس از گذر از دو مرحله ارزیابی دقیق، در نهایت به مرحله نهایی راه یافتند. در هر حوزه، شرکت‌های منتخب با ارائه نوآوری‌ها و دستاوردهای خیره کننده خود، توانستند نظر داوران را به خود جلب کنند.
پیشتازی نوآوران مواد پیشرفته
حوزه مواد و فناوری‌های ساخت پیشرفته، شاهد رقابت شرکت‌های نوآور در زمینه‌های مختلف بود. شرکت‌های زیر به عنوان برگزیدگان این حوزه انتخاب شدند:
المان صنعت سیستم: با ارائه خط تولید پودرهای فلزی و آلیاژی به روش اتمیزاسیون، گامی بلند در جهت پیشرفت صنعت مواد پیشرفته برداشته است.
پارسا پلیمر شریف: با ساخت آمیزه و مستربچ تولید لوله‌های پلی پروپیلنی تصادفی با بلورینگی اصلاح شده (PP-RCT)، به بهبود کیفیت و کارایی این محصولات کمک کرده است.
بسپار سازه توس: با طراحی و امکان‌سنجی نرم‌افزار داشبورد آزمایشگاه مبتنی بر هوش مصنوعی، گامی در جهت پیش‌بینی خواص رئولوژیک و خواص فیزیکی-مکانیکی آمیزه‌های لاستیکی و پیش‌بینی فرمولاسیون دقیق کامپوزیت‌های جدید برداشته است. این نرم‌افزار با تحلیل میلیون‌ها داده جمع آوری شده، دقت و سرعت فرآیند تولید را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.
مواد مهندسی مکرر: با تولید سوخت خودرو به کمک فناوری نانو، به دنبال ورود به صنایع هیدروکربنی و ارائه راهکاری نوین در این صنعت است.
بسپار شیمی سپیدان: با ارائه فرآیند نوآورانه و تک مرحله‌ای کامپوزیت‌ها و آلیاژهای ABS برای تولید فیلامنت‌های پیشرفته ساخت افزایشی، به پیشرفت فناوری‌های چاپ سه‌بعدی کمک می‌کند.
ایلیا صنعت آیسان: با تولید قطعه اپتیکی سولفید روی (ZnS) چند طیفی (multispectral)، نیاز صنعت اپتیک به قطعات با کیفیت بالا را برطرف می‌کند.
کیمیاگران راه باور نور: با طراحی و ساخت تجهیز پرس ایزواستاتیک داغ، به تولید سرامیک‌های اپتیکی شفاف چندطیف (محدوده IR و مرئی) کمک می‌کند.
دستاوردهای برگزیدگان پزشکی دقیق
در حوزه زیست فناوری و پزشکی دقیق نیز شرکت‌های منتخب دستاوردهای قابل توجهی در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌ها ارائه داده‌اند:
دانش سالار ایرانیان: با ارائه دستگاه غیرتهاجمی تشخیص سرطان سینه، به بهبود روش‌های تشخیص زودهنگام این بیماری کمک می‌کند.
زیست محصول پارسیان: با تولید پوست مصنوعی مهندسی شده مبتنی بر عوامل دارویی هدفمند (پست بیوتیک‌های مهندسی شده و نانو کیتوسان و متفورمین)، به درمان بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی (DFUs) کمک می‌کند.
طراحان احساس نیک فناوری: با پایش و غربالگری سرطان خون در بستر میکروفلوئیدیک با CD مارکرهای فلورسنتی، روشی نوین در تشخیص این بیماری ارائه می‌دهد.
مهندسی سلامت یارحکیم: با توسعه کیت کومبو (چندگانه) غربالگری و تشخیص بر بالین سرطان‌های دستگاه گوارش در مراحل پیش‌سرطانی و سرطانی، گامی در جهت تشخیص زودهنگام این بیماری‌ها برمی‌دارد.
نانو حسگر سازان سلامت آریا: با ارائه دستگاه تشخیص بلادرنگ میزان گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) در خون، به پیش‌هشدار از حضور سرطان در افراد مشکوک کمک می‌کند.
پیشگامان سنجش ایساتیس: با طراحی و تولید کیت تشخیص و ژنوتایپینگ 14 تایپ high-risk ویروس پاپیلومای انسانی با تکنیک reverse line blot، به پیشگیری و درمان این ویروس کمک می‌کند.
حنیفا ژن پویش: با پیش‌بینی ریسک ابتلا به بیماری‌ها بر اساس مارکرهای ژنتیکی و توسعه ابزار پیشنهادگر مدیریت سلامت با استفاده از مدل‌های LLM هوش مصنوعی، به پزشکی دقیق و شخصی‌سازی شده کمک می‌کند.
درخشش شرکت‌های اپتیکی
در حوزه اپتیک و کوانتوم نیز شرکت‌های نوآور با ارائه دستاوردهای چشمگیر خود، توجه داوران را جلب کردند:
نوآوران امن اندیش شریف: با طرح توسعه پروتکل امن در برابر حمله‌کننده کوانتومی روی محصولات، به امنیت داده‌ها در عصر رایانه‌های کوانتومی کمک می‌کند.
گروه فناوری پلاسماتریتا: با ساخت سامانه‌ی تولید الماس مناسب جهت تولید سنسورهای کوانتومی، گامی در جهت توسعه فناوری‌های کوانتومی برمی‌دارد.
فناوری خلاء گهربا: با ارائه دستگاه اندازه‌گیری فاصله مبتنی بر روش تداخل‌سنجی لیزری، به دقت اندازه‌گیری فاصله کمک می‌کند.
نانو مبنا ایرانیان: با طراحی و ساخت آنالایزر آنلاین اپتیکی آب و پساب با پردازش هوش مصنوعی، به نظارت بر کیفیت آب و پساب کمک می‌کند.
الوند دیده کاوان: با طراحی و ساخت دوربین فراطیفی ارتقا یافته، امکان تصویربرداری با کیفیت بالا را فراهم می‌کند.
آذر پرتو اسپادانا: با ارائه سامانه هوشمند لیزری مبتنی بر منبع پمپ دیود لیزر از انتها، به پیشرفت فناوری‌های لیزری کمک می‌کند.
فنی و مهندسی فناوران لیزر سپاهان: با ارائه آنالیز لیزری گاز با دقت بسیار بالا، زمان پاسخ پایین، قابلیت اطمینان بالا، ایمنی با استاندارد ضد انفجار ATEX، و فاقد اثرات زیست محیطی، نیاز صنعت به دستگاه‌های دقیق و قابل اعتماد را برطرف می‌کند.
نانو موج صنعت بصیر: با ساخت اسکنر و پروفایلر لیزری صنعتی جدید، به بهبود فرآیندهای مونتاژ در شرکت‌های خودروسازی و سایر صنایع کمک می‌کند.
مراسم اختتامیه این رویداد در روزهای 1 و 2 اسفندماه 1403 در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار خواهد شد. در این مراسم، از شرکت‌های منتخب هر حوزه تقدیر و از محصولات دوره اول رونمایی خواهد شد.
کد خبر 6366935

پیام سپاهان


http://www.sepahannews.ir/fa/News/938375/اصفهان-میزبان-مراسم-اختتامیه-دومین-جایزه-ملی-فناوری-نکست
بستن   چاپ