پیام سپاهان
یکه تازی فولاد مبارکه در مسیر هوای پاک
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 18:48:42
پیام سپاهان - به گزارش ، مدتهاست با انواع چالشها دست به گریبان هستیم. تورم بیداد می کند و کمر مردم زیر بار گرانی خم شده است. خودروهای بی کیفیت تولید می شود و افزایش قیمت مطابق میل خودروساز و با درصد بالا، در سکوت دستگاههای نظارتی تصویب و اعمال می شود و فریاد مردم به آسمان می رود، بدون آنکه یکی از مسوولان در این خصوص پاسخگو یا نگران باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به اشکال گوناگون مالیات دریافت می شود بدون آنکه مردم بدانند این مالیاتهایی که می پردازند، کجا هزینه می شود. قیمت آب، برق و گاز بالا می رود، در حالی که تعهدی برای تامین آنها وجود ندارد و دولت هرگاه ناتوان در تامین آنها باشد، برق، گاز و آب را قطع می کند. در حالی که مبالغ بالایی بابت تلفن همراه دریافت می شود، آنتن دهی خراب است و یک شبه 30 درصد هزینه ها را بالا می برند.
اما این همه ماجرا نیست و سالهاست با انواع آلودگی ها دست به گریبان هستیم. از آلودگی آب تا خاک و هوا جانمان را تهدید می کند، به نوعی که رییس گروه سلامت هوای وزارت بهداشت خبر می دهد که مرگ‌های آلودگی هوا در سال گذشته 30هزار و 692 نفر بوده است. آلودگی هوا افق دید را به پایین ترین سطح ممکن کاهش داده و نه تنها از دیدن مناظر طبیعی محروم هستیم، بلکه کاهش افق دید باعث بسیاری از سوانح شده است.
برای آنکه بحران ها را مدیریت کنیم، روزهای خاصی را برای رفع بحران ها نامگذاری کرده ایم که 29 دی تا سوم بهمن نیز به عنوان روز هوای پاک نامگذاری شد. خنده دار است؛ در شرایطی که بدلیل آلودگی وسیع هوا، نه تنها کودکان و سالمندان، بلکه جوانان را ملزم می کنیم حتی از خانه بیرون نیایند، این نامگذاری تحقیر کننده به نظر می رسد. اما می توانیم از آلوده کننده ها انتقاد کنیم و آنهایی که در مسیر سالم سازی گام برمی دارند، تقدیر کنیم.
از یک سو برق نیاز اساسی کشور است و از سوی دیگر نیروگاههای تولید برق عامل آلودگی هواست. بدتر آنکه بدلیل ذخیره نکردن سوخت نیروگاهها برای فصل زمستان، مازوت سوزی راه می اندازیم تا در بحران وارونگی هوا، بدترین نوع آلودگی را ایجاد کنیم. برای جلوگیری از آلودگی هوا، مازوت سوزی و نیروگاه را تعطیل و برق را قطع می کنیم. مسوولانی که تاکید می کنند تحریم هیچ تاثیری بر اقتصاد ندارد، با سینه سپر اعتراف می کنند که توان ساخت نیروگاه و تامین برق را ندارند و صنایع را مکلف به تولید برق می کنند، در حالی که صنایع باید در مسیر مجوزی که دریافت کرده اند، تولید کنند.
همچنین بخوانید الگوگیری از امیرکبیر، باعث رکوردشکنی‌های فولاد مبارکه فولاد مبارکه به عنوان مهمترین فولادسازی کشور، علم بر زمین افتاده تولید برق را برمی دارد و کلنگ احداث نیروگاه سیکل ترکیبی را بر زمین می زند و در تشریح روند احداث این نیروگاه، مدیرعامل شرکت با اعلام اینکه پروژه احداث نیروگاه 914 مگاواتی سیکل ترکیبی فولاد مبارکه پیشرفت قابل‌توجهی داشته می گوید: 614 مگاوات برق این نیروگاه وارد مدار شده و در تابستان سال آینده نیز 300 مگاوات دیگر آن وارد مدار خواهد شد.
محمدیاسر طیب‌نیا با یادآوری اینکه از سال 1400 و زمانی که مسوولیت مدیریت فولاد مبارکه به من واگذار شد، مشکل ناترازی‌های انرژی به شدت امروز نبود گفت: در فولاد مبارکه از سه سال پیش به توسعه متوازن پرداختیم و بخش قابل‌توجهی از تولید خود را به دلیل محدودیت‌های انرژی دست دادیم.
وی با یادآوری اینکه فولاد مبارکه از 3 سال پیش پروژه‌های خودتأمینی انرژی را آغاز کرد گفت: زمانی که قصد احداث نیروگاه برای تأمین انرژی موردنیاز فولاد مبارکه را داشتیم، برخی چنین اقداماتی را بیهوده می‌دانستند و حتی عده‌ای از سهام‌داران فولاد مبارکه به این اقدامات معترض بودند؛ اما امروز شاهد ثمرات سرمایه‌گذاری‌های سال‌های گذشته در حوزه نیروگاهی هستیم.
مدیرعامل فولاد مبارکه ورود به تولید انرژی پاک را یادآور شد و گفت: پروژه احداث نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی فولاد مبارکه که در شرق اصفهان احداث شده، پیشرفت قابل‌توجهی داشته؛ به‌طوری‌که تاکنون 40 مگاوات آن وارد مدار شده و در هر ماه 20 مگاوات به این عدد اضافه خواهد شد و تا پایان سال جاری، رقم یادشده به 120 مگاوات می‌رسد. طیب نیا از انجام مطالعات پروژه احداث نیروگاه بادی 200 مگاواتی فولاد مبارکه در منطقه خواف خبر داد و گفت: این نیروگاه بادی وارد مرحله مناقصه شده است.
از سوی دیگر بهرام شکوری، رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با انتقاد از چالش ناترازی در انرژی به‌ویژه برق گفت: برخی از صنایع کشور مثل فولاد مبارکه، از انرژی خورشیدی استفاده می‌کنند اما باز هم مشمول محدودیت انرژی می‌شوند.
مشکل بدین جا ختم نمی شود و مشکل اینجاست که برق تولیدی صنایع را به آنها نمی دهند به نوعی که بهرام ، رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با یادآوری طرح مشکل با رییس جمهوری در نمایشگاه توانمندی‌های صنعت و معدن گفت: به رییس‌جمهوری اعلام کردم که امسال حجم قابل‌توجهی از میزان تولید فولاد کشور به‌دلیل قطعی‌های مکرر برق از دست رفت که ضرر آن معادل 8.5 میلیارد دلار بود و ایشان پاسخ دادند “نیروگاه بسازید و برق موردنیاز خود را تأمین کنید”. در پاسخ ایشان اعلام کردیم فولاد مبارکه نیروگاه ساخته، اما نه‌تنها برق آن نیروگاه را به خود این صنعت نداده‌اند، بلکه از انتقال گاز موردنیاز برای تولید برق در این صنعت جلوگیری کرده‌اند.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: در بحث ناترازی‌های انرژی خواه‌ناخواه با کمبود انرژی در کشور مواجهیم و اگر امروز برای احداث نیروگاه‌های گازی سرمایه‌گذاری کنیم تا چند سال دیگر به دلیل کمبود گاز با مشکل مواجه خواهیم شد؛ بنابراین باید به سمت احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر حرکت کنیم. در این زمینه با توجه به وسعت کشور و شرایط خوبی که برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر و جذب انرژی خورشیدی فراهم است، وزارت نیرو باید مشوق سرمایه‌گذاری صنایع و سرمایه‌گذاران کشور برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر باشد.
همچنین اکبر رنجبرزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری در زمینه انرژی‌های پاک و احداث نیروگاه خورشیدی آغاز شده گفت: شرکت فولاد مبارکه برای تولید 600 مگاوات انرژی خورشیدی به‌خوبی پای کار آمده و بخش‌هایی از برق این نیروگاه را هم به شبکه تزریق کرده است.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/933807/یکه-تازی-فولاد-مبارکه-در-مسیر-هوای-پاک
بستن   چاپ