پیام سپاهان - شهردار اصفهان با بیان اینکه شهرداری این کلانشهر برای مدیریت بحران کمآبی به سمت استفاده از پسابهای تصفیهشده روی آورده است، گفت: در حال حاضر 50 درصد آب مورد نیاز فضای سبز از پساب ثانویه استاندارد تأمین میشود و پیشبینی میکنیم تا سال آینده 2100 لیتر در ثانیه پساب در دسترس باشد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده در فصل چهارم برنامه تلویزیونی «اصفهان من» اظهار کرد: شهرداری اصفهان طی سه سال گذشته اقدامات متعددی برای کاهش آلودگی هوا انجام داده است که از جمله این اقدامات میتوان به حفظ 6000 هکتار فضای سبز اکولوژیک با وجود خشکسالی و کاهش منابع آبی اشاره کرد.
وی افزود: شهرداری در زمینه منابع آلاینده متحرک با توسعه حملونقل عمومی نظیر تمرکز بر گسترش قطار شهری، تکمیل حلقه چهارم حفاظتی شهر، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی و تاکسیرانی و معرفی الگوهای جدید حملونقل فردی تلاش کرده است.
شهردار اصفهان گفت: شهرداری با همکاری شرکتهای دانشبنیان روشهای نوینی را آزمایش کرده است؛ بهعنوان مثال در گذشته دستگاههایی برای کاهش ذرات معلق هوا آزمایش شد، اما تاکنون نتایج قابل قبولی بهدست نیامده است، با این حال شهرداری نقش حاکمیتی خود را ایفا کرده و هر پیشنهادی را که امکان بهبود شرایط آلودگی هوا داشته باشد، مورد بررسی قرار داده است، زیرا هدف اصلی کاهش آلودگی و تلاش برای بهبود کیفیت هوای موجود بوده است.
قاسمزاده بیان کرد: موضوع ارتفاعات در اختیار شهرداری نیست و بر اساس طرحهای جامع و تفصیلی که توسط اداره کل راه و شهرسازی تدوین و ابلاغ میشود، صورت میگیرد؛ این اسناد مشخص میکند که هر پهنه میتواند چه میزان ارتفاعی داشته باشد و شهرداری موظف به اجرای این مقررات است.
وی عنوان کرد: در این طرحها عوامل اقلیمی جهت وزش باد و سایر متغیرهای زیستمحیطی باید لحاظ شود؛ اصفهان نسبت به بسیاری از کلانشهرها نظم خود را در بلندمرتبهسازی حفظ کرده و از نابهنجاریهای ساختوساز جلوگیری کرده است.
شهردار اصفهان گفت: در حال حاضر تدوین طرح جامع جدید اصفهان در دست انجام است؛ همکاری شهرداری، محیط زیست و مشاوران این طرح میتواند به تدوین سندی کارآمد برای دهه آینده شهر کمک کند؛ این سند مادر، مبنای بازنگری طرح تفصیلی و ابلاغ آن به شهرداری خواهد بود.
قاسمزاده تصریح کرد: شرایط اصفهان در زمینه آب، خاک و هوا بسیار حساس و نگرانکننده است؛ یکی از چالشهای اساسی حفظ فضای سبز کمبود منابع آبی است، زیرا برداشت آب از رودخانه یا چاهها هرکدام پیامدهای زیانباری دارد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری اصفهان برای مدیریت بحران کمآبی به سمت استفاده از پسابهای تصفیهشده روی آورده است، ادامه داد: در حال حاضر 50 درصد آب مورد نیاز فضای سبز از پساب ثانویه استاندارد تأمین میشود و پیشبینی میکنیم تا سال آینده 2100 لیتر در ثانیه پساب در دسترس باشد.
شهردار اصفهان عنوان کرد: شبکهای بهطول 100 کیلومتر برای انتقال و توزیع این پساب طراحی و اجرا شده است، همچنین هفت تصفیهخانه فعال یا در حال احداث با فناوریهای نوین مشغول تصفیه آب هستند و مخازن ذخیره نیز برای مواقع خاص پیشبینی شده است.
شهر اصفهان طی دو دهه گذشته بهعنوان الگویی موفق در مدیریت پسماند شناخته شده است قاسمزاده تاکید کرد: با این زیرساختها انتظار میرود سال آینده نیازی به استفاده از چاهها یا آب رودخانه برای آبیاری فضای سبز اصفهان نباشد که گامی مؤثر در حفظ محیط زیست و کاهش فرونشست خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهر اصفهان طی دو دهه گذشته بهعنوان الگویی موفق در مدیریت پسماند شناخته شده است، گفت: این موفقیت نتیجه یک زنجیره تداومدار از تلاشها است که بهتازگی نیز مورد تأیید رئیس مجلس قرار گرفت.
شهردار اصفهان بیان کرد: در حال حاضر روزانه 1000 تن پسماند تر در این کلانشهر جمعآوری و بخش عمده آن به بازیافت یا تولید انرژی و مواد تبدیل میشود؛ حداقل پسماند باقیمانده نیز با تکنولوژیهای نوین در حال تبدیل به منابع مفید است.
قاسمزاده با بیان اینکه از جمله اقدامات جدید امضای تفاهمنامه برای احداث زبالهسوزی در اصفهان است که با سرمایهگذاری چهار همتی بخش خصوصی و مشارکت ساتبا (وابسته به وزارت نیرو)، 13 مگاوات برق تولید خواهد کرد، ادامه داد: علاوه بر این پروژههای دیگری نظیر احداث واحدهای پیرولیز برای تولید کربن خالص و سوخت شبهگازوئیل و تأمین سوخت جامد (RDF) برای کارخانههای سیمان در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه کارخانه کود کمپوست نیز از گذشته در حال بهرهبرداری است، تاکید کرد: شهرداری با استفاده از این رویکردها توانسته پسماند را از یک معضل شهری به یک منبع درآمد پایدار تبدیل کند، در حالی که همراهی مردم در این مسیر نقش مؤثری داشته است.
شهردار اصفهان گفت: شهرداری هر ساله ممیزیهایی را برای بهینهسازی مصرف انرژی انجام میدهد؛ سال گذشته با تمرکز ویژه بر موتورخانهها و تأسیسات سوخت فسیلی، شهرداری موفق به کسب رتبه اول در بهینهسازی مصرف انرژی در دستگاههای دولتی کشور شد که این موفقیت با مشوقها و جایزه نقدی نیز همراه بود.
قاسمزاده با اشاره به اینکه اداره نت شهرداری بهصورت پیوسته در حال کنترل مصرف انرژی است، بیان کرد: شهرداری اصفهان سالانه 24 مگاوات برق مصرف میکند که برای تأمین نیازهای داخلی خود از جمله ساختمانها و پارکها استفاده میشود.
وی گفت: برای کاهش وابستگی به شبکه برق ملی برنامهای 10 ساله برای خودکفایی انرژی از طریق انرژیهای پاک، بهویژه استفاده از سلولهای خورشیدی طراحی شده است، البته با پیشبینی میانبرهایی امیدواریم در پنج سال آینده برق شهرداری بهصورت کامل از مسیر انرژی پاک هدف محقق شود.
وی بیان کرد: دولت تسهیلاتی برای کمک به مردم برای تبدیل به مولدهای انرژی پاک فراهم کرده است که میتواند به رفع مشکل ناترازی انرژی کمک کند و در کوتاهمدت بهعنوان یک منبع درآمد برای خانوارها عمل کند.
کد خبر 831366
http://www.sepahannews.ir/fa/News/933286/50-درصد-آب-مورد-نیاز-فضای-سبز-شهر-اصفهان-از-پساب-استاندارد-تأمین-میشود