پیام سپاهان
راه‌اندازی «باغ ایران‌زاد» در اصفهان برای حفظ گونه‌های نادر و بومی ایران
يکشنبه 30 دي 1403 - 08:54:42
پیام سپاهان - مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: «باغ ایران‌زاد» که به همت شهرداری اصفهان و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در حال طراحی است، فرصت منحصر به‌فردی برای پرورش 410 گونه گیاهی ایران‌زاد و در معرض خطر انقراض فراهم خواهد کرد.
مجتبی حق‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به ایجاد پروژه‌ای جدید به نام «باغ ایران‌زاد» در مرکز تحقیقاتی کشاورزی اظهار کرد: این پروژه با همکاری شهرداری اصفهان و مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، پس از انعقاد تفاهم‌نامه و عقد قرارداد بین دو طرف، وارد مرحله اجرایی شده است.
وی افزود: شورای سیاست‌گذاری پروژه نیز مصوبات لازم را برای آغاز کار اتخاذ کرده است و با پایان نقشه‌برداری‌های مربوطه، در حال حاضر طراحی فاز نخست این پروژه در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: این باغ در محدوده باغ گل‌های اصفهان و در محله امیرحمزه احداث خواهد شد و به‌طور خاص برای عموم مردم امکان بازدید و بهره‌برداری از آن فراهم خواهد شد.
حق‌شناس گفت: این پروژه، علاوه بر اینکه به‌عنوان یک مقصد گردشگری و تفریحی برای شهروندان شناخته می‌شود، با ویژگی‌هایی خاص خود از باغ گل‌ها متمایز خواهد بود.
وی ادامه داد: در این باغ 410 گونه گیاهی ایران‌زاد که بومی ایران و سازگار با شرایط اقلیمی کشور هستند، پرورش خواهند یافت و در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: هدف از راه‌اندازی باغ ایران‌زاد، علاوه بر ایجاد فضایی مناسب برای لذت بردن عموم مردم از زیبایی‌های طبیعی، فراهم‌کردن فرصت‌های علمی برای کسانی است که در زمینه گیاه‌شناسی و علوم کشاورزی فعالیت دارند.
حق‌شناس گفت: این پروژه به‌ویژه برای پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه‌ها که به‌دنبال منابع علمی مرتبط با گیاهان ایران‌زاد هستند، فرصتی ارزشمند خواهد بود و علاوه بر این، باغ ایران‌زاد به‌عنوان محلی برای پرورش و تکثیر گیاهان نادر و در معرض خطر انقراض عمل خواهد کرد.
وی افزود: در حال حاضر، بذر تعدادی از این گیاهان در اختیار قرار گرفته و همکاری‌های لازم برای کشت و پرورش آن‌ها با مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی در حال انجام است.
مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تاکید کرد: پروژه باغ ایران‌زاد قرار است سال آینده وارد مرحله اجرایی شود که امیدواریم تا پایان سال 1404 به بهره‌برداری برسد.
حق‌شناس گفت: این باغ به‌عنوان یک مرکز علمی-پژوهشی نیز برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کاربرد خواهد داشت و در این راستا از هرباریوم‌های گیاهی جهاد کشاورزی (‌هرباریوم مجموعه‌ای از گیاهان خشک و حفظ شده و اطلاعات مربوط به آن‌ها است که برای مطالعات علمی استفاده می‌شود) نیز برای تدریس و آموزش درس گیاه‌شناسی در دانشگاه‌ها بهره گرفته خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: این پروژه نه‌تنها فضایی مطلوب برای شهروندان ایجاد کند، بلکه موجب ارتقای سطح علمی در زمینه گیاه‌شناسی و علوم طبیعی نیز می‌شود.
کد خبر 830900

http://www.sepahannews.ir/fa/News/932785/راه‌اندازی-«باغ-ایران‌زاد»-در-اصفهان-برای-حفظ-گونه‌های-نادر-و-بومی-ایران
بستن   چاپ