پیام سپاهان
چین ارتش پهپاد را برای مقابله با کمبود آب با تقویت برف مصنوعی مستقر می‌کند
شنبه 29 دي 1403 - 12:15:44
پیام سپاهان - چین در حال مقابله با کمبود آب با بارورسازی ابر‌ها با استفاده از پهپاد، افزایش بارندگی و پر کردن منابع حیاتی آب است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برای مبارزه با کمبود آب و افزایش بارندگی، چین برای اولین بار از فناوری پهپاد پیشرفته برای عملیات اصلاح آب و هوا در محیط چالش برانگیز ارتفاعات کوه‌های کونلون استفاده کرده است.
کوه‌های کونلون منبع اصلی آب در غرب چین است. تقویت موثر باران مصنوعی و برف می‌تواند آب‌های سطحی و زیرزمینی را دوباره پر کند، کشاورزی، صنعت و نیاز‌های آب مسکونی را حمایت کند.
چالش‌های توزیع کاتالیست در ارتفاع 3500 متری به گفته یان جیان چانگ، مدیر مرکز تغییرات آب و هوای سین کیانگ، این عملیات در ارتفاع 3500 متری انجام می‌شود، جایی که سطوح پایین اکسیژن چالش‌هایی را برای توزیع کاتالیزور ایجاد می‌کند.
برای مقابله با این چالش، این پهپاد به شعله‌های دود بسیار طولانی برای افزایش محتوای آب مجهز شد. یان توضیح داد که با موفقیت آزمایش احتراق کامل شراره‌ها را در ارتفاع 4200 متری انجام داد و کاتالیزور‌ها را آزاد کرد.
این پهپاد با سنسور‌ها و دستگاه‌هایی با دقت بالا برای موقعیت‌یابی دقیق، پایش لحظه‌ای و اندازه‌گیری دقیق منطقه عملیاتی مجهز شده بود که همه آنها در طول آزمایش آزمایش شدند.
از ابتدای سال 2024، این مرکز با استفاده از پهپاد‌های بزرگ و متوسط، 23 آزمایش مشاهده ابر و بارش را همراه با آزمایش‌های تقویت باران و برف انجام داده است. این آزمایش‌ها که با هدف آزمایش اثربخشی فناوری هواپیما‌های بدون سرنشین در اصلاح آب‌وهوا انجام شد، در مجموع 46 ساعت زمان پرواز را جمع‌آوری کردند که هر عملیات بیش از یک ساعت و نیم طول کشید.
رسانه‌های چینی خاطرنشان می‌کنند که تجربه به‌دست‌آمده از این آزمایش‌های اولیه، پایه محکمی برای اولین آزمایش موفق در کوه‌های کونلون فراهم کرد. علاوه بر این، این عملیات دارای اثرات اکولوژیکی مفیدی مانند تقویت اکوسیستم‌های بیابانی، تقویت پوشش گیاهی و کاهش طوفان‌های گرد و غبار است.
توسعه جدید سین کیانگ مبتنی بر آزمایش باروری ابر است سال گذشته، چین از یک پهپاد تهاجمی و شناسایی طولانی مدت در منطقه خودمختار سین کیانگ اویغور برای آزمایش‌های بارور کردن ابر‌ها استفاده کرد. TB-A که به عنوان عقرب دوقلو A نیز شناخته می‌شود، برای این عمل در منطقه خشک غرب کشور مستقر شد.
باروری ابر‌ها که باعث بارندگی می‌شود، شامل مواد شیمیایی مانند یدید نقره، یدید پتاسیم یا یخ خشک می‌شود تا به عنوان هسته برای تشکیل قطرات آب در اطراف عمل کنند.
در آزمایش‌های خاص، مقامات بر روی منطقه کوه‌های Dongtian در Hami، شرقی‌ترین شهر سین کیانگ تمرکز کردند و کارایی بارورسازی ابر‌ها را در مناطق مرتفع آزمایش کردند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/932441/چین-ارتش-پهپاد-را-برای-مقابله-با-کمبود-آب-با-تقویت-برف-مصنوعی-مستقر-می‌کند
بستن   چاپ