پیام سپاهان
مقارنه ماه و سیاره مریخ را رصد کنید
جمعه 2 آذر 1403 - 10:51:22
پیام سپاهان - ماه و سیاره مریخ اول آذر در یک راستا قرار می‌گیرند، این پدیده با چشم غیرمسلح قابل رصد است.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره مریخ پنج‌شنبه -اول آذر- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه 19 روزه از زاویه دو درجه و 26 دقیقه‌ای شمال سیاره مریخ عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت 22:19 تا 06:12 روز بعد قابل رصد است، به طوری که ماه و سیاره مریخ ساعت 22:19 حدود 9 درجه بالاتر از افق شرقی شما قرار می‌گیرند، سپس ساعت 04:29 به میزان 78 درجه بالاتر از افق جنوبی شما واقع می‌شوند و ساعت 06:12 نیز از دسترس خارج می‌‏شوند.
ماه در قدر منفی 12.3 و سیاره مریخ در قدر منفی 0.3 هر دو در صورت فکی سرطان قرار می‌گیرند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما می‌توان آن‌ها را با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی رصد کرد.
نزدیک شدن ماه و سیاره مریخ به یکدیگر ماه و سیاره مریخ پنج‎شنبه -اول آذر- به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، به طوری که ماه 19 روزه از زاویه دو درجه و 19 دقیقه‌ای سیاره مریخ عبور می‌کند، این پدیده از اصفهان از ساعت 22:20 تا 06:12 روز بعد قابل رصد است، به طوری که ماه و سیاره مریخ ساعت 22:20 حدود 9 درجه بالاتر از افق شرقی شما قرار می‌گیرند، سپس ساعت 04:29 به میزان 78 درجه بالاتر از افق جنوبی شما واقع می‌‏شوند و ساعت 06:12 نیز از دسترس خارج می‌‏شوند.
ماه در قدر منفی 12.3 و سیاره مریخ در قدر منفی 0.3 هر دو در صورت فکی سرطان قرار می‌گیرند، این دو جرم آسمانی به قدری از یکدیگر فاصله دارند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما می‌توان آن‌ها را با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی رصد کرد.
سیاره عطارد در دوگانگی سیاره عطارد پنج‎شنبه -اول آذر- در ظهور عصرگاهی خود به فاز دوگانگی خود می‌رسد و در قدر منفی 0.2 به شدت می‌درخشد؛ این سیاره در آسمان اصفهان در موقعیت خوبی قرار می‌گیرد، اما مشاهده آن دشوار است، سیاره عطارد روز یکشنبه، 17 درجه بالای افق قرار می‌گیرد.
از آنجا که سیاره عطارد را می‌توان فقط در زمان گرگ‌ومیش مشاهده کرد، یافتن آن در حالتی که در فاز هلال نازک قرار دارد دشوار است، بنابراین مشاهده این سیاره در روزهای بعد و پس از رسیدن به بالاترین نقطه خود در آسمان بسیار آسان‌تر از روزهای قبل خواهد بود.
مدار سیاره عطارد نسبت به زمین به خورشید نزدیک‌تر است، به این معنا که همیشه نزدیک به خورشید به نظر می‌رسد و در بیشتر مواقع در تابش خیره‌کننده خورشید محو می‌شود؛ هر بار که سیاره عطارد به بزرگ‌ترین جدایی از خورشید می‌رسد، فقط برای چند هفته قابل مشاهده است، این اتفاق تقریباً هر سه تا چهار ماه یک‌بار تکرار می‌شود.
بارش شهابی α-Monocerotid 2024 بارش شهابی α-Monocerotid 2024 از بیست‌وپنجم آبان تا پنجم آذر فعال است و زمان اوج آن حدود پنج‎شنبه -اول آذر- رخ می‌دهد؛ در طول این مدت هر زمان که نقطه تابشی شهاب‌باران در صورت فلکی سگ کوچک بالای افق باشد، احتمال مشاهده شهاب‌ها وجود خواهد داشت، هرچه نقطه تابش در آسمان بالاتر باشد، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده افزایش پیدا می‌کند.
بارش شهابی α-Monocerotid 2024 از اصفهان از ساعت 21:44 تا 06:09 قابل رصد است، بهترین زمان مشاهده آن نیز ساعت 04:00 است، ر این زمان، چرخش زمین، اصفهان را در سمت بهینه در جهت شهاب‌های ورودی می‌چرخاند و تعداد شهاب‌هایی که به صورت عمودی به سمت پایین می‌بارد را به حداکثر می‌رساند، در زمان‌های دیگر، شهاب‌های کمتری بر فراز آسمان اصفهان می‌سوزند و تمایل دارند با زاویه مایل وارد جو شوند.
کد خبر 812531

http://www.sepahannews.ir/fa/News/911018/مقارنه-ماه-و-سیاره-مریخ-را-رصد-کنید
بستن   چاپ