پیام سپاهان - ایرنا / رئیس اداره نظارت فرآوردههای سلامتمحور معاونت غذا و داروی اصفهان از افزایش مصرف انواع آنتیبیوتیک خبر داد و گفت: 33 درصد نسخههای پزشکی ثبت شده در سامانه تامین اجتماعی استان حاوی این نوع داروهاست.
مهشید عابدی، رئیس اداره نظارت فرآوردههای سلامتمحور معاونت غذا و داروی اصفهان اظهار کرد: حدود چهار میلیون و 189 هزار نسخه حاوی آنتیبیوتیک در استان اصفهان سال گذشته در سامانه تامین اجتماعی ثبت شد که 33 درصد از کل نسخهها را شامل میشود.
وی ادامه داد: طبق آخرین آمار موجود و مربوط به سال 1402، حدود 36 درصد از نسخههای پزشکی ثبت شده در سامانه تامین اجتماعی کشور نیز حاوی داروهای آنتیبیوتیک بوده است.
رییس اداره نظارت فرآوردههای سلامتمحور معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: بیشترین آنتیبیوتیکهای تجویز شده شامل «آزیترومایسین»، «آموکسیسیلین» و «تتراسایکلین» است.
عابدی هشدار داد: مصرف غیرمنطقی آنتیبیوتیک در اصفهان نگرانکننده است و از داروخانهها درخواست میشود این داروها را بدون نسخه به متقاضیان ارائه نکنند.
وی بر ضرورت فرهنگسازی در جامعه تأکید کرد و از مردم خواست برای دریافت آنتیبیوتیک بدون نسخه، اصرار نداشته باشند.
عابدی با استناد به آمار سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد: ایران در بین 63 کشور، بالاترین میزان مصرف آنتیبیوتیک را دارد و این روند در سالهای اخیر رو به رشد بوده است.
وی افزود: برنامه ای در سازمان غذا و دارو وجود دارد که آمار و اطلاعات مربوط به تجویز آنتی بیوتیک را از روی نسخههای پزشکی ثبت شده در سامانه تامین اجتماعی نشان میدهد.
عابدی توضیح داد: با استفاده از این برنامه، تجویز آنتیبیوتیک مورد رصد قرار میگیرد و پزشکانی که بیشتر از میانگین کشوری این دارو را تجویز کنند شناسایی میشوند، سپس این اطلاعات در کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو بررسی و پزشکان مذکور برای دریافت آموزشهای لازم دعوت خواهند شد.
وی درباره امحای داروهای آنتیبیوتیک تاریخ مصرف گذشته نیز گفت: این داروها نباید به سطل زباله انداخته شوند زیرا با ورود به چرخه زیست محیطی وارد زندگی انسان میشوند.
رئیس اداره نظارت فرآوردههای سلامتمحور معاونت غذا و داروی اصفهان افزود: شهروندان میتوانند این داروها را به داروخانههای بزرگ یا مراکز درمانی مانند هلال احمر و بیمارستان ها تحویل دهند تا بهصورت اصولی امحا شود.
عابدی، خواستار همکاری همهجانبه برای کاهش مصرف غیرمنطقی آنتیبیوتیک و مدیریت صحیح زبالههای دارویی شد.
به گزارش ایرنا، مصرف بیرویه و نابجای آنتیبیوتیکها در حال گسترش است که سبب ایجاد مقاومت میکروبی یا همان بیاثر شدن آنتیبیوتیکها میشود و سلامت جهانی را تهدید میکند.
اصفهان، سومین تولیدکننده دارو در کشور است و حدود 900 داروخانه و 18 کارخانه داروسازی با تولید یکهزار قلم دارو زیر پوشش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالیت میکنند.
http://www.sepahannews.ir/fa/News/910674/33-درصد-نسخههای-پزشکی-در-اصفهان-حاوی-آنتیبیوتیک-است