پیام سپاهان
10 هزار مکان ورزشی کشور در اختیار شهرداری‌هاست
سه شنبه 29 آبان 1403 - 17:07:56
پیام سپاهان - به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا کلانتری روز سه‌شنبه در نشست تببین طرح ملی «ورزش و مردم» و توسعه ورزش همگانی، در «سرای ورزشکاران» اصفهان افزود:
شهرداری‌ها و شوراهای اسلامی شهر و روستا می‌توانند نقش پررنگی در اجرای طرح ملی «ورزش و مردم» و توسعه ورزش همگانی داشته باشند.
وی تصریح کرد: یکی از وظایف مهم حاکمیت، توسعه ورزش همگانی است و در این راستا کلیات برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور با هدف توسعه و تعمیم ورزش همگانی به تصویب رسیده است و بر اساس آن، شهرداری‌ها و شوراهای شهر نقش مهمی در توسعه ورزش همگانی دارند.
کلانتری ادامه داد: وزارت ورزش و جوانان برای تحقق برنامه ملی پیشرفت ورزش کشور، اجرای طرح ملی «ورزش و مردم» را آغاز کرده است و در چارچوب آن خدمات ورزشی رایگان در مکان‌های متعلق به وزاتخانه، ادارات کل ورزش و جوانان استان‌ها و مجموعه‌های در اختیار فدراسیون‌ها و هیات‌های ورزشی در گام نخست و در گام بعد مکان‌های ورزشی شهرداری‌ها در اختیار تمام اقشار جامعه قرار خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: اکنون طرح ملی «ورزش و مردم» بعنوان یک برنامه راهبردی به همه استان‌ها ابلاغ شده است و وزارت ورزش و جوانان بر فرایند اجرای آن نظارت دارد و اشکالات آن را از زبان مجریان می‌شنود و در راستای رفع آنها می‌کوشد و در این طرح باید به بهترین شکل بر مبنای یک برنامه و هدف در راستای ورزش همگانی خدمات به عموم مردم ارائه کند.
مدیرکل دفتر ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: با اجرای طرح ملی «ورزش و مردم» برای نخستین بار اصل سوم قانون اساسی در حوزه ورزش که تاکید بر ایجاد تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح دارد، محقق می شود.
کلانتری اظهار داشت: وزارت ورزش و جوانان و ادارات کل آن باید کار ستادی خود را انجام دهند و تنها بعنوان حلقه وصل مجموعه‌ها باشند و بخش اجرا و نظارت بر عهده مردم گذاشته شود و ورزش همگانی محقق نخواهد شد، مگر آن‌ که بخش‌های ذینفع آن، از این عرصه حمایت کند.
وی اضافه کرد: چالش ورزش کشور نبود حکمرانی در این حوزه است و در صورت وجود یک حکمرانی منسجم ورزشی می‌توان ورزش را از طریق مردم و مجموعه های مردمی رشد و توسعه داد.
مدیرکل دفتر ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان گفت: اکنون 34 هزار باشگاه ورزشی در کشور دایرند که بواسطه آن افزون بر 350 هزار شغل برای فعالان و تحصیل کرده‌های ورزش در آنها وجود دارد و می‌توان از این ظرفیت برای توسعه ورزش بهره گرفت.
وی یادآور شد: گفتمان ورزش، گفتمانی زنده است و همانطور که سلامت، فرهنگ و اقتصاد بر ورزش تاثیرگذار است، ورزش نیز بر این حوزه‌ها تاثیر دارد و امروز در بسیاری از جوامع برای توسعه فرهنگی، اقتصادی و افزایش سلامت از ورزش بهره برده می شود.
کلانتری با اشاره به نقش ورزش در کاهش هزینه‌های درمان گفت: بدنبال این هستیم که با پویش‌های آگاهی بخش در حوزه ورزش همگانی، این پدیده را بصورت یک فرهنگ توسعه دهیم و شعار پیشگیری مقدمه بر درمان است را عملیاتی کنیم.
وی اضافه کرد: اکنون افزون بر 75 درصد مردم ورزش نمی‌کنند اما بر اساس طرح ملی «ورزش و مردم» طبق برنامه‌ریزی‌ تا سال 1410 باید 40 درصد از جمعیت 90 میلیون نفری آن زمان ایران، ورزش کنند.
تحقق و توسعه ورزش همگانی، نیازمند برنامه‌ریزی کارشناسی است
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان نیز در این نشست گفت: برای تحقق و توسعه ورزش همگانی، نیازمند برنامه‌ریزی کارشناسی شده هستیم و امروز با توجه به تأثیر مستقیم ورزش در سلامت جامعه، باید از حیث قانونی شرایط دسترسی آسان عموم به امکانات ورزشی فراهم شود.
سیدمهدی صدری ادامه داد: حفظ سلامت و امنیت 2 نعمتی است که تا از دست نرود، اهمیت آنها شناخته نمی‌شود و از آن جا که سلامت تک تک شهروندان برای ما مهم است باید زمینه‌ساز ورزش همگانی باشیم.
وی یادآور شد: رسانه‌ها می‌توانند نقش موثری در ترویج ورزش همگانی داشته باشند و این در حالیست که اکنون رسانه ای در بخش ورزش همگانی نداریم.
صدری تاکید کرد: با گسترش ورزش همگانی، جمعیت ورزشکاران نیز افزایش می‌یابد که این امر موجب افزایش میزان استفاده از محصولات ورزشی و افزایش تولید محصولات ورزشی می‌شود و در نهایت رونق تولید را به ارمغان خواهد آورد.
آمادگی شهرداری اصفهان برای ایجاد 250 ایستگاه ورزش همگانی
معاون ورزشی و تفریحی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در این نشست گفت: نقطه‌گذاری برای احداث ایستگاه‌های ورزشی جدید در اصفهان انجام شده است و در صورت وجود مربی آمادگی جسمانی کافی می‌توانیم تعداد کنونی ایستگاه‌های ورزشی این خطه را به 250 ایستگاه برسانیم.
علیرضا خاکسار ادامه داد: معاونت ورزشی و تفریحی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری متشکل از پنج اداره شامل اداره اماکن ورزشی، اداره ورزش همگانی و محلات، اداره تفریحی، اداره سلامت و اداره رویدادهای شهری است که همه آنها می‌کوشند خدمات با کیفیت در حوزه ورزش همگانی به شهروندان ارائه دهند.
وی تاکید کرد: مدیریت شهری اصفهان در این دوره شعار «ورزش باید همگانی شود» را به جای «ورزش همگانی» برای حوزه ورزش شهرداری انتخاب کرده و منظور از «همگانی کردن ورزش» آن است که شهروندان در همه محلات با هر توان مالی بتوانند از ظرفیت‌ها، ورزش‌ها و کلاس‌های ورزشی بهره‌مند شوند.
معاون ورزشی و تفریحی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار داشت: اداره اماکن ورزشی این معاونت، مدیریت 33 سالن سرپوشیده و 50 مجموعه ورزشی روباز و غیرتوپی در اختیار دارد که خدمات آنها از طریق بخش خصوصی به شهروندان ارائه می‌شود و در آنها در نیمه نخست امسال در 29 رشته ورزشی نزدیک به پنج هزار 968 کلاس آموزشی برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان 28 شهرستان و افزون بر پنج میلیون و 300 نفر جمعیت دارد که افزون بر حدود 375 هزار ورزشکار سازمان یافته و یک هزار و 700 باشگاه در شهرستان‌های آن فعالیت می‌کنند.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/909430/10-هزار-مکان-ورزشی-کشور-در-اختیار-شهرداری‌هاست
بستن   چاپ