پیام سپاهان
طرز تهیه ترشی هفت بیجار مجلسی با روشی جدید / ترشی هفت بیجار رو به این روش درست کن
يکشنبه 27 آبان 1403 - 23:32:43
پیام سپاهان - به گزارش شمانیوز :ترشی هفت بیجار یکی از انواع ترشی‌های معروف و محبوب ایرانی است که به ویژه در منطقه گیلان تهیه می‌شود و به خاطر طعم خاص و عطر خوشایندش شناخته می‌شود.ترشی هفت بیجار معمولاً از ترکیبی از سبزیجات تازه مانند بادمجان، هویج، گل کلم و فلفل دلمه‌ای تهیه می‌شود و با ادویه‌جات و سرکه مخلوط می‌شود تا طعمی تند و ملس به دست آید.
ترشی هفت بیجار به عنوان یک چاشنی عالی برای غذاهای ایرانی، به ویژه در کنار برنج و خورشت‌ها سرو می‌شود و می‌تواند به افزایش اشتها و تنوع طعم غذا کمک کند.علاوه بر طعم لذیذ، ترشی هفت بیجار دارای خواص مفیدی نیز هست و می‌تواند به هضم بهتر غذا و افزایش ویتامین‌ها و مواد معدنی در رژیم غذایی کمک کند.
مواد لازم
گل کلم: 2 کیلوگرم
به: 2 عدد
بادمجان: 1 کیلوگرم
سیب زمینی ترشی: 2 عدد
هویج: 1 کیلوگرم
خیار: 1 کیلوگرم
لوبیا سبز: 1 کیلوگرم
سیر: 5 بوته
فلفل سبز تند: 250 گرم
سرکه سفید: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
سبزی ترشی (ترخون، مرزه، نعناع، گشنیز و جعفری): به میزان دلخواه
ادوبه ترشی: سیاه دانه، پودر تخم گشنیز، گلپر، فلفل قرمز، فلفل سیاه، رازیانه، پودر زیره سبز، پودر جوز هندی و دارچین: به مقدار دلخواه (این ادویه را به اسم ادویه ترشی از عطاری تهیه کنید).
پودر گلپر: 10 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: 5 قاشق چایخوری
دارچین: 1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: 2 قاشق چایخوری
جوز هندی: 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
پودر رازیانه: 1 قاشق چایخوری
سبزی خشک: 2 قاشق چایخوری (به نسبت مساوی از مرزه، ترخون، گشنیز و نعنا خشک) 
طرز تهیه
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی هفت بیجار مخلوط باید گل کلم را تکه تکه کنید و با آب و نمک خوب بشورید. خیار، سیب زمینی ترشی، بادمجان و هویج‌ها را بشورید و حلقه حلقه یا به صورت مکعبی خرد کنید.
لوبیا سبزها را هم بشورید و خرد کنید. 2 عدد به را هم بشورید و با پوست خرد کنید. پوست سیرها را هم بگیرید. سبزی‌های ترشی را بشورید و بعد از این‌که کاملا خشک شد ساطوری خرد کنید.
یادتان باشد سبزی باید کاملا خشک باشد در غیر این صورت ترشی شما کپک خواهد زد. در این مرحله از طرز تهیه ترشی مخلوط هفت بیجار اگر دوست دارید ترشی مخلوط هفت بیجار شما کمی نرم باشد، می‌توانید تمام مواد را به صورت جداگانه در کمی آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید.
البته این کار کاملا سلیقه‌ای است و در صورت پختن حتما مواد را آبکش کنید تا کاملا خشک شوند تا ترشی کپک نزند.
حالا تمام مواد را با هم مخلوط کنید، به مقدار دلخواه نمک و ادویه بزنید و با مواد خوب ترکیب کنید. در یک دبه ترشی کاملا تمیز و خشک مواد ترشی را لایه لایه بریزید. روی هر لایه کمی سبزی خشک، چند حبه سیر تازه و چند عدد فلفل سبز بگذارید و این کار را به همین ترتیب تا تمام شدن تمام مواد ادامه دهید.
روی لایه آخری چند حبه سیر، مقداری سبزی خشک و چند دانه فلفل سبز بگذارید.
بعد از این‌که دبه ترشی هفت بیجار پر شد روی آن مقداری سرکه سفید بریزید. اگر دوست دارید یک ترشی تند داشته باشید فقط سرکه سفید روی ترشی بریزید. مقداری سرکه باید به حدی باشد که کاملا روی مواد ترشی را بپوشاند.
اگر نمی‌خواهید طعم ترشی هفت بیجار زرد با سفید زیاد تند باشد به مقدار مساوی سرکه سفید و آب جوشیده خنک شده را با هم مخلوط کنید و روی مواد ترشی بریزید. درب دبه ترشی را محکم ببندید و ترشی را در جای خنک و تاریک بگذارید تا ترشی مخلوط هفت بیجار شما خوب برسد و جا بیفتد.
فوت و فن‌
اگر می‌خواهید یک ترشی هفت بیجار ترد و خوشمزه داشته باشید حتما دبه‌های ترشی را در جای خشک و خنک و حتی‌الامکان تاریک بگذارید. نور آفتاب به هیچ وجه نباید روی دبه ترشی بتابد. در غیر این صورت شما یک ترشی نرم و وارفته و لزج خواهید داشت نه یک ترشی ترد و خوش عطر.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/908889/طرز-تهیه-ترشی-هفت-بیجار-مجلسی-با-روشی-جدید---ترشی-هفت-بیجار-رو-به-این-روش-درست-کن
بستن   چاپ