پیام سپاهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وزارت دفاع آمریکا با بحران کمبود موشکهای پدافند هوائی روبهرو شده و این بحران پس از حمله اسرائیل به ایران و موج جدیدی از حملات ایران ممکن است که شدیدتر هم بشود.
این خبر را روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال منتشر کرد و نوشت: کمبود موشکهای پدافندی، نگرانیهایی را در مورد آمادگی پنتاگون برای پاسخ به جنگهای فعلی در خاورمیانه و اروپا و همچنین احتمال جنگ در شرق (چین) پدید میآورد. در وضعیت بحرانی خاورمیانه، موشکهای پدافند به مهمترین تسلیحات مورد نیاز تبدیل شدهاند، زیرا اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا با تهدید فزایندهای از سوی موشکها و پهپادهای شلیک شده توسط ایران و گروههای وابسته به آن روبهرو هستند. کمبود این موشکها پس از حمله اخیر اسرائیل و احتمال تلافی ایران میتواند به بحرانی بزرگتر هم تبدیل شود.
کارلوس دل تورو، مقام ارشد نیروی دریایی، در ماه مه گذشته (خرداد ماه) در شهادت خود به اعضای کنگره گفت که به دلیل استقرار تعداد زیادی از موشکهای پدافندی در خاورمیانه، به صنایع فشار میآورد تا تولید موشکها را افزایش دهند اما افزایش تولید دشوار است و هر اندازه که موشک پیچیدهتر باشد، تولید آن دشوارتر است.
نگرانیها در مورد کمبود موشکهای پدافندی، مقامات ارشد پنتاگون، از جمله رئیس ستاد مشترک ارتش را وادار کرده تا به دنبال فناوریهای جایگزین، از جمله استفاده از شرکتهای جدیدتر برای کمک به افزایش تولید انواع جدید موشکهای پدافند باشند. هر چند که آمریکا ذخایر موشکهای پدافند را طی سالهای اخیر افزایش داده بود، اما در هر ماه از درگیری در خاورمیانه دهها موشک پرتاب کرده و ظرفیت تولید نمیتواند با این روند همگام شود.
یک مقام دفاعی ایالات متحده گفت که شرکت آرتیایکس میتواند حداکثر چند صد موشک در سال تولید کند و این تولید بهطور کامل به پنتاگون اختصاص ندارد، بلکه حداقل 14 متحد آمریکا نیز به موشکهای پدافندی مذکور احتیاج دارند. بر اساس گزارش نیروی دریایی آمریکا، بیش از 1.8 میلیارد دلار موشک پدافندی برای جلوگیری از حمله ایران و نیروهای نیابتی آن به اسرائیل و کشتیهایی که از دریای سرخ عبور میکنند، شلیک شده است. نیروی دریایی معمولاً برای مهار هر موشک، دو موشک پرتاب میکند. یک موشک استاندارد میتواند میلیونها دلار هزینه داشته باشد و آن را به روشی گران برای دفاع در برابر سلاحهای ساخت ایران تبدیل کند که هزینه بسیار کمتری دارند.
یک مقام کنگره گفت: اینها مهمات واقعاً گران قیمتی برای سرنگونی اهداف حوثیها هستند و جایگزینی هر یک از آنها با هزینه بسیار هنگفت، ماهها زمان میبرد.
مقامات آمریکایی گفتند که در جریان حمله موشکی اخیر ایران به اسرائیل، علاوهبر استفاده از سایر سامانههای پدافند هوایی، دوازده موشک پرتاب کرد. مارک مونتگومری، دریادار بازنشسته و مدیر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها گفت: استفاده زیاد از سلاحهایی مانند موشکهای پدافند در خاورمیانه، توانایی پنتاگون برای جنگ در اقیانوس آرام (چین) را نیز به خطر میاندازد. ما به اندازه یک سال موشک که بناست بخشی از تسلیحات ما در مقابل چین باشند، استفاده میکنیم. بنابراین قطعاً بار دیگر در خاورمیانه، آمادگی نیروی دریایی را برای انجام عملیات در اقیانوس آرام عقب راندهایم.
گزارش وال استریت ژورنال درباره وضعیت بحرانی ذخائر موشکهای پدافندی آمریکا در حالی است که اتکای اصلی و مطلق رژیم صهیونیستی در زمینه پدافندی همین موشکهای آمریکا بوده و با این همه در طول چند ماه اخیر ضربات موشکی و پهپادی دردناکی را از ایران و لبنان و یمن و عراق و غزه دریافت کرده است.
http://www.sepahannews.ir/fa/News/900993/آمریکا-نگران-ناتوانی-در-تأمین-موشکهای-پدافندی