پیام سپاهان - به گزارش پارسینه پلاس، برای تهیه لپه پلوی کرمانی، ابتدا لپه را از شب قبل خیسانده و سپس با آب میپزیم. برنج را خیس کرده و لپه پخته شده را آبکشی میکنیم. پیاز و گوشت را تفت میدهیم و سپس با برنج و لپه لایهبندی کرده، روی تهدیگ قرار میدهیم. پس از دم کشیدن، غذا آماده سرو است.
مواد لازم | مقدار برای 2 نفر |
لپه | ½ پیمانه |
برنج | 2 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
زیره سیاه | 1 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
برای تهیه لپه پلوی کرمانی ابتدا لپه را از شب قبل داخل یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخ آن برطرف شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در ادامه لپه خیسانده شده را به همراه 2 پیمانه آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم.
مرحله 2: خیساندن برنج و آبکشی لپه
در این مرحله برنج را نسبت به نوع آن به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت با 1قاشق چایخوری نمک و آب ولرم می خیسانیم. پس از اینکه پخت لپه به پایان رسید آنرا با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی اش خارج شود.
مرحله 3: تفت دادن پیاز و گوشت
در این مرحله پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه کوچک تفت می دهیم، سپس گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد می کنیم و به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سرخ شوند.
مرحله 4: پخت کامل گوشت
پس از اینکه گوشت سرخ و رنگ آن تغییر کرد، 2 پیمانه به همراه زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد. برای اینکه گوشت خوشمزه تر شود بهتر است آب درون قابلمه به طور کامل جذب گوشت شود.
مرحله 5: پخت اولیه برنج
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب جوش امد برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم و 7 تا 10 دقیقه زمان می دهیم تا پخت اولیه برنج انجام شود.
مرحله 6: اضافه کردن لپه و زیره به برنج
پس از گذشت 3 دقیقه، لپه را به همراه مقداری زردچوبه و زیره به برنج اضافه می کنیم و زمانی که دانه های برنج نرم شدند و مغزشان گیر داشت برنج و لپه را آبکشی می کنیم. حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم.
مرحله 7: آماده کردن ته دیگ و لایهبندی برنج
در این مرحله مقداری نان یا سیب زمینی ورقه ای شده برای ته دیگ در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس نصف مخلوط برنج آبکش و لپه را روی ته دیگ می ریزیم. در ادامه گوشت های پخته شده را در وسط برنج قرار می دهیم و باقیمانده برنج را اضافه می کنیم.
مرحله 8: دم کردن برنج و سرو غذا
حالا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم برنج به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در پایان پس از اینکه غذا آماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت های تکه ای تزیین کرده و به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.