پیام سپاهان
خراسانی‌زاده: گسترش دامنه هنر ضد صهیونیستی/ گرافیک در لبه مبارزه است
چهارشنبه 11 مهر 1403 - 13:38:15
پیام سپاهان - محمد خراسانی‌زاده، مدیرکل دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، با بیان اینکه جریان هنری مبارزه با صهیونیست در حوزه تجسمی سال‌هاست که به‌وجود آمده و زنده و پویاست و هر روز از خودش واکنش نشان می‌دهد، اظهار کرد: تقریباً یک سال از شکل‌گیری ماجرای طوفان‌الاقصی می‌گذرد، جمع کثیری از هنرمندان تجسمی نسبت به این اتفاق مهم واکنش موثر داشته‌اند؛ نمونه‌های زیادی از هنرمندان ضدصهیونیست را می‌شناسیم که سال‌هاست در این عرصه فعالیت می‌کنند و در زمان کنونی، شرایط برای این هنرمندان بهتر شده است و آثار بیشتری خلق می‌کنند.
مدیرکل دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: پرشمارترین هنرمندان فعال در زمینه مبارزه با رژیم صهیونیست در عرصه تجسمی شامل هنرمندان رشته‌های طراحی گرافیک هستند چراکه این رشته یک رسانه به‌روزتر و هم‌راستاتر با رسانه‌ها و فضا‌های اجتماعی است؛ در کنار این هنرمندان، کارتونیست‌ها، خوشنویس‌ها و نقاش‌ها و عکاس‌ها هستند که قرار دارند و به صورت مداوم مشغول کار هستند. شخصا هنرمندان متعددی را می‌توانم نام ببرم که نمونه آنها اساتید مسعود شجاعی طباطبایی و محمدحسین نیرومند و هنرمندان متعدد دیگری که در استان‌ها و شهرستان‌ها مشغول فعالیت هنری در این راستا هستند. 
وی با تاکید براینکه هنر ضد صهیونیست طی سال‌های مختلف در ایران وجود داشته و تقویت و تکثیر شده است، گفت: خوشبختانه هنر ضد صهیونیستی در دنیا رواج پیدا کرده است؛ برخی هنرمندان در گوشه و کنار کشورمان وجود دارند که نمونه آنها استاد عباس ناصری است که تنها یک هفته بعد از حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان المعمدانی که ناجوانمردانه با خاک یکسان شد، کتابچه‌ای را از آثار هنرمندان 15 کشور مختلف آماده و با این عنوان که «بیمارستان میدان جنگ نیست» منتشر شد؛ این اقدام تنها یک نمونه از واکنش هنرمندان تجسمی است.
خراسانی‌زاده تصریح کرد: هنرمندان شناخته شده دنیا نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی واکنش‌های مختلف دارند؛ نمونه آن نمایشگاه «نقشی بر سنگ» بود که ماه محرم و صفر در موزه هنر‌های معاصر تهران برگزار شد و شاهد بودیم که آثار متعددی از هنرمندان مطرح دنیا تولید می‌شد. یا در نمایشگاه «کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین» که آبان و آذرماه 1402 برگزار شد که در میان 480 اثری که وجود داشت، بیش از 70 اثر مستقیما به موضوع فلسطین و غزه بود. هنرمندانی که نه در منطقه ما و فضای رسانه‌ای زیست می‌کنند، این آثار را به زبان کارتون خلق کرده بودند. 
مدیرکل دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: جریان هنر‌های تجسمی که همواره در صدر انقلاب اسلامی پیشتاز بود، از دیوارنگاره‌ها و پارچه‌نوشته‌های خوشنویسان ما تا نقاشی‎هایی که تقریبا نخستین گام‌ها یا بهتر است بگویم تحقیقاً نخستین گام‎های به تصویر و به فضای ملموس رساندن شعار انقلاب اسلامی را برعهده داشتند، مدام هر برهه زمانی که جلوتر رفتیم، این تعداد افزون شده است و توسعه پیدا کرده و کیفیت و کمیت آن شکل گرفته است.
وی هنرمندان عرصه تجسمی را پیشگامان هنر اعتراضی دانست و افزود: در گذشته هنرمندانی که در مسیر مبارزه از اعتبار خودشان هزینه می‌کردند و هویت هنری‌شان را به میدان می‌آوردند انگشت‌شمار بودند، اما انقلاب اسلامی موجب گسترش این هنرمندان شد و شاهد شکل گیری یک جریان چند هزار نفری در این زمینه هستیم. در چند روزی که شاهد خبر تلخ و دردناک شهادت سید مقاومت شهید سید حسن نصرالله بودیم، هنرمندان زیادی مشغول به تصویرسازی و نقاشی دیجیتال از ایشان شدند و صد‌ها تولید اثر هنری از ایشان صورت گرفت. 
خراسانی‌زاده ویژگی هنر‌های تجسمی را سرعت بالای آن در واکنش به اتفاقات دانست و گفت: شاید بعد از 24 ساعت بعد از شهادت سید حسن نصرالله صد‌ها کار گرافیکی، تصویرگری، شابلون و ... از ایشان تولید شد که نشان می‌دهد این هنر چقدر واکنش سریع و در لبه مبارزه است و بدنه هنرمندان آن آگاه و فعال هستند و امیداوریم بیش از پیش توسعه پیدا کند. 
مدیرکل دفتر تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: در بین عموم جامعه به واسطه فعالیت‌هایی که نه صرفاً آثار تجسمی بلکه به واسطه تمام رسانه‌های مجازی و رسانه‌های غیر رسمی صورت گرفته است، از جمله با انتشار بسیاری از تصاویر و عکس‌ها قالب مردم با هر عقیده و با هر سبک زندگی، نسبت به ماجرای رژیم صهیونیستی و نسل کشی و رویکردی که این رژیم ضد انسانی دارد، نفرت دارند.
انتهای پیام/ 121

http://www.sepahannews.ir/fa/News/893412/خراسانی‌زاده--گسترش-دامنه-هنر-ضد-صهیونیستی--گرافیک-در-لبه-مبارزه-است
بستن   چاپ