پیام سپاهان
باید از تصمیم مقامات ارشد کشور حمایت کنیم، رفتارهای جناحی اکنون مانند سم است
دوشنبه 9 مهر 1403 - 22:38:14
پیام سپاهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهدی بیک اوغلی| با مرور برخی رسانه‌ها در روزهای اخیر، متوجه خط رسانه‌ای عجیبی می‌شویم که در آن به جای همراهی با رویکردهای اصلی کشور مدام بر طبل اتخاذ تصمیمات شتابزده و هیجانی کوبیده می‌شود. این در حالی است که کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی بیشتر از هر عامل دیگری، کشور به رویکردهای خردمندانه و راهبردهای دوراندیشانه نیاز دارد.
برخلاف برخی رسانه‌های حاکمیتی که مدام با طرح این پرسش که چرا دولت اقدام به شلیک موشک‌های بالستیک نمی‌کند؟ دولت را می‌نوازند منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است در قانون اساسی ایران این شورای عالی امنیت ملی کشور به عنوان یک نهاد بالادستی است که در مسائل راهبردی وظیفه تعیین نقشه راه و انجام سیاستگذاری‌ها را به عهده دارد. شورایی که سران و مقامات سه قوه همراه با متولیان نیروهای مسلح در آن عضویت دارند و مبتنی بر شرایط خاص کشور، منطقه و جهان وظایف هر کدام از بخش‌های اجرایی را تعیین می‌کنند. در واقع دولت نه تصمیم‌گیر نهایی بلکه تنها مجری سیاست‌هایی است که شعام ترسیم می‌کند. حقیقت‌پور در عین حال معتقد است اتخاذ رویکردهای جناحی و سیاسی در مواجهه با مسائل راهبردی و ملی مانند سم مهلکی است که به مصالح عمومی و منافع ملی آسیب می‌رساند.
این روزها در شرایط حساس منطقه‌ای، برخی جریانات تلاش می‌کنند در آتش التهاب بدمند. این گروه‌ها از دولت انتقاد می‌کنند. بعضا این افراد در رسانه‌های رسمی هم این مطالبات را مطرح می‌کنند. شما فکر می‌کنید بهترین تصمیم برای مواجهه با بحران فعلی چیست؟
شرایط به ‌شدت حساس است و ایران باید با دقت و مطالعه مناسب عمل کند. به نظرم مقامات مسوول کشورمان در مواجهه با رخدادها، هوشمندانه، پخته و اصولی عمل کرده و تصمیم درست را در راستای منافع ملی کشور اتخاذ می‌کنند. در این روزهای حساس، مسوولان همه جوانب را باید ببینند و نهایتا کاربردی‌ترین، ارزان‌ترین و موثرترین راهبرد را انتخاب کنند. راهکار انتخاب شده برای مواجهه با رفتارهای جنون‌آمیز اسراییل و نتانیاهو ممکن است شبیه به وعده صادق باشد یا اینکه راهبرد متفاوتی اتخاذ شود. نهایتا باید اجازه داده شود مدیران و مقامات مسوول کشور در این مقطع حساس تصمیم بگیرند. رسانه‌ها هم موظف هستند در این خطوط کلی نظام حرکت کنند و نباید در شرایط فعلی ساز جداگانه زد.
وظیفه شورای عالی امنیت ملی کشور هماهنگ کردن تمام این قطعات مختلف پازل با سیاست‌های کلان نظام است. شخصا منتقد رویکردهای صدا و سیما در مواجهه با این حوادث هستم. من شنیدم که مجری و کارشناس برنامه می‌گفت، بهترین زمان حمله برای انتقام گرفتن از رژیم اسراییل زمانی است که رییس‌جمهور در سازمان ملل در حال نطق است. این روند را مناسب نمی‌دانم. صدا و سیما و سایر رسانه‌های حاکمیتی باید سیاست‌های متخذه نظام را حمایت کنند نه اینکه باعث به وجود آوردن دو قطبی در خصوص حمله کردن یا حمله نکردن شوند. نهایتا هم توپ را به زمین دولت می‌اندازند!
اگر مقامات ارشد کشور تصمیم گرفتند که پاسخ داده شود همه باید از آن حمایت کنیم و اگر تصمیم به صبر استراتژیک شد، همه باید از این تصمیم تبعیت کنند. ما حق نداریم یکدستی و وفاق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را با تندروی و رفتارهای رادیکال به هم بریزیم. ما باید تابع سیاست‌ها، مقررات، ضوابط و... نظام باشیم و از آن حمایت کنیم.
اساسا کدام نهاد و کدام ساختار در ایران در خصوص یک چنین مواردی تصمیم‌سازی می‌کند؟ آیا دولت به تنهایی مسوول اتخاذ این نوع تصمیمات است؟
سیاست‌های کلان این‌چنینی در اختیار نهاد شورای عالی امنیت ملی است که نهادی فراقوه‌ای است. اتفاقا دیبر این نهاد همان فردی است که از زمان دولت سیزدهم فعالیت‌های خود را آغاز کرده است. دولت در این زمینه به تنهایی تصمیم‌گیر نیست و تنها مجری نهادهای بالادستی است. اگر شورای عالی امنیت ملی تصمیم بگیرد که فلان واکنش داده شود، دولت باید اجرا کند. واکنش وزارت خارجه و نیروهای مسلح هم توسط این نهاد مشخص می‌شود. دولت به تنهایی در این زمینه به تنهایی نقشی ندارد. ترکیب این شورا هم با حضور سران و مدیران سه قوه همچنین نیروهای مسلح است. مصوبات شورا هم نهایتا باید به تایید رهبر انقلاب برسد. در این مقطع حساس همه باید گوش به فرمان مقامات کشور باشند. هر تصمیمی که شورای عالی امنیت ملی گرفته، باید از سوی همه جریانات و گروه‌ها پذیرفته شود.
برخوردهای جناحی و سیاسی با موضوعاتی که با منافع ملی و کلان کشور سر و کار دارد، چه خطراتی را ممکن است ایجاد کند؟
این رفتارهای جناحی در مورد موضوعات راهبردی مانند سم است و به منافع کشور آسیب می‌زند. در نظام تصمیم گرفته می‌شود که برجام اجرایی شود. 4 نفر تندرو جلوی مصوبه را می‌گیرند، ابراز دلواپسی کرده، آن را آتش می‌زنند و اجازه اجرای آن را نمی‌دهند. هیچ کس حق ندارد از خطوط تعیین شده نظام عبور کند. کارشناس هم باشیم، تحلیل‌های‌مان که بر خلاف منافع ملی باشد، اثربخش نیست. فرد می‌تواند نظراتی داشته باشد اما وقتی فرد در تریبون صدا و سیما قرار می‌گیرد باید ارزیابی‌هایی ارائه کند که در راستای منافع ملی و مصوبات نهادهای بالادستی باشد.


http://www.sepahannews.ir/fa/News/892711/باید-از-تصمیم-مقامات-ارشد-کشور-حمایت-کنیم،-رفتارهای-جناحی-اکنون-مانند-سم-است
بستن   چاپ