پیام سپاهان
رابطه با عربستان چرا یکطرفه؟
سه شنبه 29 خرداد 1403 - 22:59:19
پیام سپاهان - جمهوری اسلامی / بسم‌الله الرحمن الرحیم
با اینکه بخش افراطی اصولگرایان با حمله به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، روابط تهران-ریاض را به مدت 7 سال قطع کردند، ولی نباید این اقدام مثبت دولت سیزدهم را نادیده گرفت که این گسست را ترمیم کرد. البته دولت دوازدهم نیز تلاش کرده بود رابطه ازسر گرفته شود ولی موفق نشد چون یکی از موانع مهم، جنگ یمن بود. اکنون که روابط میان ایران و عربستان برقرار است، دولتمردان ما باید درصدد استیفای تمام حقوق ملت ایران باشند. آنچه در حج امسال گذشت، متاسفانه چنین نبود.
یک نمونه از تضییع حقوق ملت ایران اینکه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در اعتراض به دستگیری برخی از زائران ایرانی در حج امسال، گفت: «برخی از اقدامات عربستان در هیچ‌یک از موسم‌های حج گذشته سابقه نداشته است». حجت‌الاسلام نواب افزود: «برای نخستین‌بار در تاریخ حج‌گزاری، 6 نفر از خادمان زائران را برگرداندند و در ادامه برخی دستگیری‌ها اتفاق افتاد و زائران را بردند و در نزدیکی جده رها کردند و علت را هم اجرای دستورالعمل حج «بلا تصریح» (حج بدون مجوز) عنوان کردند، در حالی ‌که تمام این افراد تصریح داشتند و با ویزای حج به این کشور وارد شده‌اند». وی با اشاره به تماس‌ها و پیگیری‌های انجام شده برای آزادی یک زائر ایرانی که همچنان در مدینه در بازداشت است، گفت: «با اینکه ما چارچوب‌ها را در این کشور رعایت کرده‌ایم و تلاش داریم همکاری کامل باشد، ولی شرایط، بسیار سخت است».
نمونه دیگر، اخراج مستندسازان صدا و سیماست که در روزهای اول ورود زائران به عربستان صورت گرفت و نمونه دیگر، واکنش‌های منفی مسئولان ارشد عربستان نسبت به ضرورت اعلام برائت از رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاطر جنایات آنها در غزه است. وزیر حج عربستان، دکتر توفیق‌الربیعه، همزمان با روز عرفه گفت: «حج برای عبادت است و نباید به محلی برای شعارهای سیاسی تبدیل شود. عربستان سعودی بشدت با هرگونه تلاش برای سیاسی کردن حج مخالف است و بر اهمیت حفاظت از مقاصد ایمانی حج و تعظیم آن و انجام عبادات تاکید دارد.» این وزیر سعودی حتی با تحریف آیه اول سوره برائت درصدد توجیه موضع ضداسلامی خود برآمد.
سرهنگ طلال الشهلوب، سخنگوی وزارت امور خارجه عربستان در یک کنفرانس خبری که در شب جمعه برگزار شد اعلام کرد: «هیچگونه شعار غوغائی در حج را نخواهیم پذیرفت و با هرگونه تلاش برای تاثیرگذاری بر امنیت حجاج با قدرت و قاطعیت برخورد خواهد شد».
دولت عربستان به ائمه جمعه و جماعات این کشور نیز دستور داد با صراحت علیه مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه موضعگیری کنند و آن را در قالب فتوای شرعی اعلام نمایند. این دستورالعمل حکومتی تا جائی پیش رفت که امام مسجد قبا در خطبه جمعه اخیرش گفت: «هرکس مردم را به حمایت از فلسطین و غزه دعوت کند، برخلاف شریعت اسلامی عمل کرده است»!

روشن است که منظور وزیر حج عربستان و سخنگوی وزارت خارجه این کشور از شعارهای غوغائی و سیاسی، اعلام برائت از رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه است. معنای این دستورالعمل و موضعگیری دولت عربستان این نیست که اسلام نباید به سیاست کاری داشته باشد بلکه منظور اینست که عربستان به نام شریعت اسلامی و با توسل به بازی‌های سیاسی مانع استیفای حقوق شرعی، عرفی و انسانی مردم غزه شود. همین دستورالعمل و موضعگیری دولت عربستان، سیاسی‌ترین اقدام است که با پوشش فریبنده پرهیز از سیاسی کردن دین صورت می‌گیرد.
موضوع مهم دیگر، برخورد دولت عربستان با زائران ایرانی است که زیر پا گذاشتن حقوق طبیعی کسانی است که با در دست داشتن ویزای عربستان وارد این کشور شده و ضیوف‌الرحمن محسوب می‌شوند. دولت جمهوری اسلامی در عین حال که لازم است برای تحکیم روابط با عربستان تلاش کند، دفاع از حقوق قانونی خود و اتباع ایرانی به ویژه زائران بیت‌الله‌الحرام را باید با قوت و قدرت پیگیری نماید. حالا که قرار است با عربستان رابطه حسنه داشته باشیم، این رابطه نباید یکطرفه باشد. دولت عربستان باید به رعایت کامل حقوق دولت و ملت ایران ملتزم باشد.

http://www.sepahannews.ir/fa/News/859058/رابطه-با-عربستان-چرا-یکطرفه؟
بستن   چاپ