بیش از 10 گیاه دارویی در معرض انقراض اصفهان نیازمند حمایت است
اقتصادی
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - ایرنا / مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد: بیش از 10 گونه گیاه دارویی این استان برای جلوگیری از انقراض باید بطور ویژه مورد حمایت قرار گیرد.
احمدرضا رئیسزاده، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان افزود: گونههایی از مانند موسیر، کرفس کوهی، آویشن دنایی و شیرازی، زرین گیاه، زیره سیاه (کوهی) از جمله گیاهان دارویی نیازمند توجه بیشتر به شمار میروند.
وی هشدار داد: گونههایی دیگر مانند باریجه، آنغوزه، کنگر کوهی، کاکوتی، کاپاریس، علف مار و مشگک نیز اگر مورد توجه بیشتری قرار نگیرد نیز با تهدید انقراض مواجه خواهند شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان ادامه داد: برای جلوگیری از انقراض گونههای مهم باید اهلی کردن و کشت انبوه گیاهان را در دستور کار قرار داد و سطح بیشتری از اراضی استان را به زیر کشت آنها بُرد.
رییسزاده گفت: بطور تقریب 80 گونه از یکصد گونه گیاه دارویی مورد کشت در کشور در استان اصفهان نیز به بهرهبرداری میرسند که بخش قابل توجهی از صادرات را به خود اختصاص میدهند.
وی تصریح کرد: 12 هزار و 500 هکتار از مزارع استان به تولید این محصولات اختصاص یافته است و سالانه بیش از 73 هزار تُن محصول از این اراضی برداشت میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خاطرنشان کرد: 250 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی ایران به تولید گیاهان دارویی اختصاص دارد و میزان تولید سالیانه آن حدود 414 هزار تُن برآورد میشود.
اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی ایران با 568 هزار هکتار اراضی(معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور) محسوب میشود.
شرایط متنوع آب و هوایی این استان، استعداد تولید انواع محصولات را دارد بهگونهای که در مناطق گرم و خشک آن خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی بادام و گردو و در مناطق معتدل و سرد انواع محصولات دانهدار و هستهدار کشت میشود.
مجموع اراضی زراعی قابل کشت استان حدود 485 هزار هکتار است که در سالهای نرمال از حیث بارش حدود 70 درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حُبوبات و محصولات علوفهای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص مییابد.
تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود 4.6 میلیون تُن و مجموع اراضی باغی استان حدود 85 هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانهای این خطه در شرایط عادی حدود 886 هزار تُن برآورد میشود.
بازار ![]()
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰:۰۲
-
۱۹ بازديد
-

-
پیام سپاهان
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/957689/