پیام سپاهان

آخرين مطالب

کتابی برای هنرمندانی که یاغی بودن را دوست دارند فرهنگی

کتابی برای هنرمندانی که یاغی بودن را دوست دارند
  بزرگنمايي:

پیام سپاهان - مهر / کتاب «تمرین‌هایی برای هنرمندان یاغی» اثر گیلرمو گومز پنا با ترجمه حسین ملکی از سوی نشر بان راهی بازار کتاب شد.
بر اساس این خبر، کتاب «تمرین‌هایی برای هنرمندان یاغی: پداگوژی اجرای رادیکال» یکی از آثار مهم در حوزه هنرهای اجرایی، فعالیت‌های اجتماعی و هنر جمعی است. به عبارت دقیق‌تر، این کتاب به عنوان یک راهنمای عملی و نظری برای هنرمندانی طراحی شده است که می‌خواهند مرزهای هنر وفعالیت اجتماعی را جابه‌جا کنند. با این اوصاف، کتاب ترکیبی از نظریه هنری و تمرین‌های عملی است که خاطرات شخصی نویسنده را نیز در بر دارد.
در مباحث تئوری، نویسنده هنر را به مثابۀ مقاومت و هنرمند را به مثابه کنشگر اجتماعی معرفی می‌کند. او تأکید می‌کند که هنر نباید تنها در گالری‌ها و موزه‌ها محدود شود، بلکه باید به خیابان‌ها و فضاهای عمومی وارد شود تا با عموم مردم تعامل داشته باشد. در حوزه تمارین عملی، کتاب شامل مجموعه‌ای از تمرین‌ها و کارگاه‌های آموزشی است که به هنرمندان کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را توسعه دهند. این تمرین‌ها شامل استفاده از بدن به عنوان ابزار بیان، ایجاد دیالوگ با مخاطبان و استفاده از فضاهای عمومی برای اجراهای غیرمعمول و رادیکال است. برای مثال، یکی از تمرین‌ها از هنرمندان می‌خواهد که در یک مکان عمومی به مدت چند ساعت بدون حرکت بایستند و واکنش‌های مردم را مشاهده کنند.
گومز پنا که خود دهه‌ها با این عقیده به اجرای هنرهای مختلف پرداخته است، از خاطرات خود نیز سخن می‌گوید. او درباره چالش‌هایی که با آن‌ها روبرو شده است، از جمله سانسور، تهدید و واکنش‌های منفی مخاطبان، صحبت می‌کند. این خاطرات به خوانندگان نشان می‌دهد که اجرای رادیکال می‌تواند خطرناک باشد، اما در عین حال قدرتمند و تأثیرگذار است. همچنین قابل ذکر است که سبک نوشتاری وی در این کتاب ترکیبی از طنز، جدیت و شعر است. او با زبانی صمیمانه و گاهی طعنه‌آمیز، خوانندگان را به تفکر وامی‌دارد و آن‌ها را تشویق می‌کند تا از مرزهای سنتی هنر فراتر روند. در نتیجه، این کتاب نه تنها یک راهنمای آموزشی به حساب می‌آید، که یک بیانیه سیاسی و هنری است که از هنرمندان می‌خواهد تا در برابر نابرابری‌ها و بی‌عدالتی‌ها بایستند.
گیلرمو گومز پنا، هنرمند، نویسنده، فعال و مربی مکزیکی / شیکانو است. گومز-پنا آثاری را در رسانه‌های متعددی از جمله هنر اجرا، رادیو تجربی، ویدئو، عکاسی و هنر اینستالیشن خلق کرده است. پانزده کتاب او شامل مقالات، شعر تجربی، فیلمنامه‌های اجرا، عکس‌ها و وقایع نگاری به دو زبان انگلیسی، اسپانیایی و اسپانیایی است.
کتاب «تمرین‌های برای هنرمندان یاغی» در 352 صفحه با قیمت 388 هزار تومان در دسترس است.

لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/956421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه درمان جامعه ایثارگری عملکرد مطلوبی داشته است

رویداد بین‌المللی جاده ابریشم سمنان میزبان 8 سفیر و 39 شهردار ایرانی

اصفهان باید به قواره‌ای ملی در حوزه فرهنگ و هنر بدرخشد

خطر تخریب خانه سعدی

هواوی احتمالاً همچنان تراشه‌های هوش مصنوعی خود را از TSMC تأمین می‌کند

استاد دانشگاه تهران: باید مراقب روش‌های مذاکراتی خاص امریکا باشیم

سرمقاله ایران/ نتیجه نوروز امسال

رقم حقوق بازنشستگان با چه تغییری پرداخت می شود؟

مانور شهری کودکان اوتیستیک در خمینی شهر

48 درصد واحدهای مسکونی روستایی اصفهان مقاوم سازی شد

ادامه محدودیت دامنه نوسان؛ آری یا خیر؟

40 همت پروژه گردشگری در اصفهان در دستور کار است

تعطیلی موقت خط هشتگرد متروی تهران تا شنبه

سخن شیرین مولانا در مورد مرگ

سرمقاله اعتماد/ ایران و آمریکا: از مسقط تا رم

دیدارهای حساس دو تیم اصفهانی با حریفان

8145 اصفهانی، امسال راهی خانه خدا می‌شوند

اصفهان میزبان نشست کمیسیون جهانی گردشگری سال ٢٠٢6

«اطلس جامع بی‌سوادی» نقشه راه سوادآموزی در اصفهان را ترسیم می‌کند

فولادینفو: میزان مصرف آب فولاد مبارکه در یک نگاه

OpenAI از مدل‌های هوش مصنوعی استدلالی o3 و o4-mini رونمایی کرد

سرمقاله آرمان ملی/ اهمیت سفر گروسی به ایران

سگ زرد برادر شغاله یعنی همین سخنان جان کری!

گروسی با چه دستورکاری به تهران آمد؟

آزادی یک زندانی در کاشان

تاکید بر تقویت زیر ساخت‌های شهرستان‌های نوپا

راهکارهای «مولدسازی اقتصاد» و تخصیص تسهیلات ویژه به پروژه‌های عمرانی

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد مازندران

«زنی که رویاهایش را می‌بافت» به گالری دیدار آمد

معرفی شش‌هزار روایت فداکاری در کمتر از سه روز نشان از توجه ویژۀ عموم به مقام معلم است

هوای اصفهان در 7 منطقه پاک است

عاملان حمله به پلیس راه یاسوج - اصفهان بازداشت شدند

شاعرانه/ تا نقش خیال دوست با ماست

مایکروسافت مدل هوش مصنوعی سبک و کارآمدی معرفی کرد که روی CPU اجرا می‌شود

وان پلاس Nord CE 5 با طراحی مشابه آیفون 16 دیده شد

سرمقاله آرمان امروز/ راه‌های تضمین مذاکره

ضرورت پیگیری اولویت‌های اقتصادی بدون شرطی‌سازی جامعه به مذاکرات

مادر شهیدان والامقام «رخشانی» از مازندران آسمانی شد

آخرین مک مینی مجهز به پردازنده اینتل وارد دسته محصولات قدیمی اپل شد

سرمقاله هم میهن/ درباره یک انتصاب؛ راهبرد و کارگزار

از ایجاد معاونت بلاتکلیف تا ادغام آن در معاونتی بی‌ربط

فروش دو برابری صنایع دستی اصفهان در نوروز

تأکید استاندار اصفهان بر توسعه زیرساخت‌های شهرستان‌های شرق اصفهان

تشکیل«کنسرسیوم همکاری‌های بین‌ بانکی»با هدف تسهیل جذب سرمایه‌گذاری دراصفهان

هوای آمدنت دیشبم به سر می زد

بازگشت پرقدرت سامسونگ به رقابت HBM؛ نرخ بازده تولید تراشه‌های HBM4 به 40 درصد رسید

سرمقاله سازندگی/ ناترازی سیاسی

آیا ترامپ می‌تواند از سد مخالفان توافق با ایران عبور کند؟

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 28 فروردین‌ماه

کیش باید تبدیل به مقصد گردشگری فرهنگی و هنری شود