بزرگنمايي:
پیام سپاهان - اگر مردم به عنوان صاحبان اصلی پیشرفتها ایران احساس غیرت نکنند و در گرداگرد این پیشرفت ها حصار نسازند؛ خطر از دست رفتن یکان یکان این مثبتات وجود خواهد داشت.
- «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
انتخاب مسیر درست برای حل مشکل صندوق های بازنشستگی
خط قرمز قالیباف برای مجلسیها و دولتیها

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، طی سخنانی در نشست کمیسیون اجتماعی مجلس که با حضور وزیر کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، درباره صندوق های بازنشستگی گفته است: ما در برنامه هفتم تلاش کردیم که صندوقها را به نقطه قابلقبولی برسانیم تا دولت به صندوقها بدهکار نباشد.
به گزارش مشرق، او می افزاید: طبق آییننامهای که دولت تصویب میکند، باید افرادی که توانایی مدیریت بخش خصوصی را دارند، جایگزین شوند و مدیریت را بر عهده بگیرند. من این موضوع را خیلی واضح بیان میکنم نباید با اعمال فشار از سوی نمایندگان، فردی برای عضویت در هیات مدیره معرفی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همانطور که ما در مجلس بهدنبال جلوگیری از این نوع اقدامات هستیم، انتظار داریم دوستان در آن طرف (دولت و نهادهای مربوطه) نیز از این کار خودداری کنند تا یک اتفاق مثبت رقم بخورد.
قالیباف خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که به این موضوع به صورت سیستمی نگاه کنیم. ما نمیخواهیم به صورت تکهتکه مشکل را حل کنیم. هدف ما در برنامه هفتم، رساندن صندوقها به نقطهای قابل قبول است، به طوری که دولت دیگر به صندوقها بدهکار نباشد و صندوقها نیز فعالیتهای بنگاهداری انجام ندهند. [1]
*قاطعیت اجرایی قالیباف که مستند به کارنامه اوست؛ زبانزد خاص و عام است. قاطعیتی که مردم در دوران ریاست قالیباف بر مجلس و در ماجرای اجرای قانون کالابرگ، قانون جوانی جمعیت و... آنرا لمس کرده اند.
اکنون باید دید ورود قالیباف به زخم ناسور صندوق های بازنشستگی و ناتوانی اغلب آنها در تولید پول و درآمد نیز همچون گذشته مثمر ثمر خواهد بود یا خیر؟
هرچه هست؛ فعلا و در طلیعه ماجرا به نظر می رسد قالیباف سمت و سوی کاملا درستی را مورد اشاره قرار داده و برای آن خط قرمز تعیین کرده است.
صندوق های بازنشستگی به دلیل ذخیره های مالی زیاد -که البته باید تبدیل به سرمایه های مختلف برای تولید درآمد شوند- همواره در محل توجه برخی سیاسیون، برخی مدیران و برخی نمایندگان مجلس هستند تا محلی باشند برای تأمین بودجه و احیانا اشتغال سفارش شده ها!
همین بلیه به ظاهر کوچک اما توان صندوق های بازنشستگی را شدیدا رو به تحلیل برده و آنها را به انباری از مدیران بعضا ناکارآمد و مدیران بله قربان گو تبدیل کرده است که البته هنر خاصی هم در تولید ثروت، ایجاد تراز مالی و حفظ استقلال ندارند.
طرفه آنکه باید منتظر ماند و دید قالیباف در هدف گذاری جدید خود موفق خواهد بود یا خیر؟
لازم به ذکر است که آقای قالیباف در سمت ریاست مجلس هیچ اختیار اجرایی ندارد و از همین روست که در برخی سخنرانی های خود دائما به بلااجرا ماندن برخی قوانین مهم مجلس نیز اشاره می کند و لب به شکایت می گشاید. [2]
لکن عرصه سیاست و مدیریت کلان هرگز به معنی اجرا شدن تمام برنامه ها و تصمیمات نیست زیرا موانع کلان زیادی در این وادی وجود دارد. در عین حال اما آن رجل سیاسی و آن مدیری در این فضا موفق است که بتواند معدل خوب و قابل قبولی را از خود برجا بگذارد.
معدل قالیباف تا اینجا و در سمت ریاست مجلس بسیار خوب و قابل قبول بوده است. کما اینکه در دوران او دیدیم که رئیس مجلس اگرچه یک رأی بیشتر ندارد اما می تواند با پافشاری بر قوانین مهمی مثل کالابرگ در معیشت تک به تک مردم سهیم شود و آنرا بهبود ببخشید.
***
"روایت فتح" پیشرفتهای ایران کجاست؟
مقام معظم رهبری، روز یکشنبه گذشته در دیدار جمعی از فرماندهان و مسئولان نیروهای مسلح طی سخنانی به امتیازات نظام جمهوری اسلامی ایران اشاره و تصریح کردند: پیشرفتهای کشور باعث عصبانیت و کلافهگی بدخواهان ایران شده است. البته در بخشهایی همچون مسائل اقتصادی ضعفهایی وجود دارد که بیشک برای رفع آنها باید تلاش کرد.
حضرت آیتالله خامنهای علت عصبانیت بدخواهان و جنجالهای رسانهای آنها را پیشرفتهای روزافزون ایران خواندند و گفتند: آنها مطالبی را که جزو آرزوهایشان است به عنوان خبر و واقعیت بیان میکنند که باید برای این القائات و تبلیغات طراحی و با آنها مقابله کرد.
به گزارش مشرق، ایشان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی از تحرک و پیشرفت خوبی برخوردار است، افزودند: البته برخی گرفتاریهای محسوس اقتصادی نیز وجود دارد که باید آنها را حل کرد اما نباید با مخلوط کردن مسائل، پیشرفتهای شگفتآوری را که حتی باعث تحسین دشمنان شده است، نادیده گرفت. [3]
*رهبر انقلاب؛ 5 سال قبل و در دیدار با اعضای مجلس خبرگان نیز در سخنانی پیرامون دستاوردهای ایران تأکید کردند: "با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قلهی عزت قرار دارد و مایهی افتخار و مباهات برای اسلام است. [4]
اما چرا در فضای عمومی و رسانه ای حرف چندانی از پیشرفت های ایران نیست؟
جالب است که در بیانیه گام دوم نیز می بینیم که رهبر معظم انقلاب از انعکاس نیافتن دستاوردها و پیشرفت های کشور در "تبلیغات نارسای مسئولان" انتقاد می کنند.
انعکاس ضعیف یا حتی انکار پیشرفت های کشور علل زیادی دارد که در پیشانی آنها باید به ابتلای ایران به بلیه سیاه نمایی، عوامزدگی برخی خواص و فراگیر شدن ژانر نق زنی اشاره کرد. قضیه تلخ تری هم وجود دارد و آن اینکه متأسفانه طی لااقل یک و نیم دهه اخیر؛ کمتر کسی از مسئولان کشور لب به بیان پیشرفت های ایران گشوده است و فقط تعداد به شدت معدودی به این کار همت گماشته اند که البته سلسله جنبان آنها رهبر معظم انقلاب بوده است.
کار انکار پیشرفت های ایران به جایی رسیده است که سیاه نمایان حتی متوسل به دروغ می شوند و حتی اعوجاجاتی از این قبیل می گویند که اگر ایرانی ها در کنار مشکلات اقتصادی می توانند بیش از گذشته به سفر بروند؛ این سفر رفتن دلیلی بر رفاه اقتصادی یا حال خوش آنها نیست! [5]
و یا همینطور می بینیم که مثلا پیشرفت هایی مثل کاهش نزدیک به 10 درصدی نرخ تورم در ایران طی یکسال گذشته نه تنها توسط افراد چندانی بیان نمی شود بلکه بیان کنندگان نیز بعضا مورد استهزا قرار میگیرند و کسی هم در یک رسانه مدعی شده که اگر هم تورم ایران کاهش یافته به دلیل روابط جدید ایران و عربستان است!
ارزانی مالیات و نان و سوخت در ایران، ارزانی درمان در ایران، پیشرفتهای حکمرانی ایران در امور هسته ای، انتقال آب شیرین، مقاوم سازی مسکن، هوافضا، علم رادار، داروسازی، تاب آوری در مقابل تحریم ها و... نیز تنها بخشی از پیشرفت ها و مثبتات ایران اسلامی به شمار می روند که اگرچه موجب مباهات هستند و توانسته اند ایران را به یک هژمونی جهانی تبدیل کنند اما کسی سخنی از آنها نمی گوید چون یا افراد زیادی از آنها خبر ندارند و در قبالشان اقناع نشده اند و یا اینکه معدود بیان کنندگان نیز در فضای مجازی و غیره مورد ریشخند و حمله و استهزا قرار میگیرند!
باید برای این قضیه فکری کرد...
و البته پر واضح آنکه اگر مردم به عنوان صاحبان اصلی این پیشرفتها و مثبتات در قبال آنها احساس غیرت نکنند و در گرداگرد این پیشرفت ها حصار نسازند؛ خطر از دست رفتن یکان یکان این مثبتات وجود خواهد داشت.
***
1_mshrgh.ir/1706116
2_mshrgh.ir/1699090
3_mshrgh.ir/1706052
4_https://khl.ink/f/43551
5_mshrgh.ir/1705812