اجرای تابلوی منابع و مصارف زایندهرود ضروری است
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام سپاهان - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری، گفت: امید است که با برنامهریزی منسجم وزارت نیرو و جلوگیری از رهاسازیهای غیرکارشناسی، امکان اجرای «تابلوی منابع و مصارف» پیشنهادی دبیرخانه شورای هماهنگی زایندهرود فراهم شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در سالهای گذشته توسعه کشاورزی در حوضه زایندهرود اتفاق افتاده، اما تنها کمتر از چهار درصد آن مربوط به باغات بادام در استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
وی با اشاره به مسئولیت دولت در زمینه اشتغالزایی و توسعه اقتصادی مناطق محروم، گفت: متأسفانه به دلیل نبود برنامهریزی کلان، مدیران استانی با منابع مالی محدود، توانستهاند زمینه اشتغال بیش از 50 هزار نفر را از طریق توسعه باغات بادام فراهم کنند.
برزگر بادام را محصولی با مصرف آب پایین و بازدهی اقتصادی بالا معرفی کرد و افزود: در حال حاضر بیش از 88 درصد از باغات این استان که در حوضه زایندهرود قرار دارند، به سیستمهای نوین آبیاری مجهز هستند و بازدهی آبیاری در این باغات، دو برابر میانگین کشوری است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همچنین تأکید کرد: سهم کشاورزی چهارمحال و بختیاری از مصرف آب زایندهرود بسیار ناچیز است، بهگونهای که در ده سال اخیر، مصرف آب کشاورزی استان از سد زایندهرود کمتر از 10 درصد بوده است، در حالی که این استان بخش اعظم آب زایندهرود را تأمین میکند.
وی با اشاره به نگرانی از رهاسازی آب برای کشتهای پاییزه در مناطق پاییندست، خواستار توزیع عادلانه آب بر اساس حقآبهها و اولویتهای اساسی شد و حفظ باغات را بهعنوان سرمایه کشاورزان ضروری دانست.
برزگر ادامه داد: امید است که با برنامهریزی منسجم وزارت نیرو و جلوگیری از رهاسازیهای غیرکارشناسی، امکان اجرای «تابلوی منابع و مصارف» پیشنهادی دبیرخانه شورای هماهنگی زایندهرود فراهم شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ساخت 13.5 کیلومتر کانال آبیاری عمومی بین مزارع استان در راستای بهرهوری منابع آبی، گفت: این طرح با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در سال 1403 به اجرا درآمده و هدف آن، افزایش راندمان آبیاری، کاهش هدررفت آب و ارتقای بهرهوری در کشاورزی است.
وی مزایای اجرای این کانالها را شامل افزایش سرعت جریان آب، کاهش هزینههای کارگری، پیشگیری از رویش علفهای هرز و جلوگیری از نشت و فرسایش دانست.
برزگر همچنین بیان کرد: برای اجرای این پروژهها، 150 میلیارد ریال اعتبار دولتی تخصیص یافته و مابقی هزینهها از طریق آورده بهرهبرداران، تسهیلات مالی، و همکاری بنیادهای برکت و علوی تأمین شده است.
انتهای پیام/7540/
لینک کوتاه:
https://www.payamesepahan.ir/Fa/News/953368/